UPDATE: REVENIM CU DETALIEREA PROMISA SAPTAMANA TRECUTA! L-ATI RECUNOSCUT: AFLATI AZI CINE ESTE ANTRENORUL Ioan Gheorghe Băban (PDL)!Cazul perlei handbalului romanesc in devenire – Eliza Buceschi, dar si felul in care il vad suporterii pe acest membru marcant, culmea si din Consiliul de Administratie al Handbalului Romanesc – unde are putere de vot!

Doar cine se descurca “Pe De Laturi” – mai poate, cate ceva in handbalul de azi! Politicul in handbal – va dati seama!

Intr-o zona in care handbalul este “mancat pe paine”, incearca intr-un timp scurt si prin influentele politice sa puna mana pe tot ce insemna “produs de calitate”, realizat cu atata truda de “anonimii” – adevaratii slefuitori de talente, care aduc in realitate, an de an, foarte multe pentru handbalul romanesc. Incercand sa copieze realizarile colegului de “zona” – Tadici, care il bate mar de cate ori are ocazia, acest baban al sportului cu mingea la semicerc, cade in ridicol! Foloseste atat de prost multitudinea de functii pe care le are – doar in interes personal, atribuindu-si apoi merite ireale, incat reuseste sa “sifoneze” in acelasi timp, culmea! – chiar imaginea clubului care, de fapt ii ofera acest festin! Unul imprumutat probabil, din “mafia italiana” :), de catre aceasta persoana impunatoare – Atentie! nu prin statura sa impresionanta, deoarece a avut un periplu in tara lui Berlusconi pentru cativa ani!

Cine este? Sau, de fapt, ce este?Antrenor sau Profesor la Clubul Sportiv Scolar, Director tehnic sau Menejer al clubului de senioare, Membru in Consiliul de Administratie al FRH sau Consilier Judetean? “Aflati” astazi – intr-un material incendiar, care vrea sa arate una din marile probleme cu care se confrunta sportul de echipa nr.1! – precizam saptamana trecuta!

Maramuresul fiind judet campion la numarul de echipe inscrise in competitiile oficiale de handbal (peste 50) reprezinta an de an si prin traditie, o forta handbalistica care genereaza jucatori si jucatoare de inalta perspective pentru performanta deosebita. Din aceste inclesteri ale echipelor locale se nasc partide pasionante, in care cluburile vor sa demonstreze ca sunt mai bune decat adversarii sa arate ca sunt mai bine organizate si pregatite. De aici din munca celor de jos – “anonimii”, care merita mult mai mult sa fie apreciati, s-au nascut recent Csepreghi, Muresan sau Geiger – transferata recent la Oltchim (cea mai mare suma de transfer interna -50.000 euro). De doi ani, la feminin – pentru ca acesta e subiectul care ne intereseaza, a aparut la doar 17 ani (in prezent) o noua perla pentru handbalul romanesc – Eliza Buceschi!

O jucatoare pe care si eurohandbal a promovat-o mai mult decat propriul antrenor, amintind saptamana de saptamana de realizarile ei si cresterea numarului de goluri pe prima scena in anul de debut!

Toate bune si frumoase, insa pana cand politicul vrea sa faca legea si in sport, probabil la fel de “bine” cum o face si in viata oamenilor din Romania, in aceste timpuri negre. Intr-o zona in care handbalul este ”viata” tuturor copiilor, dl. Baban incearca intr-un timp scurt si prin influentele politice sa puna mana – in cei sase ani de la revenirea in tara noastra, pe tot ce insemna “produs de calitate”, realizat cu atata truda de “anonimii” – acei profesori extraordinari dedicati handbalului – adevaratii crescatori de talente, care aduc in realitate, an de an, foarte multe pentru handbalul romanesc. Aceste lucruri fiind incercate, dupa ce copiaza doar rezultatele colegului de zona – Gheorghe Tadici, care munceste pentru handbal si scoate an de an jucatoare din zona juvenila, nevand niciodata aria de selectie pe care o are dl Director Tehnic de la HCM.

Cu referire la perla handbalistica feminina, citynews.ro, anunta in startul sezonului competitional 2010/11, intr-un titlu sugestiv ca “Eliza Buceschi si-a pus tatal antrenor la Minaur”!

