Timofte extr. CSM - 4g cu UCM

Serie impresionantă de victorii pentru CSM Satu Mare în sala LPS în acest an. Trupa lui Palko nu a cedat nici un punct acasă în 2011, chiar dacă la Satu Mare au venit nume grele precum Minaur, Suceava sau Resita. Declaratiile antrenorilor, mai jos!

CSM SATU MARE – UCM Resita 28-24, in restanta la etapa XVII!

Miercuri la Satu Mare a venit rândul vicecampionilor de la UCM Resita să plece cu mâna goală acasă. Gazdele au avut un început fabulos de meci. Cu o apărare agresivă si determinată, condusă excelent din poartă de Teremi, CSM-ul s-a distantatinca din startul partidei la 7-1, 10-3 si chiar 11-3. Vhijbovski si Savlovschi (cel mai in forma jucator satmarean in acest an) au condus eficient atacurile, iar fostul dinamovist Savic a tinut apărarea in “spate”, si de aici diferenta incredibilă din minutul 20. Resita a revenit in joc dupa ce antrenorul Czari a cerut time out! Gratie lui Rohozneanu banatenii au intors superb, pana la 12-10 în minutul 28, insa doar atat!

În cea de-a doua repriză, scorul este deschis de către Yan Vizhbovskyy, iar până în minutul 35, CSM-ul se distanţează la 6 goluri, 18-12. În minutul 44, în contul CSM-ului se dictează o eliminare de 2 minute. De asemenea, goalkeeper-ul gazdelor, Florin Panazan, reuşeşte să apere o aruncare de la 7 m a adversarilor. Şavlovschi marchează două goluri, chiar dacă CSM este în inferioritate numerică. După expirarea celor două minute de eliminare, urmează încă una primită de Varady, astfel ca in partea a doua CSM-ul gestionează perfect avantajul luat! Si în ciuda unor decizii ciudate ale arbitrilor buzoieni Baducu/Voicu si a unor eliminări usoare dictate împotriva gazdelor, elevii lui Palko si Istrate s-au impus in final cu 28-24.

Gligore Czari l-a remarcat pe juniorul Demis Grigoraş, împrumutat recent de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara, spunând despre acesta că este un handbalist de viitor, căruia îi trebuie multe meciuri la asemenea nivel, pentru a căpăta experienţă. Antrenorul cărăşenilor s-a referit şi la şicanele gazdelor, care nu le-au găsit poziţie de antrenament în sală decât seara, între orele 20 şi 21, iar la meciul de miercuri au primit vestiar „undeva la subsol, deşi erau libere vestiarele de sus.“ „Noi ne-am purtat frumos de fiecare dată cu echipele oaspete, nu le-am creat probleme de genul acesta, dar după ce am păţit noi la Satu Mare mă gândesc să răspundem cu aceeaşi monedă când vom avea ocazia.“

Ritmul infernal la care sunt supuşi handbaliştii formaţiei cărăşene, majoritatea fiind nevoiţi să joace meciuri integral, din cauza subţirimii lotului şi a lipsei variantelor de schimb, şi-a pus amprenta asupra evoluţiei elevilor lui Gligore Czari. Deplasarea la Satu Mare s-a făcut şi cu unii jucători nerefăcuţi, Rică Pîrîianu cu dureri de spate, Vulpe, Cuciula, Pârvan cu diverse afecţiuni. În continuare nu se poate conta pe extrema stângă Marius Grozăvescu. CSM va incerca sa aduca puncte si din deplasare, in urmatoarea runda de la CSM Bucuresti, iar Resita va avea un meci important pe teren propriu cu singura reprezentanta ramasa in Europa pentru handbalul masculin – revelatia din 2011, Stiinta MD Bacau, intr-o partida transmisa IN DIRECT de Digi 

DECLARATII:

Ioan Palko, antrenor CSM: „Am promis că vom mai produce surprize si ne-am tinut de cuvânt. Apărarea a decis meciul de azi si începutul nostru foarte bun i-a surprins pe resiteni. Am arătat ca o adevărată echipă si-i felicit pe băieti. E o nouă premieră pentru CSM, care nu reusise până acum să bată Resita. Sper să luăm puncte si la Bucuresti, duminică la CSM, apoi ne pregătim de vizita campioanei HCM Constanta” a spus acesta conform satumareonline.ro.

G.CZARI – antrenor UCM: „Era de aşteptat să vină şi un joc mai puţin reuşit, a spus antrenorul Gligore Czari. Oboseala şi-a spus cuvântul şi am pierdut la Satu Mare, într-un joc în care am avut de câteva ori posibilitatea să revenim.“, a spus acesta conform colaboratorului arenabanateana.ro.

CSM Satu Mare – UCM HC Caraş-Severin 28-24 (14-10)

Marcatori CSM: Silviu Surducan 4 goluri, Mihai Timofte 4, Cristian Şavlovschi 7, Savic Nenad 3, Ghiţă Mateaş 1, Yan Vizhbovskyy 5, Iuliu Varady 1, Devid Munea 1, Cosmin Liberţ 1 şi Janos Olah 1.

UCM HC CS: Antonaru, Ionescu, Nedelcu – Tucanu 4, Vaidasigan 4, Grigoraş 4, Pîrîianu 3, Vulpe 3, Rohozneanu 3, Cuciula 2, Marta 1, Pârvan, Popovici, Radu, R. Czari. Antrenor: Gligore Czari.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat, CSM Satu Mare si UCM Resita