Echipa de handbal junioare a României va participa între 25 şi 27 martie la turneul de calificare de la Iaşi, pentru turneul final al Campionatului European rezervat sportivelor cu vârsta sub 17 ani, alături de selecţionatele Armeniei, Israelului şi Olandei. Partidele vor fi transmise IN DIRECT pe TVR3 (cele ale Romaniei) si pe TVR Iasi. Programul il aveti mai jos.

“O generatie talentata, care va fi, sunt sigur, schimbul de maine al senioarelor de azi!” – Presedinte FRH Cristian Gatu

Primele două clasate în grupă se vor califica la turneul final ce va fi găzduit de Cehia în perioada 23 iunie-3 iulie 2011. Echipa României, antrenată de Seviştean Popa şi Veniamin Lupan, va juca în ordine cu Israel (25 martie, ora 16.00), Armenia (26 martie, ora 16.00) şi Olanda (27 martie, ora 12.00). “Actuala generaţie este una viguroasă, talentată şi capabilă de o nouă performanţă europeană. Vom aborda turneul de la Iaşi cu mare seriozitate, pentru a elimina orice surpriză neplăcută”, a declarat antrenorul principal, Seviştean Popa, conform site-ului Federaţiei Române de Handbal.

Iata programul jocurilor :

   25 martie

– Romania – Israel, ora 16:00 (TVR3)

– Olanda – Armenia, ora 18:00 (TVR Iasi)

   26 martie

– Armenia – Romania, ora 16:00 (TVR3)

– Israel – Olanda, ora 18:00 (TVR Iasi)

   27 martie

– Armenia – Israel, ora 10:00 (TVR3)     

– Olanda – Romania, ora 12:00 (TVR3)

Primele doua formatii clasate se califica la Campionatul European, care va avea loc in Cehia, in perioada 23 iunie – 3 iulie, 2011. Nationala noastra se afla de o saptamana la Iasi, pentru un nou stagiu de pregatire, sub comanda antrenorilor Sevistean Popa si Veniamin Lupan.

 « Vrem sa castigam aceasta grupa de calificare, ba chiar ne gandim deja la un loc pe podiumul Campionatului European din Cehia, unde n-am mai urcat din 2005, cand Neagu si Vizitiu castigau, in Austria, medalia de argint. Actuala generatie este una viguroasa, talentata si capabila de o noua performanta europeana. Ma bazez pe interul stanga Gabriela Perianu, pe centrul Andreea Pricopi, pe interul dreapta Laura Popa, pe pivotul Roxana Carjan si pe portarul Denisa Dedu, practic coloana vertebrala a nationalei romanesti. Vom aborda turneul de la Iasi cu mare seriozitate, pentru a elimina orice surpriza neplacuta », declara tehnicianul principal Sevistean Popa

« Echipa Romaniei se prezinta sentimentalului public iesean cu o generatie talentata, care va fi, sunt sigur, schimbul de maine al senioarelor de azi, medaliate cu bronz la Campionatul European din Danemarca si Norvegia. Multumesc sincer autoritatilor locale, primarului Iasiului, domnul Gheorghe Nichita, pentru sprijinul acordat in organizarea acestui eveniment, pe care il dorim repetabil pana cand handbalul iesean va redeveni o forta in sportul romanesc », comenta presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, in programul competitiei de la Iasi.