Secund la Stiinta HCM Baia Mare si apoi principal la Minaur, “Transferul” lui Costica Buceschi (devenit incomod pentru managerul Baban) care a realizat lucruri marete la nivel juvenil, fiind “toba de carte” si foarte dedicat activitatii, a avut o miza mare. Gurile rele spun ca oficialii de la HCM au insistat si au tot “insistat” si altfel, ca Eliza Buceschi sa ajunga in “curtea” lor cu acte in regula (n.r. tinand cont ca face parte din echipa mare de la 17 ani cu dubla legitimare si apartine unui club privat concurent al CSS 2 – pe care il conduce tot Baban, adica Extrem Baia Mare. Clubul privat a transferat-o doar pe un an la HCM Baia Mare, contractul jucatoarei expirand la finalul acestui sezon). Familia si clubul de care apartine s-a opus, se pare, unei astfel de achizitii, mai ales ca tanara si talentata handbalista are oferte bogate din intreaga tara, astfel ca Baban a trecut la “represalii” uitand ca pana in acest moment, Eliza a adus rezultate prin munca, clubului de senioare si prin cele 60 goluri inscrise pe prima scena handbalistica, chiar la debutul ei – conform surselor noastre. Antrenor sau Profesor la Clubul Sportiv Scolar, Director tehnic sau Manager general al clubului de senioare, Membru in Consiliul de Administratie al FRH sau Consilier Judetean, personajul nostru din subiect a fost repede “ascultat”.

Fam Buceschi – Carmen (fosta jucatoare), Costica si Eliza – o familie dedicata handbalului si pentru viitoarea generatie

Cum transferul Elizei a cazut, la fel de brusc a cazul si “scaunul” tatalui ei. Si uite asa, Costica Buceschi a schimbat tabara. Secundul lui Ioan Baban pe banca Stiintei ar fi putut deveni – anunta sursa atunci, in acele conditii, antrenoarea Simona Maior Pasca, cea care pana acum s-a ocupat de pregatirea junioarelor de la CSS 2 Baia Mare, campioanele Romaniei in 2010 – cu care Baban se mandreste deasemenea, DESI este evident ca nu a fost munca lui – fiind ocupat cu atatea functii. Insa cine sa ii mai faca treaba si la juniori antrenorului principal de la echipa mare, daca pleca antrenoarea de la CSS?Astfel ca fostul cu adevarat mare antrenor – I. Gherhard a devenit principal, insa a fost si el repede “inaintat” in functie la Academia Minaur, pentru ca avea prea multa experienta probabil! S-a adus in cele din urma un antrenor secund – venit din Timisoara de la LPS Banatul.

Costica Buceschi a format cateva generatii bune de handbaliste si handbalisti la clubul Extrem si astfel “putea” fi vazut ca un antrenor viitor propice, de catre conducatorii clubului HCM, astfel ca “politicul” a intrat in functie, iar antrenorul secund a fost promovat! Promovare care i-a adus insa – pierderea postului de antrenor la Minaur, dupa doar cateva luni, desi activitatea lui a fost apreciata de FRH care l-a mentinut la nationala de junioare a Romaniei, unde Eliza a fost golgetera echipei noastre la recentul turneu intreprins de tricolore pentru o dubla cu Germania. Ceea ce nu a inteles insa Dl. Baban, este ca: TOCMAI A DAT CU PICIORUL LA UNA DIN CELE MAI PROMITATOARE MARI HANDBALISTE ALE LUMII! Lucru de care isi vor da seama cat de curand si mai “mari” clubului baimarean care nu vor accepta o asemenea pierdere!

De aceea consideram ca “politicul” un are ce cauta in sport desi cu siguranta ca – la fel de adevarat, multi ar spune ca fara el, handbalul s-ar descurca si mai rau decat o face in acest moment – chiar la Baia Mare. Loc in care inimosul Presedinte N. Bud, FACE multe lucruri bune pentru handbalul feminin, insa omul in care are incredere deplina, incepe sa ii joace feste, actionand dupa regula proprie, in inters personal – acela de a scoate in evidenta “realizarile” proprii – vazute de multi oameni care muncesc pentru handbal, in zona, ca fiind unele total ireale, daca nu chiar mincinoase.

Nu spune nimeni ca nu e bine ce face italianu’, daca ar si realiza mai mult decat a obtinut pana acum, in intreaga sa cariera – una deosebita, vicecampion in “cel mai puternic” campionat din Europa – Italia!

