Bucuria pentru "JOACA HANDBAL!" continua la Resita in primele 3 locuri!

O echipa ramasa fara zece jucatori continua sa uimeasca in LNHM si lupta in continuare pentru locul intai in clasament! Minaur intra clar in lupta pentru evitarea retrogradarii! În etapa a 15-a a Ligii Naţional masculine de handbal, UCM HC Caraş-Severin a învins sâmbătă, 19 martie, cu 23-22, în deplasare, formaţia Minaur Baia Mare. VEDETI doar pe eurohandbal.ro – CLASAMENTUL dupa etapa XV ACTUALIZAT!

Primele minute din joc se scurg echilibrat. De la 5-4 (min. 14), baimarenii inscriu de trei ori consecutiv si au 8-4 in favoarea lor in min. 19. Bucuria se dovedeste a fi, insa, prematura, deoarece din min. 23 pana in in min. 26 gazdele nu mai gasesc formula de finalizare si scorul devine periculos: 9-8.La pauză au condus băimărenii, cu 11-10, iar repriza secundă a fost dramatică, mai ales pe final.

Minaur s-a desprins la trei goluri, 22-19 şi totul părea compromis pentru vicecampioana naţională. Însă jucătorii lui Gligore Czari dau dovadă de calm şi inspiraţie, revin pe tabelă după un time out, egalează, iar într-un final încins Alexandru Vulpe punctează decisiv pentru victoria echipei UCM HC Caraş-Severin. Astfel, cărăşenii, rămân pe podiumul Ligii Naţionale, cu 25 de puncte în cont, la doar un singur punct de HC Odorhei care joaca saptamana viitoare la HCM Constanta, un meci decisiv pentru titlul de campioana – asa cum spun parerile specialistilor cu privire la acest sezon.

Asa cum anticipam, a fost un meci deosebit de greu pentru noi. Avand in vedere situatia noastra din clasament, suntem avizi de puncte. A fost o lupta crancena pentru fiecare minge. Din pacate n-am reusit sa gestionam ultimele minute ale partidei, cand am avut avantaj pe tabela de marcaj.” a declarat Florin Mironescu – antrenor Minaur.

Stiam ca ne asteapta un meci foarte dificil aici in Baia Mare, in compania unei echipe cu traditie in handbalul romanesc…Revenind la jocul de azi, stiam ca va fi dificil, aici sunt cativa jucatori cu experienta deja, plus tineri. Una peste alta ne bucuram pentru cele doua puncte pe care le-am obtinut foarte, foarte greu…ne-a ajutat si poarta pe final.a mentionat antrenorul Gligore Czari – UCM Resita.

Declaratii conform www.emaramures.ro pe care le puteti vedea complet aici: CLICK AICI pentru DECLARATII COMPLETE DUPA MINAUR – UCM RESITA

HC Minaur Baia Mare – UCM HC Caras Severin 22-23 (11-10)
Au arbitrat
Sebastian Hagiu si Liviu Gheorghiu (Vaslui);

Aruncări de la 7 m: Minaur 3 (toate transformate), Reşiţa 5 (2 transformate, au ratat Vaidasigan,  Rohozneanu si Vulpe).
Minute de eliminare: Minaur 6, UCM 12 (În min. 60, la a treia eliminare, Vaidasigan a primit cartonasul rosu).

HC Minaur Baia Mare: Viman (10 interventii, inclusiv o aruncare de la 7m aparata), Ilii (4+1)Asoltanei 7, A. Popescu 5 (3 din 7m), V. Popescu 4, Cimpan 3, Vasile 1, Buciuman 1, Rogoz 1,Fotonea, Ciobanu, Baican, Santeiu, Juverdean, Svoboda. Antrenori: Florin Mironescu si Ion Belu.

UCM HC Caras Severin: Ionescu (3). Antonaru (9), Vulpe 6, Piriianu 5, Rohozneanu 5 (2), Tucanu 3, Popovici 1, Vaidasigan 1, Pirvan 1, Marta 1, Eros, Radu, Toma, Czari. Antrenor: Gligore Czari.

Miercuri, 23 martie, de la ora 17, UCM Handbal Club Caraş-Severin va juca la Sala Polivalentă din Reşiţa cu Politehnica Municipal Timişoara.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat, www.ucmsport.com, UCM Resita si Minaur Baia Mare