Stiinta Municipal Dedeman – singura noastra reprezentanta ramasa in cursa handbalistica din Europa, va intalni reprezentanta Sloveniei, RK Cimos Koper, in semifinalele Cupei Challenge. Primul meci se va desfasura in Slovenia, pe 23-24 aprilie, iar returul va avea loc in Bacau o saptamana mai tarziu (30 aprilie – 1 mai). In cealalta semifinala vor juca Partizan Belgrad (Serbia) si Benfica Lisabona (Portugalia).

Slovenii de la Cimos Koper reprezintă cu sigurantă cel mai dificil adversar peste care putea da Stiinta în semifinalele Cupei Challenge. În 16-imi, slovenii i-au demolat pe bulgarii de la Spartak Varna (46-19 si 48-20), după două manse disputate la Koper. În optimi, RK Cimos a trecut de suedezii de Eskilstuna Guif, tot după două victorii, 33-32 în deplasare si 32-24 acasă. În sferturile de finală, gruparea slovenă i-a eliminat pe polonezii de la Azoty-Pulawy, după 33-26 la Koper si 25-25 în Polonia. În competitia internă, viitoarea adversară a Stiintei ocupă pozitia a doua după 25 de etape, la doar un punct de lidera RK Gorenje, dar înaintea titratei Celje Pivovarna Lasko. Cât despre vedetele echipei, e greu de ales dintre numerosii fosti si actuali internationali, printre care se numără fostii coechipieri ai lui Adrian Petrea de la Pick Szeged, Milorad Krivokapic si Vladimir Osmajic, portarul nationalei Serbiei, Darko Stanic si componentii nationalei Sloveniei, Sebastian Skube si Jure Dobelsek.

”Nu e tocmai ce ne-am dorit, dar trebuie să ne supunem sortilor, ori cădeam cu sârbii, ori cu portughezii, noi oricum trebuia să ne jucăm meciurile. Asa a fost să fie, să jucăm de sărbători în Slovenia, urmând ca acasă să încercăm să ne calificăm în ultimul act. Într-adevăr, la prima vedere, Cimos Koper e echipa favorită la câstigarea Challenge Cup, dar eu am trăit în viata mea de sportiv si de antrenor destule surprize, când echipa cu sansa a doua, printr-o mobilizare exemplară, a reusit să elimine echipa favorită. Să nu uităm că echipa noastră a învins formatii precum Resita si Constanta, asa că nu văd de ce nu i-am putea învinge si pe cei din Koper.” a spus pentru bacaulsportiv.ro – Gabriel Armanu.

JOACA HANDBAL! cu www.bacaulsportiv.ro si Stiinta MD Bacau