Din functiile pe care le detine, de Antrenor sau Profesor la Clubul Sportiv Scolar, Director tehnic sau Manager general al clubului de senioare, Membru in Consiliul de Administratie al FRH sau Consilier Judetean, dl Baban FACE “ordine” si pe plan national, un numai local – ca si pana anul trecut.

Astfel, din aceasta functie inalta “gaseste” oportun sa sprijine pe cine il sprijina atunci cand este, ori pe banca tehnica ori in competitii cu alte cluburi sau oficiali, ori sa murdareasca cu noroi oameni care nu se “supun”. NU este cu siguranta un personaj reprezentativ pentru handbal – o spun chiar suporterii lui HCM (vedeti mai jos – NU o spunem noi), dupa partidele cu Resita si Jolidon Cluj, insa Romania din ziua de azi a dat chiar oameni mai sus pusi, de unde se transmit reguli ipocrite. Pana cand handbalul nu va inceta sa accepte “idei” si “comportamente” de acest gen, va fi greu sa se faca un plan de extindere si promovare la o scara superioara, in ciuda schimbarii sistemului competitional din anul 2012/13.

Baban declaratii dupa infrangerea HCM de la ultima clasata – U.Resita 19-25 si victoria extraordinara la o saptamana dupa “dezastru”, in fata Vicecampioanei Jolidon Cluj 26-24! Vedeti Casetele tehnice de la partide dar si COMENTARII ale suporterilor la adresa Managerului Baban!

1.Lipsa lot de jucatoare – sau joc prost din partea celor prezente in CS (prima partida)

contra

2.Tactica extraordinara de buna, adoptata de Directorul tehnic al lui HCM – explicata amanuntit pentru toti “necunoscatorii”! (a doua partida)

“Este o infrangere rusinoasa, o infrangere care ne doare pe toti. Ieri am avut o sedinta cu toata conducerea clubului, iar azi avem si o vizionare a jocului. Trebuie sa intelegem ca, totusi, fara a ne scuza evolutia slaba de acolo, am avut un lot subitre, cu doua debutante de la Extrem. Este greu pentru un grup restrans de jucatoare sa duca un campionat de la un capat la altul. Din pacate in meci, unele jucatoare – care ieri au si plans la analiza jocului – au evoluat mai slab. Si cand n-ai pe banca cu cine sa le inlocuiesti, sa le dai un moment de respiro, e dificil. Totusi, nu ne face cinste aceasta infrangere si vom suporta toti consecintele. Daca se va hotari sa fim sanctionati, vom fi sanctionati pentru ca, nu spun ca o meritam, dar – pe undeva – trebuie sa simtim si acest lucru”, a declarat pentru eMaramures directorul tehnic Ioan Baban.

Pai si cine sa i-a masuri … Drept dovada ca nici nu au fost nici un fel de consecinte … De ce?! S-au intrebat suporterii? Raspunsul a venit insa rapid! Pentru ca a venit si etapa urmatoare, iar HCM Baia Mare si-a revenit extrem de spectaculos, invingand pe nimeni alta decat – Jolidon Cluj cu o singura modificare in lot, Camelia Balint …care si ea, ar fi putut merge, insa tot suporterii spun ca Managerul a preferat sa o pastreze acasa in comentariile pe emaramures.ro.

,Am obţinut astăzi o victorie extraordinară în faţa unuia din cel mai exigent şi cunoscător public din ţară (n.r. handbalul baimarean cunoaste asta si fara sa i se spuna!). Fetele au făcut o demonstraţie de handbal ca pe vremurile când jucam în cupele europene cu casa închisă. Este o victorie extreme de muncită, fiecare jucătoare care a intrat în teren a dat tot ce s-a putut pentru victoria asta. Ne-am apărat extraordinar!!! la gurile lor de tun, Tivadar, Vintilă şi Senocico. Am folosit o apărare mobilă iar în partea secundă am schimbat puţin sistemul pentru că în prima repriză am luat 6 goluri din 7 m. În partea secundă ne-am apărat mai atent la Chintoan, să nu mai primească mingea la semicerc şi aici a fost cheia succesului. Am dat gol şi când am fost în 4. Mă bucură mult această victorie de moral.” a declarat directorul tehnic al băimărencelor pentru handbalvolei.ro .

