În etapa a 15-a a Ligii Naţionale masculine de handbal, UCM HC Caraş-Severin va juca în deplasare la Minaur Baia Mare, iar Poli Municipal Timişoara va primi pe teren propriu replica formaţiei Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău. Ambele jocuri vor avea loc sâmbătă, 19 martie.

Vicecampioana naţională, UCM Handbal Club Caraş-Severin (fostă UCM Reşiţa) va pleca vineri dimineaţa spre Baia Mare, pentru jocul cu Minaur, programat sâmbătă, 19 martie, de la ora 16, în Sala Sporturilor Lascăr Pană. De la cărăşeni va lipsi Florin Cuciula, cu probleme medicale. Antrenorul Gligore Czari se va putea baza însă pe ceilalţi componenţi ai echipei, precum şi pe cei patru juniori de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa. Mai ales că meciul din Campionatul Naţional de Handbal al Juniorilor I, Seria E, dintre CSS Hunedoara şi Traian Vuia, programat iniţial duminică, 20 martie, a fost reprogramat pentru luni, 21 martie, de la ora 14.

„Vom vedea sâmbătă dacă această pauză competiţională de două-trei săptămâni a fost benefică, a spus antrenorul Gligore Czari. Din păcate, lotul este şi mai subţiat, nu putem conta pe Florin Cuciula, bolnav, şi se va simţi lipsi lui. Încercăm să facem un meci bun la Baia Mare şi să aducem două puncte în economia campionatului, pentru a termina pe un loc cât mai sus.“

“E un meci important pentru noi. Intalnim o echipa linistita din punctul de vedere al clasamentului, o echipa cu jucatori cu experienta in Liga Nationala. Pe noi apasa presiunea rezultatului, suntem avizi de puncte. Va fi un meci de mare lupta. Speram ca, dupa terminarea celor 60 de minute de joc, punctele sa ramana in Baia Mare”, a declarat pentru emaramures.ro – Florin Mironescu antrenorul de la Minaur Baia Mare.

UCM Handbal Club Caraş-Severin ocupă locul al treilea în clasament, cu 23 de puncte, la egalitate cu HCM Constanţa, echipă aflată pe poziţia secundă. Lider al Ligii Naţionale masculine este HC Odorhei, cu 24 de puncte. Cealaltă reprezentantă a Banatului în primul eşalon, Poli Municipal Timişoara, se zbate în subsolul clasamentului, dar încearcă să scape din zona periculoasă. Deocamdată, elevii lui Otto Heel sunt pe poziţie retrogradabilă, locul 13, cu 6 puncte şi vor juca sâmbătă, 19 martie, de la ora 17, la Sala Constantin Jude din Timişoara cu ocupanta locului 7, cu 16 puncte, Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău.

JOACA HANDBAL! cu UCM Resita si www.arenabanateana.ro cu Minaur Baia Mare si www.minaur.ro