Stavrositu inger cu Bosna (acasa), demon la Sarajevo!

Partida a fost LIVE TEXT IN TIMP REAL pe CHAT-ul eurohandbal.ro – Vedeti acolo evolutia partidei minut cu minut si finalul dramatic!

FANTASTICCC! AM PIERDUT…Meci de infarct intre Bosna Sarajevo si HCM Constanta, in Liga Campionilor la handbal masculin. Constantenii aveau nevoie de un egal pentru a fi aproape calificati in optimile Ligii, dar au pierdut cu 24-23, dupa ce in prima repriza a condus cu sase goluri diferenta, iar finalul a fost in dubla superioritate pentru dobrogeni!

Nici cum nu l-am oprit pe Igor Karacic (11g) – chiar daca l-am faultat destul de dur (acesta a jucat intr-un picior finalul incendiar), echipier care a castigat partida impreuna cu portarul Dragan Marjanac. Cel mai experimentat jucator al gazdelor – Kapisoda, a gasit un gest extrem pentru a-si exprima imensa bucurie de a JUCA HANDBAL! si a aruncat tricoul de pe el, dupa golul din final – atmosfera explodand pur si simplu in Sala Mirza Delibasic“!

HCM Constanţa a fost învinsă în deplasare de echipa bosniacă RK Bosna Sarajevo cu scorul de 24-23 ((11-13), sâmbătă seara, într-un meci dramatic din grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin.

HCM a scăpat printre degete, într-un mod lamentabil, un succes ce îi stătea la îndemână şi care ar fi fost sinonim cu calificarea în optimile de finală ale competiţiei. După un sfert de oră echilibrat de joc (5-5, min. 17), HCM s-a desprins pe tabelă, la 8-5 (20), iar în minutul 27 conducea chiar cu 13-7. Un timeout neinspirat luat de antrenorul Crăciun a scos din ritm campioana României, iar gazdele au marcat de patru ori în ultimele două minute ale primei reprize.

În partea secundă, HCM a fost egalată (14-14, min. 36) şi chiar dacă a înscris de două ori (16-14, 38), nu a reuşit să conducă jocul. Meciul a rămas strâns în continuare, constănţenii irosind situaţii incredibile şi nereuşind să îl oprească pe Karacic, jucător care a marcat aproape jumătate din golurile echipei sale (11). Finalul a fost incandescent, atât în tribune, cât şi pe parchet. La 23-22 pentru gazde, arbitrii au eliminat doi jucători de la Bosna, dar echipa noastră s-a precipitat, nu a reuşit să profite de acest lucru, Sadoveac a ratat, apoi s-a pierdut o nouă minge, iar Chike a primit cartonaş roşu pentru fault dur. Kapisoda a dus meciul la 24-22 (din 7 metri), dar imediat Stavrositu a readus speranţele în tabăra HCM-ului (24-23). Angelovski şi Stavrositu au ratat în ultimele secunde ocazia de a smulge un punct important la Sarajevo, portarul Marjanac salvând echipa sa.

Au evoluat echipele:

Bosna: Sandro Uvodic, Dragan Marjanac – Luka Rakovic (1 gol), Amir Cakic, Dusko Celica (1), Igor Karacic (11), Ivan Divkovic (1), Danijel Mesaric (3), Peter Pucelj, Petar Kapisoda (3), Josip Pazin (2), Hrvoje Tojcic, Faruk Vrazalic (2). Antrenor: Irfan Smajlagic.

HCM: Mihai Popescu, Ionuţ Rudi Stănescu – Aleksandar Adzic, Branislav Angelovski (6), George Buricea (5), Alexandru Csepreghi, Gheorghe Irimescu (2), Daniel Mureşan (1), Marius Sadoveac (2), Nikolaos Riganas, Alexandru Stamate, Timuzsin Schuch (1), Onyejekwe Chike Osita, Marius Stavrositu (2), Laurenţiu Toma (4). Antrenor: Ion Crăciun.

În clasament, pe primul loc se află SG Flensburg-Handewitt, cu 14 puncte, urmată de Renovalia Ciudad Real, 13 p, RK Croatia Osiguranje Zagreb, 12 p, RK Bosna, 5 p, HCM Constanţa, 4 p, St. Petersburg HC, 4 p.

HCM va juca în ultimul meci cu Ciudad Real, pe 3 martie, acasă si trebuie sa invinga, iar adversara din aceasta seara sa piarda la Flensburg, inclusiv St. petersburg la Croatia Zagreb.

Sursa: www.agerpres.ro