UPDATE! INCA O RUSINE PENTRU NATIONALA CONDUSA DE VASILE STANGA! O ECHIPA DIN LUMEA A PATRA – LITUANIA, NE INVINGE IN PRIMA PARTIDA! LITUANIA – ROMANIA 24-23 FINAL!

Naţionala de handbal -masculin a României joacă mâine seară, la Vilnius, primul meci oficial după dezastrul de la Mondialul suedez !Partida va fi IN DIRECT pe SPORT.RO!

Naţionala masculină de handbal a României vrea reabilitarea după un an 2010 în care s-a făcut de râs la Campionatul Mondia!l din Suedia şi şi-a periclitat serios şansele de calificare la EURO 2012! Prima şansă? Dubla cu Lituania din preliminarii, joi la Vilnius şi duminică la Constanţa! „Şanse de calificare nu mai avem, dar mergem în Lituania să câştigăm!” spune Marius Novanc.

Fără prea multe şanse de calificare la EURO 2012, elevii lui Vasile Stângă înfruntă Lituania cu gândul de a şterge imaginea şifonată a unei echipe care acum 40 de ani era cea mai bună din lume!

Conştienţi de faptul că nu prea mai au cum să prindă un loc la masa bogaţilor, care se va întinde în Serbia în 2012, tricolorii joacă în Lituania doar pentru onoare şi palmares ! Duelul de la Vilnius aduce faţă în faţă Cenuşăresele grupei a 2-a preliminare, care n-au înregistrat nici o victorie în meciurile cu Croaţia şi Spania !

Lotul convocat de antrenorii Vasile Stângă şi Nicolae Munteanu este format din următorii jucători: portari – Popescu (Nu joaca la Vilnius sigur – datorita unei accidentari la spate), Pralea, Ciobanu jucători de câmp – Florea, Onyejekwe, Novanc, Savenco, Toma, Ghionea, Jurcă, Fenici, Csepreghi, Sadoveac, Mureşan, Cântec, Şimicu şi Alexandru Stamate. Criciotoiu a fost si el chemat de Stanga in ultimul moment la pregatiri in lot.

În Grupa 2 de calificare, “tricolorii” ocupă ultima poziţie, fără niciun punct câştigat în primele două etape disputate. România a pierdut mai întâi contra Croaţiei, cu scorul de 22-34, pentru ca trei zile mai târziu să cedeze fără drept de apel şi în faţa Spaniei, pe teren propriu, scor 20-35.

Lituania – România se joacă joi, de la ora 19, la Vilnius ! Partida revansa se joaca duminica la Constanta de la ora 18,30 si va fi transmisa de Digi Sport.