Emeritul C.Badulescu revine in cupe!

HCM Roman a învins la limită SCM Craiova, 26-25 (15-13), în deplasarea de la Turnu Severin din etapa a 22-a a Ligii Naţionale feminine de handbal. Formatia antrenata de C. Badulescu arată că vrea şi poate să parcurgă pînă la capăt, cursa pentru revenirea în cupele europene, in ciuda unor adversari cu pretentii si cu jucatoare mai bine cotate (Baia Mare, Galati, Braila). DECLARATIA lui Badulescu o aveti mai jos!

Ea este principala formatie beneficiara dupa aceasta runda: s-a distantat la 3 puncte de principalele urmaritoare in clasament cu 4 etape inainte de final si programul ii este favorabil (Brasov -a, Valcea-d, Deva-a si Resita-d). Romanul ataca si pozitia 4 detinuta de HC Zalau, care are 3 puncte in fata, insa un program destul de dificil.

DOAR PE EUROHANDBAL PUTETI VEDEA IN ACEST FINAL DE LIGA I, PROGRAMUL INDIVIDUAL SI REZULTATELE OBTINUTE DE FIECARE ECHIPA – LA MENIUL PROGRAM! DAR SI CELE MAI COMPLETE CLASAMENTE PENTRU HANDBALUL ROMANESC!

Altfel spus, echipa pregătită de Corneliu Bădulescu pare în stare să păstreze pînă la finalul campionatului poziţia pe care o are acum, ocupantă a locului al 5-lea între cele mai bune echipe din ţară, în pofida accidentărilor care o afectează. Horobeţ şi Dudescu sînt indisponibile de două săptămîni, după meciul de la Galaţi, iar necazurile de acest gen s-au înmulţit deoarece şi Iuganu s-a accidentat.

Chiar în aceste condiţii, HCM Roman a cîştigat partida cu SCM Craiova, una aflată sub semnul echilibrului pînă spre finalul primei sale părţi. Handbalistele romaşcane au terminat primele 30 de minute ale meciului cu un avantaj de două goluri, 15-13, au fost egalate la 17 în minutul 35, s-au distanţat la patru goluri, 21-17, în minutul 40, după care au controlat jocul îndeajuns pentru a-l şi cîştiga. Mai ales că nici Cristescu, portarul titular al HCM Roman, n-a putut juca mai mult de un sfert de oră, fiind înlocuită de Polocoşer.

În aceste condiţii, am fost nevoiţi să împrovizăm. Strungaru a jucat într-o postură inedită, aceea de extremă stînga. Meciul a fost pe cît de greu ne-am aşteptat, dar s-a şi terminat cu rezultatul pe care ni-l doream. Mai sînt patru etape de jucat. Orice partidă, inclusiv cele de acasă, se anunţă dificilă. Mi-aş dori mult ca meciul de la Reşiţa, din ultima etapă, să fie unul după care să ne bucurăm de revenirea în cupele europene. Dacă se va putea, fără presiunea rezultatului. Trebuie luat foarte serios în calcul şi că Reşiţa nu a renunţat la lupta pentru evitarea retrogradării”, a declarat pentru www.ziarulderoman.ro, antrenorul emerit – Corneliu Bădulescu.

Pentru HCM Roman au marcat: Marin – 9 (7 din aruncări de la 7 metri), Pop – 5, Busuioceanu – 5, Druţu – 3, Stoleru – 2, Strungaru – 2.

Alte rezultate din etapa a 22-a: Oltchim – CSM Bucureşti 43-24, Tomis Constanţa – U Cluj 34-41, Universitatea Reşiţa – HCM Buzău 31-22, Ştiinţa Baia Mare – Oţelul GalaţI 25-24, Rulmentul Braşov – HC Zalău 22-22. CSM Cetate Deva – Dunărea Brăila 17-15 s-a jucat aseară si jucatoarele gazda care evolueaza acum la Sebes se pare ca au scapat de emotiile retrogradarii.

Etapa viitoare, HCM Roman va juca pe teren propriu cu Rulmentul Braşov.