Campionii vor camerele indreptate doar spre ei si dupa derbyul cu Odorhei!

UPDATE: HCM CONSTANȚA – HC ODORHEI 35-29 (Dobrogenii trec in fruntea clasamentului si iau o optiune importanta pentru titlu). Vedeti cel mai complet CLASAMENT ACTUALIZAT! doar pe eurohandbal.ro – Vom reveni cu informatii!

SAMBATA – ORA 12, IN DIRECT PE DIGI SPORT, PRINCIPALELE ADVERSARE PENTRU TITLU SE INFRUNTA LA MALUL MARII NEGRE!

Dupa partida, informatii de la Constanta – Declaratii oficiali de la Conferinta de presa (audio), dar si Foto!

HCM Constanţa joacă derbiul sezonului, sâmbătă, împotriva revelaţiei HC Odorhei. Campioana nu are decît varianta victoriei pentru a continua cursa pentru titlu, fiind la un punct în urma surprinzătorului advresar harghitean,  lider al Ligii Naţionale masculine in majoritatea timpului sezonului competitional actual. In tur, HC Odorhei a reusit o mare surpriza, castigand la 9 goluri diferenta (37-28)!

După ce s-a bătut cu Dinamo, Steaua şi Reşiţa pentru titlu, HCM va da bătălia decisivă a sezonului cu Odorhei, devenită, se pare, singura pretendentă serioasă la coroana Constanţei. Sâmbătă, la ora 12.00, în Sala Sporturilor, se joacă noul derby al campionatului. Neînvinşi la Odorheiu Secuiesc, unde au şi câştigat meciul direct din tur, profitînd de startul ezitant al echipei antrenate pe atunci de Cvetkovic, harghitenii au avut un parcurs de invidiat pînă acum. Antrenorul Vlad Caba mizează pe forţa grupului. Jucători precum Mihalcea, Huba sau Ferenczi îşi vor da examenul de maturitate pe terenul campionilor.

Dar obiectivul echipei oaspete este realizarea unei superputeri handbalistice in viitorul apropiat, astfel incat fostul secund al echipei Romaniei feminine – Vlad Caba, a spus de nenumarate ori ca, echipa sa lupta pentru podium – care ar fi o realizare foarte buna si pentru conducerea clubului! Asa ca un insucces in Dobrogea nu va fi privit ca un capat de tara de jucatorii de la HC Odorhei – dar asta nu inseamna ca ca acestia nu isi vor vinde scump pielea in fata mult mai titratilor adversari constanteni!

Într-un sezon în care suporterii le-au fost mereu aproape şi le-au rămas fideli în ciuda dezamăgirii produse de eliminarea din Liga Campionilor, jucătorii HCM-ului mizează pe un public numeros la derbiul cu HC Odorhei, din etapa a 16-a a Ligii Naţionale. ”Sperăm să jucăm cu o sală plină acest meci pentru că e foarte important să-i simţim pe suporteri aproape”, a declarat pentru Neptun TV – George Buricea.

Partida va fi arbitrata de Pavel/ State (BZ), aflati catre finalul de cariera, cuplu ce a mai condus in acest sezon si partida tur, incheiata cu un surprinzator 37-28 pentru HC Odorhei. Acestia au mai condus si egalul dintre HCM si UCM Resita din acest campionat.

Linia de clasament inaintea partidei:

Poz Echipa Etape V E I Goals Diff Pts M Gm M Gp
1 UCM Resita 16 13 1 2 500 – 437 63 27 31.25 27.31
2 HC Odorhei 15 13 0 2 474 – 410 64 26 31.6 27.33
3 HCM Constanta 15 12 1 2 504 – 421 83 25 33.6 28.07