Formaţia reşiţeană a eliminat-o pe echipa macedoneeana în 2009, în optimile de finală ale Cupei Challeng! Stiinta Bacau va intalni formatia norvegiana OIF Arendal in Challenge Cup

Echipa masculină de handbal UCM HC Caraş Severin va întâlni formaţia macedoneană RK Vardar PRO Skopje în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, conform tragerii la sorţi efectuate marţi la Viena. Reşiţenii vor juca prima manşă în deplasare, pe 26 sau 27 martie, iar returul pe teren propriu, pe 2 sau 3 aprilie.

Formaţia reşiţeană a mai evoluat în faţa echipei din Macedonia, în optimile de finală ale Cupei Challenge, în 2009. La echipa reşiţeană au jucat atunci: Damjanovic şi Pereverzia, portari şi jucătorii de câmp: Butulja, Stan, Vaidasigan, Vizhbovsky, Cuciula, Pârvan, Pârâianu, Filip, Pancu, Irimescu, Ciubotariu şi Schjolin.

Atunci  în 2009, UCM obţinea calificarea în sferturi, după victorii acasă şi în deplasare, 31-20, respectiv 32-26. În turul III, Vardar a eliminat pe HC Berchem (Luxemburg), cu 29-19 şi 42-23, iar în optimi a trecut de formaţia daneză FIF Copenhaga, cu 27-23 în deplasare şi 33-20 la Skopje.

În sezonul trecut, Vardar a evoluat în Grupa D a Ligii Campionilor, alături de FC Barcelona, THW Kiel, KIF Kolding, Reale Ademar şi Amicitia Zurich. Macedonenii au obţinut o victorie şi un egal, cu formaţia elveţiană Amicitia Zürich. În ultimele zece sezoane, Vardar PRO Skopje se poate lăuda cu şapte participări în Liga Campionilor. Formaţia macedoneană are în componenţă jucători din Muntenegru, Serbia, Cehia, Georgia şi Macedonia. În actualul sezon al Cupei Cupelor, Vardar a eliminat pe HC Berchem (Luxemburg), cu 29-19 şi 42-23, iar în optimi a trecut de formaţia daneză FIF Copenhaga, cu 27-23 în deplasare şi 33-20 la Skopje – informeaza colaboratorul arenabanateana.ro.

După aflarea numelui adversarului, antrenorul echipei reşiţene, Gligore Czari a declarat pentru Radio Reşiţa: ” Este un adversar nou, deoarece acum câţiva ani, când am jucat în Cupa Challenge, Vardar Skopje a evoluat cu echipa a doua. Bănuiesc că mulţi jucători au făcut pasul spre prima echipă. Vardar Skopje este o echipă cu mulţi jucători experimentaţi, care au jucat an de an în cupele europene. Şansele sunt împărţite. Îmi doresc să facem două jocuri bune şi să ieşim cu fruntea sus după terminarea lor”.

Echipa de handbal masculin Stiinta Bacau va intalni formatia norvegiana OIF Arendal, in dubla mansa eliminatorie de sferturile de finala ale Challenge Cup, conform tragerii la sorti, de marti, de la Viena.

Mansa tur se va juca in 26-27 martie, la Bacau, iar cea retur, peste o saptamana, in Norvegia. Formatia bacauana evolueaza pentru a treia oara consecutiv in sferturile de finala ale Challenge Cup, trupa lui Armanu avand obiectiv – FINALA competitiei!

JOACA HANDBAL! cu www.radio-resita.ro si UCM HC Caras Severin