E.Piriianu – omul Resitei cu Poli (9g)

In devans la etapa a XVI-a a Ligii Naţionale masculine de handbal, UCM Resita (Handbal Club Caraş-Severin) a învins miercuri, 23 martie, pe teren propriu, formaţia Politehnica Municipal Timişoara, cu scorul de 31-29 (12-12). Poli e insa foarte suparata, dupa al patrulea insucces consecutiv pe finalurile de joc. Timisoara a condus la Resita pana in minutul 57!

Derby-ul bănăţean a arătat, poate pentru prima dată în ultimii ani, că Politehnica e cel putin egala valoric Reşiţei, lucru dovedit şi de evoluţia scorului. Pe parcursul celor 60 minute “alb-violeţii” au fost mai mereu la conducerea scorului, de multe ori şi la 3 goluri diferenţă!

Handbaliştii de la UCM HC Caraş-Severin au ratat nepermis de mult, din situaţii favorabile. Formaţia timişoreană a fost mai mobilă, remarcându-se Fenici, Şimicu şi Ioan Stan. În ultimele 5 minute, echipa Banatului de Munte s-a apărat avansat, ceea ce a facut ca gruparea de pe Bega să fie dezorientată, permiţănd elevilor lui Gligore Czari să intre mai bine în joc.  În minutul 57, scorul era încă favorabil timişorenilor, cu 29-27, dar Şimicu este eliminat pentru a treia oară, văzând automat cartonaşul roşu, după care şi Ursu primeşte două minute de eliminare, pentru proteste. Raportul de forţe din teren se dezechilbrează şi cărăşenii reuşesc, în condiţii de superioritate numerică, să puncteze decisiv. Rohozneanu egalează din 7 metri, Pârvan îşi ia inima în dinţi şi pătrunde hotărât pe extremă, iar Rică Pîrîianu închide tabela la 31-29 pentru UCM Handbal Club Caraş-Severin, chiar daca si Parvan a fost eliminat – de la gazde in secundele de final ale intalnirii!

Pe când cărăşeni aspiră la un loc pe podium şi fazele superioare ale competiţiilor continentale, Timişoara cea cu tradiţie în handbalul masculin trage să nu retrogradeze!  

Alb-violeţii n-au mai învins din 13 noiembrie, adică de peste patru luni, atunci dispunând cu 27-22 de Dinamo Municipal Braşov, iar seria de şapte eşecuri la rând a generat un vertigo în care doar orădenii se situează sub polişti în clasament. Urmează un meci de a fi sau a nu fi, pe 2 aprilie, acasă cu CSM Bucureşti, clasată pe antepenultimul loc în Liga Naţională – in derbyul pentru evitarea retrogradarii! Dar oricum, chiar si in urma acelui joc, banatenii, chiar si cu noile achizitii – Fenici şi Stan, vor juca in ultimele zece etape cu Sabia lui “Damocles” deasupra capului. O lupta pentru evitarea retrogradarii, in care pot intra si alte doua formatii, in functie de rezultatele din urmatoarele 3-4 etape si Minaur si Steaua!

Vizibil iritati de o noua infrangere la limita si pe final de partida (exact ca in ultimele 3 etape), oficialii timisoreni si-au varsat naduful si au acuzat maniera de arbitraj, prin declaratiiile de la finalul partidei:

“Ştiam cã va fi un meci extrem de greu. S-a jucat cu mult ambiţie. Noi am intrat mai greu în joc, dar ne-am revenit treptat şi am reuşit să cucerim încă două puncte, care ne ajută să ne menţinem acolo sus. Cel puţin până la finele etapei, am trecut pe locul întâi. Îi felicit pe jucători, le mulţumesc pentru efortul depus, mulţumim publicului spectator pentru faptul că a fost şi acum alături de noi şi ne-a susţinut în obţinerea victoriei”, a spus şi conform sportvest.ro Gligore Czari (UCM).

Regret modul în care am fost arbitraţi. Este prima oară când mă plâng de arbitraj. Îmi pare rău că fac lucrul ăsta. Felicit Reşiţa pentru modul în care s-a dăruit. Îl felicit pe Rică Pârâianu, fiindcă el ne-a <invins>, dar nu pot să fiu niciodată de acord ca munca noastră să fie decisă de către doi oameni îmbrăcaţi în altă culoare, decât culorile echipelor care joacă pe teren. Nu am ce să le reproşez până în ultimele cinci minute. Cu tot respectul pentru Reşiţa, dar astăzi am jucat de la egal la egal şi nu merita victoria. Poate să se supere oricine”, a declarat pentru aceeasi sursa, după meci, antrenorul lui Poli –  Eugen Bota.

Preşedintele executiv al studenţilor de pe Bega, Viorel Şerban, a declarat conform site-ului oficial al clubului, că se gândeşte foarte serios să retragă echipa din campionat. “După jocul cu Reşiţa, simţim o acţiune dirijată împotriva noastră. Maniera de arbitraj din această seară a depăşit orice imaginaţie” a spus Şerban!

UCM HC Caraş-Severin – Politehnica Municipal Timişoara 31-29 (12-12)

Arbitrii: Dordea/ Zaulet (SB)

UCM HC Caraş-Severin: Ionescu, Antonaru – Pîrîianu (9 goluri), Pârvan (7), Vaidasigan (5), Rohozneanu (5), Vulpe (3), Cuciula (1), Grozăvescu (1), Popovici, Tucanu, Grigoraş, Eros, Marta, Radu, Czari. Antrenor: Gligore Czari.

Poli Municipal Timişoara: Tcaciuc, Vass – Şimicu (5 goluri), Fenici (5), Stan (4), Nagy (4), Spahic (3), Ursu (3), Mrakic (2), Cristescu (2), M. Ignat (1), Sărăndan, Gălan, S. Ignat, Cotinghiu, Macovei. Antrenor: Eugen Bota.

Tot miercuri, 23 martie, s-a mai disputat un meci în devans din etapa a 16-a a Ligii Naţionale masculine, Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău – CSM Satu Mare 31-26. Cu acest succes, bacauanii egaleaza la puncte (20), pe Suceava si Targu Jiu, inaintea partidelor ramase de disputat din aceasta etapa. Tg Jiu se deplaseaza chiar la Suceava, astfel ca Stiinta ar putea ramane pe loc de Cupa europeana dupa acest week-end – VEDETI CLASAMENTUL ACTUALIZAT!

RESITA SI STIINTA – singurele reprezentante ramase pentru Romania in Europa – joaca sferturile competitiilor continentale la acest sfarsit de saptamana!

Echipa reşiţeană va evolua sâmbătă, 26 martie în sferturile Cupei Cupelor. În deplasare, la Skopje UCM HC Caraş-Severin va juca de la ora 19,30, ora României cu HC Vardar, o partida care ar putea duce in premiera – formatia caraseana in semifinalele celei de-a doua competitii continentale. Echipa din Bacău va evolua sâmbătă, 26 martie – ora 17:30 (IN DIRECT PE TVR 3) în sferturile Challenge Cup, pe teren propriu, cu formaţia norvegiană Arendal, despre care nu a reusit sa afle mare lucru – neavand nici o inregistrare video cu tactica de joc a nordicilor, asa cum anunta oficialii moldoveni. 

Joaca handbal! cu www.radio-resita.ro, UCM Resita si Poli Timisoara.