HCM Constanta - Vrem bucurie la finalul regalului cu Ciudad Real!

HCM CONSTANTA – CIUDAD REAL este în direct la Digi Sport, joi de la ora 19:00.

Comentati partida, LIVE TEXT in TIMP REAL, doar la noi pe CHAT! Si urmariti-o LIVE ONLINE – cu www.sportliveonline.net!

Dobrogenii se pot califica in optimile LC! Insa, trebuie sa invinga multipla castigatoare a Ligii Campionilor, formatia spaniola Ciudad Real – ca sa obtina acest lucru. Corespondentul nostru de la Constanta va va aduce dupa terminarea partidei, informatii la cald de la Sala Sporturilor!

AVEM SI NOI SANSA NOASTRA – Spune antrenorul Craciun! Vedeti mai jos declaratia completa!. In ciuda faptului ca au fost aproape sa isi indeplineasca visul – inca de saptamana trecuta la Sarajevo, unde au pierdut dramatic cu 23-24, campionii României rămîn însă în cărţile calificării şi nu capitulează, chiar dacă vor avea nevoie de un miracol pentru a cîştiga împotriva lui Ciudad Real! Echipa iberica, care a făcut o demonstraţie de forţă duminică seară şi a spulberat pe teren propriu Zagrebul lui Balic cu 30-20! Campioana Spaniei vine la Constanţa să-şi apere primul loc în grupa D, vizat şi de Flensburg, care are un punct mai puţin. Nemtii joaca azi cu bosniacii, iar St Petersburg joaca maine cu o jumatate de ora mai devreme decat Constanta, la Croatia Zagreb. Chiar si in urma unei victorii fabuloase obtinute maine de dobrogeni, tot nu ar fi de ajuns, daca ambele echipe pretendente la locul 4 nu ar pierde jocurile pe care le mai au in Germania si Croatia.

Constantenii au facut apel la public si vor o sală plină! Handbaliştii de la HCM mizează joi seară pe un public entuziast, în tentativa de a produce surpriza: o victorie cu Ciudad Real. Pentru echipa lui Ion Craciun, este ultima şansă de a merge mai departe în optimile Ligii Campionilor.

HCM are nevoie joi, contra lui Ciudad Real, de o sală plină şi un public care să creadă alături de echipă în victorie. Super-campioana Spaniei, echipa care a dominat handbalul european în ultimul deceniu, vine în România hotărîta să învingă, pentru a cîştiga grupa D. Acest lucru ce i-ar putea aduce un adversar mai slab în optimi.

„Meciul pleacă de la 0-0, avem şi noi şansa noastră!“

Antrenorul echipei de handbal masculin HCM Constanţa, Ion Crăciun, a declarat pentru cugetliber.ro, că meciul cu Ciudad Real, ultimul din grupele Ligii Campionilor, este unul cu grad maxim de dificultate, însă va încerca să-şi mobilizeze jucătorii, astfel încât să poată termina cu fruntea sus această fază a competiţiei.

Încercăm să scoatem din jocul cu spaniolii ceea ce n-am reuşit la Sarajevo. Va fi foarte, foarte greu, dar meciul pleacă de la 0-0 şi avem şi noi şansa noastră, chiar dacă foarte mică. Toţi ne-am dorit victoria în partida din Bosnia, suntem supăraţi, dar trebuie să uităm acest eşec cât mai repede şi să facem tot ce depinde de noi pentru un rezultat bun în meciul cu Ciudad Real. Nu putem intra în teren dinainte învinşi, trebuie să ne jucăm şansa, oricum nu mai avem nimic de pierdut. Eu o să încerc să îi mobilizez pe băieţi, să găsesc soluţii, astfel încât să terminăm grupa cu fruntea sus”, a declarat antrenorul Ion Crăciun pentru sursa amintita.

Campionii României îi vor avea alături de ei şi pe coechipierii de la echipa naţională, prezenţi la Constanţa pentru dubla cu Lituania din preliminariile EURO 2012.

Naţionala de handbal masculin a României s-a reunit ieri la Constanţa în vederea pregătirii meciurilor în compania Lituaniei din cadrul preliminariilor Campionatului European care va avea loc anul viitor, în Serbia. “Tricolorii” se reunesc pentru prima dată după participarea la Campionatul Mondial din Suedia, când s-au clasat pe un dezamăgitor loc 19. Din lotul sosit ieri la malul mării au lipsit chiar jucătorii campioanei HCM Constanţa. Cei opt jucători ai formaţiei constănţene (Mihai Popescu, Chike Onyejekwe, Marius Novanc, Laurenţiu Toma, Marius Sadoveac, Daniel Mureşan, Alexandru Csepreghi şi Alexandru Stamate) se vor prezenta la pregătiri sub comanda lui Vasile Stângă pe 4 martie, la o zi după disputarea pe teren propriu a ultimei partide din Grupa D a Ligii Campionilor, cu spaniolii de la Renovalia Ciudad Real. Naţionala se va pregăti toată săptămâna în Sala Sporturilor din Constanţa, urmând ca miercuri, 9 martie, lotul naţional să plece spre Lituania, unde va disputa partida contra selecţionatei ţării gazdă. Meciul va avea loc la Vilnius, cu începere de la ora 19.00.

După acest joc, elevii lui Vasile Stângă vor reveni la Constanţa, unde, pe 13 martie, este programată partida retur cu lituanienii. Partida de la Sala Sporturilor va începe la ora 18.30.

Lotul convocat de antrenorii Vasile Stângă şi Nicolae Munteanu este format din următorii jucători: portari – Popescu, Pralea, Ciobanu jucători de câmp – Florea, Onyejekwe, Novanc, Savenco, Toma, Ghionea, Jurcă, Fenici, Csepreghi, Sadoveac, Mureşan, Cântec, Şimicu şi Alexandru Stamate.

În Grupa 2 de calificare, “tricolorii” ocupă ultima poziţie, fără niciun punct câştigat în primele două etape disputate. România a pierdut mai întâi contra Croaţiei, cu scorul de 22-34, pentru ca trei zile mai târziu să cedeze fără drept de apel şi în faţa Spaniei, pe teren propriu, scor 20-35.

JOACA HANDBAL! cu HCM Constanta