Marius Stavrositu poate fi din nou decisiv, dupa ce a scapat de adversarul direct - Tarik Međić (7g in partida de la Constanta) a fost suspendat de EHF o etapa

UDATE: BOSNA – HCM 24-23 FINAL! dupa un final incredibil (e putin spus) de partida! Constanta pierde dupa ce a condus cu 11-6 si 13-7! In proportie foarte mare si calificarea in optimile LC, dupa un final in care am evoluat cu 7 jucatori in atac, iar bosniacii au avut aparare formata din 4 jucatori si portar! Stavrositu arunca pe fereastra o calificare, care mai poate venii, doar printr-o minune in partida cu Ciudad Real – saptamana viitoare.

IN INFERNUL DE LA SARAJEVO CREAT DE 7.000 FANI – SE VA JUCA PARTIDA DECISIVA A DOBROGENILOR PENTRU OPTIMILE LIGII CAMPIONILOR! Arbitrii: Mazeika/Gatelis (LTU), Delegat EHF: Mugas (GRE).

Comentati partida, LIVE TEXT in TIMP REAL, doar la noi pe CHAT! Si urmariti-o LIVE ONLINE – pe www.sportliveonline.net!

Irfan Smajlagić – Antrenor HC Bosna Sarajevo este optimist cu privire la posibilitatea echipei sale de a ajunge în ultimiele 16 echipe din Liga Campionilor VELUX EHF masculin – asa reiese din interviul acordat EHF, inaintea partidei: “Eu cred că vom câştiga împotriva lui Constanţa la Sarajevo şi vom avansa mai departe in LC(Interviul complet: CLICK AICI!)

Ioan Craciun – Antrenor HCM Constanta: “Toţi ne dorim calificarea din faza grupelor in optimile Ligii Campionilor. Este insa, foarte dificil, dar nu ne vom da la o parte şi vom încerca să facem tot ce e posibil ca să realizăm acest obiectiv

A mai rămas doar cateva ore pana la mult aşteptatul meci dintre Bosna Sarajevo şi HCM Constanţa! O partida care se anunta plina de suspans, fiind cel mai important duel pentru handbalul romanesc in acest inceput de 2011! Un succes aduce garanţia calificării între primele 16 formaţii ale Europei, pentru oricare din cele doua team-uri.

Evoluţia bună de la Zagreb a lăsat loc de speranţe pentru meciul cu Bosna, pe care HCM a învins-o la Constanţa cu un gol marcat în ultimele secunde de Stavrositu (foto). Echipa lui Irfan Smaljagic l-a pierdut pe golgheterul meciului de la Constanţa, Tarik Medic (7g atunci), deoarece a fost suspendat de EHF pentru comportamentul sau nesportiv, acesta primind cartonaşul roşu direct, în ultimul minut al partidei câştigate la limita cu Sankt Petersburg la Sarajevo! Astfel ca partida se disputa sub auspicii bune pentru dobrogeni!

La Sarajevo s-a ajuns vinei, in jurul pranzului si s-a efectuat spre seara şi un antrenament în sala care va găzdui partida. Din lotul deplasat la Zagreb lipseste Sabou, care a fost inlocuit cu Adzic. Tehnicianul constănţean nu se confruntă cu nicio problemă de lot, înainte de partida de mâine, putând alinia la startul partidei cea mai bună formulă de echipă – in afară de vechea accidentare a lui Silviu Băiceanu.

Din lotul bosniacilor nu lipseşte veteranul de 34 de ani Petar Kapisoda, care a făcut parte din echipa Iugoslaviei medaliată cu bronz mondial în 1999 şi 2001. Petar a inscris in partida cu St. Petersburg de saptamana trecuta, 4 goluri. Cel mai bun marcator a fost atunci pentru bosniaci – Dusko Celica (inter stanga), iar suspendatul Međić a inscris 3 in poarta rusilor. Căpitanul naţionalei Muntenegrului, Kapisoda îi ştie bine pe Popescu, Stănescu, Toma, Stavrositu, Buricea sau Csepreghi, din ultimele campanii ale nationalei de calificare. Karacic Igor -centru-inter are cele mai multe goluri inscrise pentru formatia sa (37g), in vreme ce de la noi – Toma, ocupa pozitia 24 cu 40 goluri inscrise in clasamentul golgeterilor in LC!

Întâlnirea dintre campioanele Bosniei şi României se va disputa în sala “Mirza Delibasic“, o arenă de 7.000 de locuri, denumită după fosta glorie a baschetului mondial (campion olimpic, mondial şi dublu campion european cu Iugoslavia), decedat în 2001, la doar 47 de ani, în urma unor probleme de sănătate.

DUPA UN FINAL DE INFARCT! STAVROSITU A ADUS VICTORIA  CONSTANTENILOR, DE PE PIVOT, CU 4 SECUNDE INAINTE DE SIRENA – scor 26-25! in partida desfasurata de marinari acasa.

Cu cutitul la os, Constanta a inceput atunci, incredibil partida! Am primit 1 singur gol in 10 minute de joc si ne-am dus la 7-1, motiv pentru care antrenorul oaspetilor a cerut Time Out!