În al doilea meci al etapei a XIV-a a Ligii Naţionale masculine de handbal, UCM Handbal Club Caraş-Severin (n.r. cum se va numi de la sfarsitul sezonului echipa din Banatul de munte) a pierdut vineri, 25 februarie, pe teren propriu, cu scorul de 24-26, în faţa echipei Handbal Club Odorhei.

G.CZARI (UCM Resita) – “Cu echipa pe care o avem la dispoziţie, vom încerca să facem tot ce putem pentru publicul reşiţean“. V.CABA (HC Odorhei) – “Vreau să felicit echipa gazdă pentru meci, un meci de mare luptă. Cred că aţi jucat aproape de capacitatea maximă.

Sala Polivalentă a fost din nou plină,  iar elevii lui Gligore Czari s-au dăruit exemplar în derby-ul campionatului. În ultimele minute ale partidei, UCM Handbal Club Caraş-Severin putea să egaleze, sau chiar să preia conducerea, după ce au recuperat de la trei goluri, de la 22- 25, dar au fost o serie de ratări, iar în final oaspeţii au mai punctat o dată. Pivotul Eremia Pârâianu şi-a demonstrat încă o dată clasa reuşind să facă faze de atac ce au făcut sala să-l aclame, iar în apărare a avut o contribuţie extraordinară. Poarta echipei de pe Bârzava nu a fost prea bine închisă de cei doi portari, Cristian Antonaru şi Cristian Ionescu, care nu au prea fost în formă, ceea ce nu se poate spune de Sorin Bârză, de la HC Odorhei, care a reuşit să apere foarte bine.

Au evoluat echipele:

UCM HC Caraş-Severin – HC Odorhei 

UCM Handbal Club Caraş-Severin: Cristian Antonaru, Cristian Ionescu, Alin Vaidasigan (3 goluri), Attila Eros, Tiberiu Popovici (2), Florin Cuciula (2), Sebastian Pârvan, Adrian Tucanu (6), Mihai Rohozneanu (2), Eremia Pârâianu (6), Tudor Marta, Răzvan radu, Răzvan Toma, Roland Czari, Marius Grozăvescu (3), Alexandru Vulpe.

Antrenori: Gligore Czari, Gabriel Lupan.

HC Odorhei: Sorin Bârză, Varo Ludovic, Răpciugă Răzvan, Botond Ferenczi (3 goluri), Andrei Mihalcea (3), Attila Komporay, Eugen Frăţilă (2), Vladimir Rusia (8), Elemer talas, Levente Orban, Alin Câmpan, Goran Kuzmanoski (7), Alexandru Dimache (1), Stojanke Stoilov (2).

Antrenori: Vlad Caba, Istvan Gyori şi Robert Boacă.

Antrenorul reşiţenilor, Gligore Czari a declarat: ” Putea să fie un rezultat bun pentru ambele echipe. Pe finalul jocului, ei au fost mai lucizi şi au avut şansă printr-un portar bun. Din păcate după o foarte lungă perioadă am pierdut 2 puncte acasă, dar prin plecarea celor 11 jucători mă aşteptam să vină şi momente mai dificile. Cu echipa pe care o avem la dispoziţie vom încerca să facem tot ce putem pentru publicul reşiţean care ne susţine, pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin, care este lângă noi şi ne ajută. Sper ca la finalul campionatului să ieşim cu fruntea sus .”

Vlad Caba, antrenorul echipei HC Odorhei a afirmat: ” Îi felicit pe toţi cei implicaţi în activitatea acestei echipe. Vă felicit pentru faptul că aţi avut puterea să duceţi mai departe o muncă de ani de zile, cu rezultate excepţionale şi era mare păcat ca  această echipă să se desfiinţeze. Vreau să felicit echipa gazdă pentru meci, un meci de mare luptă. Cred că aţi jucat aproape de capacitatea maximă. Rezultatul putea să fie altul, la fel de bine puteaţi să câştigaţi, dar acesta este sportul, o minge poate face diferenţa. Să sperăm că ne vom mai concura de la distanţă, pentru că rămâneţi o echipă ce poate câştiga, chiar şi în formula asta. Sincer vă doresc succes, pentru că am şi interesul să mai încurcaţi câteva echipe, cu care noi suntem în luptă directă.”

Echipa UCM Reşiţa a putut să fie salvată de la desfiinţare şi să continue în Liga Naţională şi în Cupa Cupelor sub denumirea de UCM Handbal Club Caraş-Severin, iar acest lucru se datorează efortului şi disponibilităţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a preşedintelui său Sorin Frunzăverde.

Tot vineri, CSM Satu Mare a învins pe Poli Municipal Timişoara cu scorul de 28-27.

Celelalte meciuri din cadrul rundei a XIV-a vor avea loc după următorul program: CSU Suceava-CSM Oradea, Steaua Bucureşti-Energia Pandurii Tg. Jiu (ambele sâmbătă), CSM Bucureşti-”U” Transilvania Cluj (duminică), Ştiinţa Bacău-Minaur Baia Mare (2 martie) şi HCM Constanţa-Dinamo Braşov (16 martie).

JOACA HANDBAL! cu www.radio-resita.ro si UCM Resita
Articol scris de Marian Cărăvan