Emeritul C.Badulescu revine in cupe!

HCM Roman a învins, sîmbătă, pe Rulmentul Brasov, cu scorul de 30-24 (15-11), in etapa XXII din LNHF si programul o avantajeaza fata de urmaritoarele – Galati si Braila, in ocuparea ultimului loc pentru cupa EHF!

Doar pe eurohandbal.ro, puteti compara programul individual al echipelor, in acest final de sezon (La PROGRAM, alegeti echipa care va intereseaza si apoi click pe SHOW)!

In partida de sîmbătă, HCM Roman a obtinut o victorie clară, după un meci spectaculos, care se putea încheia la o diferentă mai mare, în conformitate cu verva aratata in joc. Elevele lui Cornel Bădulescu au început bine dispuse jocul, cu mobilizarea – fiind responsabila portarul Gabriela Cristescu. Tonul spectacolului l-a dat, însă, inepuizabila Amelia Busuioceanu, ce-a care si-a “permis” în două rînduri să înscrie după curse de la un semicerc la celălalt, pe parcursul cărora si-a transformat adversarele în jaloane! JOACA HANDBALUL facut cadou inimosului public gazda – care umple sala la fiecare partida de pe teren propriu si creeaza o atmosfera superba in week-end-uri, a fost completat ca “cireasa pe un tort” cu un gol de la jumătatea terenului, în ultima secundă a primei părti!

HCM a pus stăpînire pe joc imediat dupa start, cu un 3-0, iar după un sfert de oră diferenta se mărise la 10-5. Relaxare a gazdelor a aparut, astfel ca venită la Roman fără antrenoarea Mariana Tîrcă, suspendată, Rulmentul s-a apropiat la 10-8. Jocul gazdelor si-a revenit imediat, “obligînd” tribuna să intre în program non-stop de aplauze. Instalatia electrică a cedat în minutul 23, dar s-a jucat foarte bine pînă la pauză si la lumină naturală. La scurt timp de la reluare, iuresul gazdelor s-a intensificat si golurile, din toate pozitiile si fazele de joc, s-au înmultit astfel ca jocul era castigat la scorul de 27-17. Cristescu a apărat formidabil, iar înlocuitoarea sa, Polocoser, nu s-a lăsat mai prejos, parînd si ea o aruncare de la 7 metri. Finalul a venit cu trei minute mai devreme pentru romascane, care au permis oaspetelor să înscrie de patru ori consecutiv si să reducă nesperat diferenta.

La orizont, cupele europene se conturează din ce în ce mai clar. HCM Roman s-a apropiat la un singur punct de HC Zalau si s-a fixat pe pozitia a 5-a, pe care poate să o păstreze pînă la sfîrsitul campionatului, din care mai sînt de disputat trei etape! Si din care mai are de scos patru puncte, chiar dacă, functie de jocul rezultatelor, s-ar putea să-i ajungă si două – din partidele de acasa cu Cetate Deva si din deplasare, cu Universitatea Resita (aproape sigur retrogradata), pentru ca din deplasarea cu Oltchim nu se poate obtine nimic.

Program ramas pentru HCM Roman: Oltchim (d), Deva (a) si Resita (d)

Program ramas pentru Otelul Galati: Rulmentul (d), Oltchim (a) si Deva (d)

Program ramas pentru Dunarea Braila: Jolidon (d), Buzau (a) si Tomis (d)

Program ramas pentru HCM Baia Mare: Craiova (d), Rulmentul (a) si Oltchim (d)

Amelia Busuioceanu pentru ziarulderoman.ro:A fost o victorie muncită. Sînt puncte care ne fac viata mai usoară în perspectivă si sînt de părere că, în proportie de cel putin 70%, vom juca în cupele europene la toamnă”.

Corneliu Bădulescu pentru aceeasi sursa: “Sîntem aproape de ceea ce asteaptă toată lumea de aici, dar nu trebuie să zicem încă hop! La Rîmnicu Vîlcea, etapa viitoare, vom încerca să jucăm bine si să pregătim partida cu Deva. Sîntem pe un traseu ascendent si depinde numai de noi să ne putem bucura la final”.

HCM Roman: Cristescu, Polocoser – Pop 8, Busuioceanu 6, Pop 6, Gherman 3, Stoleru 2, Drutu 2, Dudescu 2, Horobei 1, Strungaru, Varga.

Rulmentul: Guiu, Sînmărtean – Cherescu 6, Pricopi 4, Marcu 3, Simion 3, Toma 2, Szabo 2, Seifer 2, Sas 1, Dinu 1; antrenor Dumitru Berbece.

Au arbitrat bine: Belean si Călina Ag-Ms.

JOACA HANDBAL! cu HCM Roman.