Adrian Petrea - primele 4 g pt Stiinta la TM

Handbaliştii timişoreni rămân cu doar trei victorii în acest sezon şi ocupă în continuare penultimul loc în clasamentul Ligii Naţionale. Pentru a treia oară la rând Poli a cedat în ultimul minut, ceea ce înseamnă şi mult ghinion. Stiinta Bacau continua sa lupte pentru un loc de Cupa Europeana si a beneficiat de infrangerea Sucevei la Satu Mare, apropiindu-se de locul 5 in clasament!

Alb-violeţii au pierdut şi meciul de ieri cu Ştiinţa Bacău, scor 23-24 (11-16), disputat la sala “Constantin Jude” şi contând pentru runda a 15-a. Poli a inceput bine cu un 3-0 datator de sperante. Insa startul bun a fost echilibrat imediat de Petrea (la prima partida pentru Stiinta in acest sezon dupa plecarea de la Resita) si co., iar – in plus, greşelile din jocul bănăţenilor, au făcut ca oaspeţii să se distanţeze la cinci lungimi, înaintea sirenei de final a primei reprize.

Partea secundă a întâlnirii a fost tratată diferit de polişti, care s-au apărat mult mai atent, cu un plus şi la capitolul eficienţă. Totuşi, elevii lui Eugen Bota au ratat exasperant, Stan avand o mare vointa dar facand si multe greseli – fortari in atac, şansele de a veni şi mai mult peste adversar risipindu-se.

Egalarea a fost totusi, restabilită în minutul 59, pe o superioritate numerică a gazdelor. Când mai erau 60 de secunde de joc, Ştiinţa a marcat prin Manea, în timp ce Timişoara a încheiat cu o ratare a internationalului Şimicu.

Acelaşi internaţional al formaţiei alb-violete a mai irosit câteva oportunităţi de a înscrie, însă nu merită a fi criticat, el fiind unul dintre puţinii jucători care şi-au asumat responsabilitatea de a arunca în momentele dificile ale confruntării cu echipa băcăuană. Şi Fenici a încercat, uneori chiar exagerând, să rezolve de unul singur situaţii-limită.

Următoarea şansă a timişorenilor este în „derby”-ul cu UCM HC Caraş-Severin.

La final, antrenorul gazdelor se plângea de ghinion. „Este al treilea meci la rând pe care îl pierdem în ultimul minut! Meciul ăsta cred că l-am pierdut în prima repriză. Atunci am avut 4 situaţii de contraatac de singur cu portarul şi nu am reuşit să băgăm mingea în poartă. Acolo unde relaţia dintre atacant şi portar face diferenţa…“, a punctat Gelu Bota conform sportvest.info.

Simicu Alex - 5g cu Bacau, pierde din nou in ultimul minut a treia oara consecutiv

O victorie la limită care ne bucură pentru că suntem în criză de puncte. Echipa gazdă a făcut un joc foarte bun şi a pus foarte multe probleme. în niciun caz nu s-a văzut vreo diferenţă între cele două echipe“, spune conform aceleiasi surse, tehnicianul băcăuanilor – Eliodor Voica.

Poli: Stan (5), Şimicu (5), Fenici (5), Sabin Ignat (2), Marius Ignat (2), Ursu (1), Mrakic (1), Nagy (1), Gălan (1).

Ştiinţa: Gurkovsky (7), Petrea (4), Bondar (4), Ghiţă (3), Manea (2), Păunică (2), Ramba (1), Rotaru (1).

Au arbitrat bine: Ionuţ Marta şi Ştefan Hendrea din Baia Mare.

JOACA HANDBAL! cu Poli Timisoara www.stiintahandbal.ro si Stiinta MD Bacau