Dupa victoria fantastica asupra clujencelor, a venit repede cu declaratii foarte amanuntite, despre ce bine a gandit tactic a doua repriza, decizii spune Italianu’, care au schimbat soarta partidei…Ha, ha! Aaaaa si nu a uitat sa se puna bine cu spectatorii (buni cunoscatori ai fenomenului si care nu pot fi “fraieriti” asa usor!), care-l apostrofau inainte de partida cu U si il acuzau de infrangerea de la Resita! Mentionand in acelasi timp performanta echipei sale de a reusi in 4 oameni sa marcheze un gol – chiar daca vizibil dar de nedemonstart Jolidon a facut un meci foarte si chiar mai mult decat anost, neinscriind timp de 12 minute la startul partii secunde! CULMEA! A uitat totodata sa aminteasca de evolutia extraordinara a portarului echipei sale – care a parat 3 aruncari de la 7m, tocmai la cele mai bune jucatoare de la Cluj – Tivadar, Vintilă şi Senocico (care au vrut, dar s-au “lovit” efectiv, mai ceva ca de un perete – in poarta de goalkeeper-ul lui HCM J )! Lucru ce credem ca era mult mai important de precizat pentru oricine, in economia partidei!!! Presupunem ca datorita “tensiunii” extraordinare la care a fost supus in timpul celor 60 minute, normal ca a UITAT!

Pentru “cei care vor sa compare” CASETELE TEHNICE ale celor doua partide, dar si COMENTARIILE acide ale suporterilor formatiei baimarene, aparute pe portalul electronic emaramures.ro, care lasa loc la multe interpretari, in care “vinovatul” principal este chiar cel care “antreneaza” echipa:

Înaintea meciului de la Reşiţa, cu Universitatea, programat duminică de la ora 11:00, HCM Ştiinţa Baia Mare (n.r. anunta site-ul clubului inainte de partida) are infirmeria plină cu jucătoare accidentate. Din motive medicale nu vor face deplasarea la acest joc Hotea, Klimek, Dobromir, Oşan şi Puiu. Prof. Ioan Băban nu va apela nici la jucătoarele cu dublă legitimare de la CSŞ nr. 2 pentru că acestea au programat duminică meci pe teren propriu în campionatul de junioare I. În aceste condiţii au şanse să debuteze la HCM două junioare de la Extrem Baia Mare: Alina Bota (17 ani, încă junioară II!) şi Loredana Tămaş (19 ani).

Insa acestea nu au evoluat nici cu Jolidon  – exceptie facand Hotea, si nu s-a mai plans nimeni! Hotea care – a facut diferenta intre o infrangere la ultima clasata si o victorie la vicecampioana Romaniei (3 jucatoare aflate in lotul de la recentul CE Danemarca) – U Cluj

Universitatea Reşiţa – HCM Ştiinţa 25-19 (15-9)
Sala sporturilor – circa 700 de spectatori.
Univ. Reşiţa: Teodorescu-Vişan, Bobeică, Anghelescu – Iancu 9, Cricleviţ 5, Garipova 5, Calu 2, Haşegan 2, Irimuş 1, Duţă 1, Roiban, Herciu. Antrenor: Florentin Pera (principal) şi Liviu Viaşu (secund).
HCM Ştiinţa: Cetăţeanu, Matei, Şerban –  El. Buceschi 6 (3 din 7m), Pîrvuţ 5, Rudics 3 (1), Tătar 2, Ravasz 2, Pop Cr. 1, Tomescu, Bota, Klocza, Tămaş. Director tehnic: Ioan Băban. Antrenor: Lucian Ghiulai.

Ioan Baban: “Necazul de la Resita (…) – n-am ce face – am sa-l duc toata viata precum Isus Hristos si-a dus crucea” pentru acelasi ziar local electronic.

COMENTARII PE EMARAMURES.RO DUPA PARTIDA PIERDUTA!

Nocivitatea politicii in sport

7

Publicat la: 11 februarie 2011 ora: 08:19:35 de catre: Tatal unei jucatoare Baban-un politruc mediocru, care a (…)(moderat) postul de consilier, dornic de parvenire, a transformat handbalul in instrument de campanie electorala. Scapati de aceasta Ciuma si HCM va urca din nou in topul preferintelor spectatorilor din Baia-Mare. E un nesuferit si (…)(moderat) prin compartament si fitile care le baga la fete! Un (…)(moderat) mincinos de ingheata apele, care NU are prieteni prin si din handbal !

vedete si staff

7

Publicat la: 7 februarie 2011 ora: 12:22:14 de catre: rusinos In primul rand domnul Baban ar trebui sa isi dea singur demisia ca este depasit de situatie: -vedeta echipei vorba vine Camelia Hotea nu face deplasarea numai cand are ea chef. Nu se poate asaceva sa nu vada nimeni e face aceasta finta nesimtita. -unde sunt elevele lui Baban cele de la CSS2, pe care le tot ridica in slavi???????????? (nr. Campioane nationale anul trecut) -la Brasov unde sa putut castiga nu au avut voie fetele sa nu ia prima !!!!!!!!! RUSINE RUSINE

ce proaste!!

