HCM Constanta s-a impus fara emotii si la Satu Mare si se indreapta spre titlu!

CSM SATU MARE – HCM CONSTANTA 23-30, in etapa XIX a LNHM.

HCM Constanţa a obţinut victoria vineri după-amiază în deplasarea de la Satu Mare, scor 30-23, şi rămîne pe primul loc în Liga Naţională, cu 33 de puncte. Campioana menţine astfel presiunea asupra principalei contracandidate la titlu, HC Odorhei, care este obligată să cîştige derbyul cu Energia Târgu Jiu, pentru a rămîne la un singur punct în urmă.  Dobrogenii au scapat de urmarirea lui UCM Resita, dupa ce formatia banateana a cedat acasa cu Univ. Suceava 21-27!

O serie de victorii pe linie pe teren propriu de la startul acestui an – pentru satmareni, nu a fost respectata si cu supertrupa Constantei, asa cum recunostea la sfarsitul partidei si antrenorul gazdelor I.Palko. Tehnicianul si-a dat seama după un sfert de oră că n-are rost să riste prea mult si a preferat să-l menajeze pe Timofte si să joace pe extreme cu Osvath, Olah, Mateias si Bejinariu.

HCM s-a distanţat la 6 goluri, 7-13 în min. 25, sătmărenii mai o revenire şi se apropie la 10-13, dar la cabine se intră totuşi cu avantaj liniştitor pentru oaspeţi, 10-15. În partea a doua, în ciuda voinţei jucătorilor sătmăreni, diferenţa pe tabelă se măreşte treptat (14-20, 16-23, 18-27), pentru ca la final spectatorii să aplaude o victorie pe deplin meritată a Constanţei, care a dominat şi tribuna prin galeria care şi-a susţinut favoriţii pe tot parcursul jocului.

Constăntenii au stat mai putin de 12 ore la Satu Mare. Au venit dimineata cu avionul, s-au antrenat 60 de minute la ora 10 , au bătut CSM-ul de la 16 la 17.25 si apoi fuga la aeroport pentru cursa de la ora 19. Admirabilă și galeria HCM-ului care a făcut 900 km pentru a-s i sustine favoritii…Iar după meci s-au si întors tot cu autocarul la Constanta informeaza presa locala!!!!

CSM Satu Maret: Teremy (5 intervenţii), Panazan (5 int.), Mateaş 1, Olah, Surducan 2, Munea 5, Vizhbovsky 5, Liberţ 3, Savic 3, Varady, Şavlovschi 3, Oşvat 1, Bejinariu.

La HCM Constanţa s-a evidenţiat întreaga echipă, iar cei mai eficienţi au fost Sabou 5, Riganas şi Novanc – câte 4 goluri.

Suporterii constănţeni au motive satisfacţie: Toma, Popescu şi compania au ajuns la cel de-al 16-lea succes din acest sezon şi sunt lideri în Liga Naţională, cu 7 etape înainte de finalul campionatului. Pentru HCM urmează miercuri un meci mult mai dificil, la Constanţa, cu Ştiinţa Bacău, semfinalista Challenge Cup.

Joaca handbal! cu satumareonline.ro, CSM Satu Mare si HCM Constanta