Tadici a fost aproape sa sara din inaltul tribunei la Brasov!

“Spectacol” la Brasov transmis IN DIRECT de Digi Sport si stricat de arbitrii! CS Rulmentul si HC Zalau au terminat la egalitate partida din etapa a XXII-a a Ligii Nationale feminine de handbal, scor 22-22. Dupa un meci foarte strans intre cele doua echipe, plin de nervi, comentarii si rabufniri ale jucatoarelor si oficialilor celor tabere.

ÎN SALA „CONSTANTIN POPESCU-COLIBAȘI”, AM ASISTAT LA UN  SPECTACULOS MECI, DOMINAT DE DRAMATISMUL EXPRIMĂRILOR RELATIV ECHILIBRATE ALE PROTAGONISTELOR…SI ARBITRILOR!  asa tittreaza Digi Sportul in Cronica partidei ce a fost transmisa in direct de postul TV!

Gheorghe Tadici a lipsit de pe banca Zalaului, el fiind suspendat doua etape, in urma rosului primit la Baia Mare. Mariana Tarca a vazut si ea – duminica, cartonasul rosu in minutul 53, dupa lungi proteste la adresa arbitrajului prestat de Faneata – Moldoveanu (Ar/Or).Nemultumiti de centralii partidei s-au aratat si oaspetii care au contestat jocul dur al gazdelor. Declaratia dura facuta de Tarca la sfarsitul partidei impotriva celor doi fluierasi!

Cu Tadici in tribune, in sala sporturilor din Brasov, Zalaul incepe foarte tare partida, si dupa 10 minute scurse din prima parte a meciului, Zalau conduce cu 4-0 pe Brasov.Dupa multe greseli in atacul Zalaului, Brasov revine in forta, iar in minutul 25, egaleaza la 10, dupa reusita veteranei, Roxana Cherascu.La pauza, HC Zalau si CS Rulmentul Brasov s-au aflat la egalitate la 12, dupa o repriza controlata de ambele echipe.

Partea a doua a meciului incepe la fel de bine pentru Zalau, iar dupa 13 minute scurse, in minutul 43, Zalaul lui Gheorghe Tadici se desprinde pe tabela de marcaj la 2 goluri, scor 19-17. Desi in minutul 53, Mariana Tarca a primit cartonasul rosu (pentru comentarii vehemente si repetate la deciziile arbitriilor), echipa brasoveana se mentine in meci, si conduce in minutul 55 cu 2 goluri pe Zalau, scor 22-20. Tadici mai are putin si sare si el de la inaltul tribunei (opuse bancii de rezerva) DP Colibasi, direct in “capul” arbitrilor, insa – am putea spune, noroc cu oamenii din jurul lui! In final, HC Zalau a egalat la 22, dupa un gol marcat de Ana Maria Somoi la o grava eroare a formatiei gazda – care s-a “baricadat” avansat si a lasat o “gaura” imensa chiar pe centru aprarii. În ultimele 2 minute, echipa gazda a evoluat în 5 jucătoare de câmp, a avut penultimul atac, l-a ratat, si apoi a interceptat imediat balonul! Cherăscu a pătruns pe stânga  semicercului, a fost faultată destul de dur, iar aruncarea de la 9 metri ce a urmat…a ramas fara rezultat.

IN DIRECT LA DIGI SPORT, MARIANA TARCA S-A INTORS EXTREM DE NERVOASA PENTRU DECLARATII!

Mariana Târcă, antrenor principal Rulmentul: ,, Îmi felicit elevele pentru dăruirea de care au dat dovadă. Din păcate, pentru handbalul românesc care trece printr-o perioadă foarte grea, e greu de crezut ca se vor mai gasi investitori care sa vina in jurul echipelor, deoarece dupa un astfel de arbitraj ca cel de astazi, unul care a vrut sa iasa în evidenţă cu tot dinadinsul, promovarea handbalului lasa de dorit! Cei care doresc sa isi asocieze imaginea cu handbalul sunt alungaţi, vazând cum munca unei echipe este ruinată de deciziile arbitrilor. Astăzi, din păcate, am vazut un arbitraj potrivnic handbalului, care a stricat jocul şi a influenţat rezultatul” intr-un meci fara prea multa miza privind clasamentul final al campionatului.

NEMULTUMIRE SI LA OASPETI – ANTRENORUL RADULESCU PRIMIND SI EL GALBEN!

Sorin Rădulescu, antrenor HC Zalău: ,,A fost un meci foarte disputat, in care s-au comis multe greşeli, care ne-au privat să-l si câştigăm. Din păcate, arbitrajul a tolerat jocul dur, de ambele părti. Cred că se impuneau mult mai multe eliminări.  La cum s-a jucat, cred ca  Băbeanu a primit o eliminare de două minute, mult prea uşoara şi a fost descalificată, exact în minutele cele mai importante – cele de final ale partidei”.

Rulmentul Brasov – HC Zalau 22-22 (12-12)

Rulmentul Brasov: Toma 9, Cherascu 5, Marcu 4, Pricopi 2, Seifer 2.

HC Zalau: Babeanu 9, Molfea 4, Czeczi 2, Somoi, Turcas 2, Ciuciulete 2, Cirstoaica 1.

Zalau isi consolideaza pozitia a patra in clasament, iar Brasovul nu are nici o grija dupa aceasta etapa – asteptand finalul sezonului. Mai sunt patru de disputat pana la sfarsit si doar Zalau este implicata in lupta pentru podium.