PROGRAMUL COMPLET AL ETAPEI SI INFO – LE AVETI MAI JOS! ASA CUM V-A OBISNUIT DEJA, DIGI SPORT TRANSMITE IN DIRECT 3 PARTIDE DIN ACEASTA RUNDA: VINERI – DE LA BUCURESTI SI TG JIU,  SAMBATA – DE LA RESITA!

Doar pe eurohandbal.ro puteti vedea la meniul vertical din dreapta PROGRAMUL individual al fiecarei echipe si rezultatele inregistrate de ele pana acum, dar si cel mai complet CLASAMENT (Detaliat pe General, Acasa si Deplasare – inclusiv media nr. de goluri marcate) pentru pariori!

Steaua – Minaur  (vineri ora 20 – Direct pe Digi Sport) derby-ul de altadata pentru titlu, s-a mutat in subsolul clasamentului, intr-o partida foarte importanta pentru ambele echipe, dar in mod special pentru  militari – in lupta pentru evitarea retrogradarii.

Se intalnesc doua legende ale handbalului masculin din Romania, care traiesc in acest sezon din gloria de candva. Lupta se ascute in subsolul clasamentului, acolo unde se afla ambele echipe, dat fiind ca atat Minaur, cat si Steaua sunt despartite de 3 si respectiv 2 puncte, de primul loc care duce in Divizia A. Antrenorul Florin Mironescu a marturisit ca spera sa sparga sirul esecurilor suferite la foc automat, dar nu a uitat sa mentioneze si ca stelistii au refuzat sa le asigure pozitie de antrenament in sala L. Grigorescu – care este sala in care isi are sediul Forul Roman de Handbal. In consecinta, joi dupa masa, in loc de antrenament minauristii au programat o… plimbare!

La Bucuresti nu prea vin spectatori, iar asta poate va fi in avantajul nostru. Sunt mai multi baimarenii care se prezinta la meci. Studentii! Asta nu e important, de fapt, important este sa aducem doua puncte acasa. Speram sa mearga apararea ca sa avem de unde duce contraatacul si faza a doua, a spus Vasile Viman pentru sursa www.emaramures.ro

ENERGIA PANDURII intalneste UNIV.TRANSILVANIA CLUJ, vineri de la ora 17,15 (Direct pe Digi Sport) – intr-o partida importanta pentru apropierea de un loc de Cupa Europeana, unde favorite sunt Univ. Suceava si Stiinta MD Bacau. In situatia fericita, in care bacauanii ar castiga Cupa Challenge, si a sasea echipa din Liga I, ar putea sa se inscrie in viitoarea editie e intrecerilor continentale!

Liviu Andrieş, antrenor Energia Pandurii : ” Vine un meci greu, pe care trebuie să îl caştigăm. Venim după două meciuri în deplasare, înfrangere la Suceava şi egal la Braşov, în care nu am excelat în joc, nu am avut o prestaţie extraordinară, dar să vedem şi partea bună a lucrurilor. Spre exemplu, în meciul de la Braşov am avut 25 de minute bune, am vorbit apoi cu băieţii ca aceste 25 de minute să le extindem şi să ajungem la 58, chiar 60 de minute în meciul cu Univ. Cluj. Dacă nu vom fi motivaţi şi nu ne vom concentra pe toata durata partidei, atunci ne va fi foarte greu. Clujul este o echipă imprevizibilă, ţinand cont de anumite rezultate înregistrate. Dar, prin prisma investiţiilor din această iarnă, Clujul este obligată să prindă un loc de cupă europeană. La ei au mers lucrurile spre bine, a văzut toată lumea ce transferuri au făcut. La ce lot şi ce echipă are, Clujul ar trebui normal să prindă un loc de cupă europeană şi cred că pentru ei, acest lucru este un obiectiv obligatoriu. Se anunţă un meci extrem de important pentru ambele echipe, dacă ne uităm pe poziţiile din clasament şi sper ca, din punct de vedere sportiv, să fie un joc agreabil.”

Adi Petrea (acum la Stiinta) - in tricoul UCM-ului in acest sezon

Handbal Club Caraş-Severin şi Ştiinţa Municipal Bacău (sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 13 – Direct pe Digi Sport) se intalnesc in derbyul etapei, intr-o partida in care interul Adrian Petrea revine la Reşiţa, dar ca adversar al formaţiei cărăşene,anunta colaboratorul www.arenabanateana.ro.

Problemele financiare cu care s-a confruntat în această iarnă gruparea bănăţeană i-au determinat pe majoritatea jucătorilor să aleagă alte destinaţii. Printre cei care au părăsit formaţia vicecampioană s-a numărat şi Adi Petrea, care, însă, a rămas până în ultimul moment la Reşiţa, sperând într-o reglementare a situaţiei. Fanii îşi aduc aminte cu siguranţă de meciurile cu Universitatea Transilvania Cluj, în campionat, şi cu Budyvelnik Brovary, din Cupa Cupelor, în care Adi Petrea a contribuit la succesele formaţiei din Banat, care termina turul Ligii Naţionale pe primul loc, în condiţiile în care plecaseră deja 10 jucători. În cele din urmă, băcăuanul Adi Petrea a optat pentru Ştiinţa Municipal, deşi şi-ar fi dorit să rămână în continuare în Banat!

HCM CONSTANTA – POLI TIMISOARA (sambata la ora 11,00) Campionii sunt conştienţi că vor juca sâmbătă împotriva unor adversari disperaţi, aflaţi deja cu un picior în liga secundă. Pentru foştii handbalişti ai Timişoarei, Sadoveac şi Novanc, nu va fi o misiune simplă: sunt obligaţi să mai pună o piatră de gîtul bănăţenilor, care se îndreaptă vertiginos spre retrogradare după ce au pierdut în ultima etapă acasă cu CSM Bucureşti şi au rămas cu 6 puncte.

Centrul Fenici şi interul stînga Şimicu, ambii prezenţi la Mondialul din Suedia sub comanda lui Vasile Stîngă, sunt liderii valorici ai echipei timişorene, care a renunţat, după ultimul eşec, la cuplul Gelu Bota – Otto Heel pentru a-l aduce înapoi pe sîrbul Nedeljko Vuckovic.

Dacă liderul campionatului, HCM, are o misiune simplă cu penultima clasată, principala rivală la titlu, Odorhei, are şansa unui meci de vacanţă la Oradea, pe terenul lanternei, care a strîns un singur punct în 17 etape!

PROGRAMUL COMPLET AL ETAPEI XVIII:

Sambata, 9 aprilie: Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu – Universitatea Transilvania Cluj (se joaca in 8 aprilie, de la ora 17:15, in direct pe DigiSport), Steaua Bucuresti – Minaur Baia Mare (se joaca in 8 aprilie, de la ora 20.00, in direct pe DigiSport), Universitatea Bucovina Suceava – Dinamo Municipal Brasov (ora 11.00), HCM Constanta – Universitatea Politehnica Municipal Timisoara (ora 11.00), UCM HC Caras-Severin – Stiinta Dedeman Bacau (de la ora 13.00, in direct pe DigiSport), CSM Oradea – HC Odorhei, (ora 18.00), CSM Bucuresti – CSM Satu Mare (reprogramat pentru duminica 10 aprilie – ora 11.00)