C.Adomnicai

Universitatea Suceava s-a impus, azi, cu scorul de 28-24, in fata formatiei Dinamo Brasov, intr-un joc desfasurat in sala Liceului cu Program Sportiv si care a contat pentru etapa a 18-a a Ligii Nationale.

Dinamo s-a retras temporar de pe teren, in minutul 38 al jocului – la solicitarea antrenorului Ene (acesta primind apoi cartonas rosu)! Vedeti mai jos de ce!?

Universitatea si-a consolidat pozitia a 4-a in clasament, in urma victoriei cu Dinamo Brasov. Ajutata de jocul rezultatelor din etapa a 18-a, echipa suceveana are momentan un avans de doua puncte in fata principalelor contracandidate la locurile de Cupa Challenge, “U” Cluj si Stiinta Bacau – lucru important deoarece se pare ca Cimos Koper este un adversar foarte greu pentru Stiinta in Semifinalele Challenge, dupa ce au castigat si Cupa Sloveniei! Reamintim ca in situatia in care Stiinta Bacau ar castiga Cupa Challenge, Romania ar putea inscrie in competitie 3 echipe!

Aflati la primul meci cu tandemul Leonard Bibirig – Stelian Bursuc pe banca tehnica, “studentii” au avut parte de un start perfect de meci, luand inca din primele minute un avans de trei goluri, scor 3-0. Chiar daca erau scapati in mare parte de grijile retrogradarii, “cainii rosii” au demonstrat ca nu au venit in vacanta in Bucovina, iar pe fondul ratarilor sucevenilor, care a tintit in trei randuri buturile portii lui Szabo, oaspetii s-au apropiat la un singur gol la sfarsitul primului sfert de ora al intalnirii, scor 6-5.

Universitatea a ajuns apoi la o diferenta de trei lungimi in minutul 20, scor 9-6. Desi pe finalul primei reprize a avut doi oameni in plus pe teren si un adversar preocupat mai degraba de arbitrajul brigazii Moldoveanu / Georgescu decat de poarta aparata de Pralea, “alb-albastrii” nu au reusit sa profite de aceasta conjunctura, intrand la cabine cu un avans fragil de doua reusite, scor 12-10.

Iulian Andrei a intrat intre buturi, Adrian Chirut a trecut pe postul de pivot si partea secunda a inceput cu garda jos, “studentii” reusind sa-si mareasca avantajul la patru goluri, dupa doua actiuni finalizate cu succes de Ciubotariu, scor 14-10.

De partea cealalta, delegatia brasoveana a continuat sa-si ascunda neputinta din joc in spatele manierei de arbitraj, iar nervii oaspetilor au cedat in minutul 38, cand trupa pregatita de Ionel Ene a decis sa se retraga de pe teren in semn de protest fata de deciziile brigazii constantene Moldoveanu – Georgescu. Acompaniati de un cor de huiduieli din tribune, dinamovistii s-au intors din drumul spre dusuri dupa numai trei minute petrecute pe holul din fata vestiarelor, teatrul ieftin jucat de “alb-rosii” culminand cu eliminarea antrenorului Ionel Ene, trimis printre spectatori inainte de reluarea partidei. In aceste conditii, Universitatea a speculat din plin starea de nervozitate din tabara oaspete, iar pe fondul reusitelor semnate de Adrian Chirut, autor a 9 goluri in partida de azi, s-a distantat la scorul de 20-14 pana in minutul 42. Finalul a adus victoria gazdelor, chiar daca in ultimul sfert cuplul constantean Moldoveanu – Georgescu a lasat impresia ca arbitreaza in compensatie, acordand usor patru aruncari de la 7 metri in favoarea dinamovistilor. Totusi  “studentii” si-au vazut in continuare de joc.

Leonard Bibirig a declarat, la finalul jocului: “A fost un meci de lupta, jucat in compania unei echipe artagoase, dar cred ca am controlat jocul de la un capat la altul, iar victoria noastra nu a stat nicio clipa sub semnul intrebarii. Am marcat foarte multe goluri pe contraatac, dar din pacate ne-am relaxat cand am avut o diferenta de 7-8 goluri pe final”

Antrenorul gruparii Dinamo Brasov, Ionel Ene, eliminat pe parcursul reprizei secunde a jocului cu Universitatea, a declarat: “A fost o partida incrancenata, de uzura, cu multe greseli individuale, iar prestatia slaba a arbitrilor a stricat jocul. Retragerea noastra de pe teren in minutul 38 a fost doar o forma de protest la adresa arbitrajului. Am decis sa revenim in joc pentru publicul din Suceava care a venit sa vada un spectacol handbalistic.”

Csu Suceava: Pralea (3 interventii), Andrei (10 interventii) – Chirut (9 goluri), Mitrea (5), Gavriloaia (5), Adomnicai (4), Ciubotariu (3), Acatrinei (1), Tutu (1), Matei, Soldanescu, Rosu, Pancu, Dediu, Zvanciuc.

Dinamo Brasov: Szabo (11 interventii), Drenceanu, Botaş – Dragnea (7 goluri), Voica (7 – goluri), Purcarea (3), Vasile (2), Carstea (2), Balut (1), Cojocea (1), Bota (1).

In urma victoriei de azi, Universitatea si-a consolidat pozitia a 4-a in clasament, iar cu 24 de puncte acumulate aspiratiile echipei sucevene la un loc de Cupa Challenge, prind contur de la o etapa la alta.

JOACA HANDBAL! Cu www.gazetasv.ro si Universitatea Suceava