Cine va fi aproape de Trofeul LC? Soit sau Bradeanu cu Spiridon? (foto de 5* - eurohandbal.ro)

COMENTATI cu noi pe CHAT, Gyor – Itxako! UPDATE: Vedeti acolo, ce i-a transmis Carmen Amariei lui Oana, dar si ce a spus interul nostru “iberic” cu 4 ore inainte de marele meci!

EXCLUSIV – DECLARATIE OANA SOIT (Itxako), INAINTE DE PARTIDA INFERNALA PE CARE FORMATIA SA O ARE DE JUCAT LA GYOR! FINALA LIGII CAMPIONILOR ESTE APROAPE DE CLUB SPANIOL FEMININ – IN PREMIERA! DIGI TRANSMITE DOAR PENULTIMUL ACT DE LA PODGORICA!

LARVIK e cu un pas in finala Ligii Campionilor, dupa victoria (25-20) in fata lui Buducnost, in vreme ce Gyor-ul lui Bradeanu si Spiridon, este la un pas de “dezastru” dupa infrangerea din deplasare cu 21-26, la revelatia sezonului din LC, formatia iberica – ITXAKO Reyno Navarra!

Se anunta partide incendiare, in retururile de la Podgorica si Gyor. Itxako a reuşit să se impună în faţa marii favorite la câştigarea trofeului, insa va avea o misiune extrem de dificila in Ungaria. Scorurile inregistrate in prima mansa, cu goluri putine, le dezavantajeaza pe gazdele returului – acestea trebuind sa obtina – aproape cert o diferenta de 6 goluri, pentru a se bucura de ultimul act al LC!

Audi ETO Győr (UNG) vs. Itxako Reyno De Navarra (SPA) – duminica la 18,30

Oficialii echipei Oltchim au blamat evoluţia jucătoarelor vâlcene în partida cu Itxako, gruparea spaniolă fiind considerată o echipă mică, pe care handbalistele chimiste au făcut-o mare. Itxako a dovedit însă, că este capabilă să devină cea mai bună echipă de handbal feminin a continentului în acest sezon de Champions League. Oportunista formaţie a româncei Oana Şoit a reuşit să producă surpriza semifinalelor Ligii Campionilor, impunându-se în week-end-ul trecut, în faţa marii favorite la câştigarea trofeului european, Audi ETO Gyor. De la echipa ungară s-a remarcat doar Aurelia Brădeanu, autoare a şapte goluri, însă cu o floare nu s-a facut primăvară in Ungaria, cel putin pana la retur. Evoluţia bună româncei a reprezentat prea puţin pentru Gyor, care n-a reuşit să facă faţă echipei spaniole, care s-a transformat în favorită la accederea în finală, după ce s-a impus pe teren propriu în faţa grupării ungare la cinci goluri diferenţă, cu 26-21.

Ambros si Soit zambitori la Conf. de presa dupa victoria de la Valcea!

Tensiunea este enorma in tabara maghiara, care va trebui sa invinga la o diferenta de 6 goluri pentru a-si indeplini obiectivul!

Insa in afara duelului propriu zis – din teren, antrenorul gazdelor Konkoly Csaba ar trebui sa gaseasca antidotul la extraordinara tactica a unui antrenor – Ambros Martín, care a facut furori cu “mult mai putin” decat au avut la dispozitie, majoritatea tehnicienilor de la echipele mari din acest sezon al competitiei. Tehnicianul iberic a stiut sa scoata tot ce are mai bun din formatia sa, Itxako fiind o reala surpriza neplacuta pentru formatii cu nume mult mai mari si bugete pe masura!

Despre aceste lucruri, despre tactica care ar putea fi victorioasa si punctele slabe ale lui Gyor, in timpul scurt pe care l-a avut la dispozitie in aceste zile, Oana Soit a fost amabila si ne-a acordat cateva raspunsuri in exclusivitate:

Oana Chirila Soit - Itxako cu Hypo in LC

“Dupa victoria de sambata, suntem si mai increzatoare ca putem sa ajungem in Finala LC, dar suntem si cu picioarele pe pamant! Realiste ca la Gyor va fi un meci deosebit de greu, si ca cele 5 goluri nu ne asigura prezenta in finala. Atomsfera este foarte destinsa si pozitiva in tabara noastra, mai ales ca saptamana aceasta am devenit practic campioane ale Spaniei! Iar in aceste zile, ne-am pregatit foarte serios pentru ce ne asteapta duminica seara. Nu pot sa spun ca Gyor are puncte slabe, dar cred ca meciul se va decide in aparare! Echipa care va fi mai agresiva, mai mobila si va recupera mai multe mingi, va avea mai mari sanse de a atinge finala. Cred ca echipa noastra are o aparare care incurca foarte mult atacul echipei rivale. Mergem la Gyor fara nici o presiune, deoarece noi ne-am indeplinit de mult obiectivul in Liga Campionilor, dar asta nu inseamna ca nu ne dorim sa ajungem in ultimul act al competitiei! Vom lupta pana in ultimul minut, ultima secunda pentru acest lucru!”

ETO GYOR AUDI – ITXAKO REYNO NAVARRA, e duminica de la ora 18,30 IN DIRECT pe www.ehftv.com!

ATMOSFERA INCENDIARA SE ANUNTA SI LA PODGORICA! CEALALTA SEMIFINALA: BUDUCNOST – LARVIK (20-25 in tur) ESTE IN DIRECT PE DIGISPORT – DUMINICA DE LA ORA 20,30!