Simicu - unul din cei 2 juc de nationala la Poli, se duce spre B!

Handbaliştii de pe Bega dezamăgesc în continuare. Poli a pierdut şi meciul de pe teren propriu cu CSM Bucureşti cu scorul de 27-22 (14-13), disputat astăzi la sala “Constantin Jude”, complicându-şi existenţa în Liga Naţională.

Alb-violeţii au cedat si partida din etapa a 17-a, una extrem de importantă în perspectiva salvării de la retrogradare, oaspeţii aflându-se la rândul lor în zona inferioară a clasamentului. Banatenii au pierdut ultimele 4 intalniri la limita si sperau la primele puncte in noul an, cu un adversar mai pe masura sicare are aceleasi preocupari – salvarea de B!

Diferenţa s-a făcut, aşa cum a spus la final antrenorul Eugen Bota, la aruncările de la 7 metri, unde procentajul reuşitelor în tabăra formaţiei gazdă a fost de… zero la sută. Si cand te gandesti ca formatia banateana da 2 jucatori – vazuti ca indispensabili la nationala lui Stanga (Fenici si Simicu), atunci nu ai cum sa nu realizezi de ce am pierdut cu Algeria la CM SWE!

Eforturile Rectorului Serban de la Politehnica si a autoritatilor, de a face o echipa competitiva la Timisoara se lovesc de indolenta si neputinta jucatorilor din lot. Mai sunt inca 9 etape, dar e greu de crezut ca Poli, sa mai scoata ceva puncte, cu un astfel de joc. Decisiva: peste 2 saptamani!! Cu cine alta decat cu Steaua! In sala proprie. Atunci doua foste campioane vor lupta pentru evitarea retrogradarii! Inca un motiv care ne face sa  credem ca handbalul este pe marginea prapastiei, in centre puternice si care au dat ani la rand, jucatori importanti pentru inalta performanta!

Marcatori:

Politehnica Municipal Timişoara: Alexandru Şimicu (8), Alexandru Gălan (4), Marius Ignat (3), Cristian Fenici (2), Alexandru Ursu (2), Ioan Stan (1), Gabriel Cotinghiu (1), Sabin Ignat (1)

CSM Bucureşti: Vlad Stoica (7), Valentin Pătru (5), Iulian Stamate (5), Liviu Mironescu (4), Dan Savenco (2), Dragoş Ganea (1), Adrian David (1), George Stăncioiu (1), Ionuţ Georgescu (1)

“Cred că a fost cel mai rău meci al nostru din ultimele cinci etape. Diferenţa s-a făcut la aruncările de la 7 metri, unde nu am fost în stare să înscriem. Mi-a fost foarte greu să-i adun pe jucători în jurul meu. Pierderea acestui meci a complicat şi mai mult lucrurile. Acesta este potenţialul nostru în momentul de faţă”, a spus la final antrenorul timişorenilor, Eugen Bota.

Celelalte rezultate ale etapei a 17-a sunt următoarele: Ştiinţa Municipal Bacău – Bucovina Suceava 27-26, Minaur Baia Mare – HCM Constanţa 30-42, HC Odorhei – Steaua Bucureşti 26-25, “U” Transilvania Cluj – CSM Oradea 38-30, Dinamo Braşov – Energia Târgu Jiu 25-25. Meciul dintre CSM Satu Mare şi UCM HC Caraş-Severin se va disputa miercuri, cu începere de la ora 17.