1

Publicat la: 6 februarie 2011 ora: 13:05:58 de catre: xxx pai cum dracu sa pierzi cu alea!!! lipsa de profesionalism, pai sa te faci de rusine in halu asta!

ACIDENTATE

8

Publicat la: 7 februarie 2011 ora: 12:24:26 de catre: ELIZA De ce Eliza a putut face deplasarea dar Camelia nu???? Aici e intrebarea domnul Baban.

HCM Ştiinţa – “U” Jolidon Cluj 26-24 (14-16)
Sala Polivalentă – circa 1.400 spectatori.
Arbitri: Georgian Băducu – Răzvan Voicu (Buzău).

HCM Ştiinţa: Cetăţeanu (4), Matei (15 intervenţii, inclusiv 2 aruncări de la 7 m apărate) – Hotea 9 (3 din 7 m), Pîrvuţ 6, El. Buceschi 6, Rudics 2, Mihai 2, Tătar 1, Ravasz, Tomescu, Cr. Pop. Director tehnic: Ioan Băban. Antrenor: Lucian Ghiulai.
“U” Jolidon: Petroczi (11 intervenţii, inclusiv o aruncare de la 7 m), Şuba (1) – Ani Senocico 7 (4), Paraschiv 5, Dincă 5, Vintilă 3 (1), Tudorache 2, Chintoan 1, Tivadar 1 (1), Jula. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Minute de eliminare: 14-8
Aruncări de la 7 m: 4-9 (transformate 3-6, au ratat El. Buceschi / Tivadar, Vintilă şi Ani Senocico).

Evolutia scorului cu Jolidon Cluj: 4-3 (‘5), 6-3 (’10), 7-7 (’15), 10-9 (’20), 13-11 (’25), 14-16 (pauza), 16-16 (’35), 18-16 (’40), 19-18 (’45), 22-20 (’50), 25-21 (’55), 26-24 (final).

Gheorghe Covaciu (fost mare jucator la Minaur Baia Maresi la nationala Romaniei, antrenor U Jolidon Cluj a dat vina pe echipa dar si pe arbitraj, uitand sa se uite pe caseta tehnica, din care rezulta ca a avut 14 minute de superioritate (un sfert din meci) si 9 aruncari de la 7m:Felicit echipa gazda. A fost azi un exemplu de daruire. Sunt foarte suparat pe echipa mea, care a intrat in teren gata castigatoare, crezand ca este destul sa isi faca prezenta fizica pe teren si adversarii se dau la o parte. Am avut parte si de un arbitraj ostil, care si-a pus amprenta asupra jocului. Dar, repet, sunt foarte suprata pe echipa mea!

COMENTARII PE EMARAMURES.RO DUPA PARTIDA CASTIGATA!

 

pariurile

8

Publicat la: 14 februarie 2011 ora: 08:46:30 de catre: Caraba

Frumosi bani v-ati tras 😀 . Aveti si ceva bani sa le dati jucatoarelor din astea 2

meciuri care le-ati prins la pariuri

 

mafia pariurilor

6

Publicat la: 13 februarie 2011 ora: 20:23:40 de catre: cv

2 meciuri trucate pt pariuri

 

INTREBARE

5

Publicat la: 13 februarie 2011 ora: 16:27:53 de catre: MANOLO

Ma intreb cat a fost “comisionul” lui Gica Covaciu ,de la Nelutu Baban, ca sa piarda meciul cu HCM Baia Mare?

 

io

2

Publicat la: 13 februarie 2011 ora: 14:38:02 de catre: io

bravo fetelor….faza meciului prin min 50 jucam in 4 nu luam gol ba chiar marcam unul….felicitari fetelor…..

 

da sigur

1

Publicat la: 13 februarie 2011 ora: 13:59:20 de catre: eu

oare cati bani ai luat ca sa pierde-ti neciu trecut rusine

Mentionam ca In sezonul trecut HCM a facut egal acasa cu U Jolidon scor 22-22 (n.r. Geiger jucand inca la formatie atunci iar Senocico – mamica si Vintila – inca nevenita, nu evoluau la formatia clujeana), declaratiile de atunci ale actualuilui sef la HCM BM find parca, identice din punct de vedere al realizarilor sale tehnico – tactice!

