CSM SATU MARE – Bucovina Suceava 37-34, in etapa XV din LNHM.

Satmarenii au câştigat meciul de vineri,  dupa ce la pauză era condusa 19-21,  acesta fiind poate cel mai bun joc al formaţiei gazda în acest an. Declaratiile celor doua parti Palko si Bibirig – le aveti mai jos!

Până in finalul primei parti, echipele  au alternat la conducerea partidei cu un minim avantaj pe tabela. Prima care “rupe” acest echilibru a fost echipa oaspete , care s-a dus la doua goluri cu zece minute inaintea pauzei 15-17. Satmarenii au revenit incurajati de publicul cald – care asteapta saptamana de saptamana JOACA HANDBALUL! nou, pregatit de Palko si co., egaland scorul, insa a fost totusi, 19-21 la intrarea la cabine.

Teremi si Panazan – portarii principali ai gazdelor, ii exaspereaza pe antrenorii gazdelor, dupa ce au avut o singură intervenție în primele 25 de minute – impreuna! Palko îl aruncă astfel in luptă si pe juniorul Pogyină! Fără prea mult succes căci moldovenii care au o medie a nr. de goluri de peste 31 in Liga nationala, au înscris si la Satu Mare pe bandă rulantă în prima repriza.

În partea a doua echipa pregătită de Ioan Palko şi Nicolae Istrate intra mult mai hotarata pe teren si se distanţează la 29-24, cu marele aport a lui Teremi. Trezit se pare la vestiar, Loți are 12 interventii reusite si aduce avantajul formatiei sale.  Chiar dacă formaţia lui Bibirig şi Ghervan forţează, lipsita si de trei titulari de baza – Chirut, Soldanescu si Pancu, nu mai poate reface handicapul şi se recunoaşte învinsă. Suceava pierde doua puncte importante in lupta pentru cupele europene, lupta in care intra cu sanse si formatia gazda. Satmarenii “viseaza” frumos in acest start de retur – asa cum se vede si din declaratia antrenorului lor.

Cel mai bun jucator din ultima perioada a gazdelor – Savloschi s-a accidentat din pacate, in finalul partidei si ar putea fi o pierdere mare pentru satmareni in indeplinirea unui vis maret!

De remarcat că a fost prima victorie  CSM-ului în fata celor de la Bucovina Suceava. Sătmărenii acumulează 17 puncte în vreme ce Suceava rămîne cu 20!

CSM Satu Mare: Panazan (2 intervenţii), Teremy (6 int.) Pogyină – Mateaş 3, Olah 3, Surducan 3, Libert 4, Vizsbovskij 7, Savic 5, Varady, Savlovschi 10, Timofte 2.

De la Bucovina Suceava, cei mai eficienţi au fost Mitrea 9, Dediu 8.

„E victoria echipei și pot spune că e un succes istoric pentru noi. Am bătut una dintre cele mai bune echipe din Liga Nationala, iar acum ne putem gândi chiar la un loc de cupe europene. Mă bucur pentru băieții care s-au mobilizat după pauză și au avut o revenire fantastică. Teremi s-a trezit la timp și ne-a ajutat mult. Savlovschi s-a accidentat și repriza secundă n-a mai putut continua, dar si el a facut un meci bun. Mai visez la încă două astfel de surprize…să batem pe Reșița și  Odorhei. Și apoi la final la Minaur” – a declarat pentru satumareonline.ro Ioan Palko – director tehnic CSM Satu Mare.

Ștefan Bibirig – antrenor Bucovina pentru aceeasi sursa: „Nu pot sa vorbesc acum la cald despre ce a mers și ce nu azi la Satu Mare. Vom face o analiză la calm și vedem care sunt greșelile comise. În repriza secundă n-am mai reușit același ritm bun și n-am reușit să fim la fel de lucizi pe faza de atac. E drept că ne-au lispit și câteva piese de bază, dar asta nu e o scuză”.

JOACA HANDBAL! cu www.csmsatumare.ro, www.satumareonline.ro si CSM Satu Mare si cu Universitatea Suceava si www.csu.usv.ro