HCM - Ciudad Real (foto eurohandbal.ro)

Ciudad Real a invins categoric, campioana noastra cu 34-25 şi visul Constanţei de a juca pentru a doua oară în optimile Ligii Campionilor s-a spulberat – cel putin pana la anul.

DECLARATII Luc Abalo si Csepreghi, impreuna cu cea a antrenorilor – MAI JOS (Oferite de colaboratorul – Magazinele DOMO din Constanta)

HCM avea nevoie de o victorie pentru a avea şanse la calificarea în optimi, insa jocul ei a fost anost chiar daca in prima repriza, Popescu cu 10 interventii salutare (din care 3 din 7 metrii!!) a tinut jocul echilibrat. A venit prima eliminare temporara din tabara oaspetilor in min.28, când tabela indica 11-9 pentru oaspeti. Din păcate, la fel ca şi la Sarajevo, time-out-ul cerut de Ion Crăciun, nu a avut deloc efectul scontat, HCM înscriind un singur gol şi primind în schimb patru!! Astfel ca pauza nu prevestea nimic bun: 10-15!

La reluare, echipa antrenată de Ion Crăciun a punctat de două ori la rând şi a dat speranţe spectatorilor (12-15), dar oaspeţii au refăcut diferenţa, care a ajuns pe parcursul părţii secunde şi la 9 goluri (21-30, min. 52) in urma unui joc de atac al nostru lipsit de concentrare in ultimele 10 minute – pasele la intercepţie sau ratările incredibile au fost imediat transformate in atacuri letale ale unei echipe, care a aratat de ce se bate an de an pentru castigarea trofeului.

Csepreghi si Abalo la conferinta - Impreuna cu Buligan si Dusebaev

DECLARAŢII DUPA FINALUL PARTIDEI SI LA CONFERINTA DE PRESA

Mihai Popescu, portar HCM: „Ne-am dorit foarte mult această calificare, am sperat că vom câştiga, dar am întâlnit o echipă foarte puternică. Trebuie să învăţăm din greşeli. S-a ratat, din nou, foarte mult“.

Ion Crăciun, antrenor HCM: „Am jucat sporadic handbal. Avem probleme la tehnică şi, când întâlneşti o astfel de echipă, aceasta îţi taxează toate greşelile. Am ratat mult, iar aceste ratări nu se pot corecta la o anumită vârstă. Mi-aş fi dorit ca astăzi să facem spectacol, iar punctele calificării să le fi luat la Sarajevo“.

Alexandru Csepreghi, centru HCM: „Este un regret pentru că toată lumea se aştepta să repetăm performanţa de anul trecut. Acum nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe Liga Naţională şi Cupa României“.

Luc Abalo, extremă dreapta Ciudad Real: „A fost un meci bun şi pentru un jucător este o plăcere să joace un astfel de meci în care există o miză. Am avut în faţă un portar foarte bun, care se vede că ne-a studiat mult“.

Talant Dujshebaev, antrenor Ciudad Real: „Noi am venit cu gândul să câştigăm şi am reuşit acest lucru. Cred că este normal că jucătorii gazdă au greşit, pentru că au avut în faţă unii dintre cei mai buni handbalişti din lume. Pentru noi era important să învingem, deoarece avem nevoie de meciuri cât mai bune pentru ceea ce va urma. Vîrful de formă trebuie să îl atingem în aprilie şi mai. Pentru Constanţa, jucând aceste zece meciuri este o experienţă care o poate ajuta să progreseze în viitor“.

Nurhan Ali, director executiv HCM: „Singurul regret de astăzi (n.r. – ieri) este că nu am practicat un joc care să răsplătească publicul. S-au făcut foarte multe greşeli de prindere şi pasare care se învaţă la juniori. În prima repriză am luptat de la egal la egal, mai puţin ultimele două minute, când în loc să intrăm la cabine cu un deficit de două goluri, am intrat cu un deficit de cinci goluri, iar în faţa unei astfel de formaţii este greu să recuperezi. Calificarea s-a decis la Sarajevo“ pentru cugetliber.ro.

HCM – Ciudad 25-34

HCM: Mihai Popescu, Ionuţ Rudi Stănescu – Alexandru Sabou (1 gol), Aleksandar Adzic, George Buricea (1), Alexandru Csepreghi (2), Gheorghe Irimescu (1), Daniel Mureşan (1), Marius Sadoveac (2), Nikolaos Riganas (2), Alexandru Stamate (3), Timuzsin Schuch (3), Marius Stavrositu (3), Marius Novanc (1), Laurenţiu Toma (5). Antrenori: Ion Crăciun si Alexandru Buligan.

Ciudad Real: Arpad Sterbik, Antonio Carreno Rodriguez – Luc Abalo (3), Julen Aguinagalde Akuizu (3), Joan Canellas Reixach (1), David Davis Camara (6), Didier Dinart (2), Isaias Guardiola Villaplana (4), Mariusz Jurkiewicz (4), Alberto Entrerrios Rodriguez (1), Jonas Källman (6), Viran Morros de Argila (1), Jose Maria Rodriguez Vaquero (2), Aleksandr Şevelev (1). Antrenor: Talant Duşebaev.

În clasament, pe primul loc a încheiat Renovalia Ciudad Real, 17 puncte, urmată de SG Flensburg-Handewitt, 16 p, RK Croatia Osiguranje Zagreb, 12 p (9 j), RKC Bosna Sarajevo, 5 p, St. Petersburg HC, 4 p (9 j), HCM Constanţa, 4 p.