Antrenorul Ştiinţei HCM, Ioan Băban spunea pentru stirimm.ro atunci: „ A fost un spectacol bun, un spectacol reuşit, între două echipe care practică un handbal bun la nivelul Ligii Naţionale, un spectacol care cred că a satisfăcut exigenţele publicului băimărean. În prima repriză au condus mai mult oaspeţii, mai ales la început, după care ne-am luat măsurile în sensul de a schimba apărarea din 5-1 zonă în 5-1 combinat şi de a o lua mai strâns pe Vintilă ca să nu o lăsăm să facă jocul. După pauză, cu mai multă claritate în joc şi cu acea improvizaţie cu Geiger centru, ne-a crescut parcă un pic eficienţa jocului, am avut şi avantaj. Nu am pregătit în schimb pe final bine finalizarea şi am aruncat de 2-3 ori în condiţii în care nu trebuia să aruncăm la poartă”.

http://www.stirimm.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2387:tiina-hcm-baia-

mare–u-jolidon-cluj-22–22&catid=9:sport&Itemid=10

Este un consilier tare modest – Ioan Gheorghe Băban (PDL)!

Consilierul judeţean al Partidului Democrat Liberal şi-a completat declaraţia de avere la inceputul acestui an. Ca terenuri aflate în posesia sa, Băban are, din anul 2005, un ha de teren agricol obţinut prin moştenire în localitatea Pomi, judeţul Satu Mare + două apartamente în Baia Mare. Venitul familiei: salariul de profesor la CSS 2 Baia Mare (Unde de fapt exista o antrenoare – fosta jucatoare la HCM – Ramona Pasca, care munceste zilnic efectiv cu junioarele), antrenor (de fapt Director Tehnic) dar si din sedintele de la CJ Maramures. Deasemenea nu detine niciun autoturism în proprietate!

În 1990, Ioan şi Doina Băban au cumpărat primul apartament pe strada Valea Roşie din Baia Mare, în suprafaţă de 73,78 mp. Valoarea de impozitare a fost stabilită la 135,99 lei. Zece ani mai târziu, în 2000, pe strada Victor Babeş, la numărul 29/18, cei doi au achiziţionat prin cumpărare cel de-al doilea apartament, de 48,54 mp. Ei nu au în posesie bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi cult a căror valoare însumată să depăşească 5.000 euro. Nu au înstrăinat bunuri cu o valoare mai mare de 1.000 euro în ultimul an fiscal şi nu deţin bunuri mobile, a căror valoare să depăşească 1.000 de euro fiecare. Sursa de venit a consilierului PD-L, în anul fiscal 2010, a fost in medie/ luna de aproximativ 5.000 lei, de la cele trei locuri de munca. Sotia a obţinut un salariu, mai bun decat cel al domunlui profesor antrenor de la CSS, in valoare de aproximativ 30.000 lei fata de aproximativ 20.000 cat obtine Directorul tehnic (desi in declaratia de avere se crede antrenor in continuare) al lui HCM Baia Mare la catedra de la Clubul Sportiv Scolar – unde aproape nu prea da pe la antrenamente si nici in deplasari nu poate merge ca e “ocupat” cu echipa de senioare. . La capitolul autoturisme, pe numele consilierului judeţean PD-L nu figurează nicio maşină. Mai mult, acesta nu are conturi bancare şi nu a acordat împrumut sume mari de bani. Băban nu a făcut împrumuturi bancare şi nu are declarate cadouri de o valoare mare primite de la asociaţii, firme, ONG-uri, persoane fizice sau juridice. Nu are datorii şi nici bunuri achiziţionate în leasing sau sistem bancar.

Ioan Gheorghe BĂBANData naşterii: 27.01.1953
Echipe la care a antrenat: CSŞ nr. 2 Baia Mare, Constructorul, Şuiorul Construcţii Baia Mare,
Kisvarda (Ungaria), Cassano Magnago, Mezzocorona, Policastelliri, Capua, Gaeta (Italia), HCM Baia Mare (revenit în noiembrie 2005).

In ianuarie, directorul tehnic al echipei HCM Stiinta Baia Mare, Ioan Baban, a implinit 58 de ani. De-a lungul carierei “se mandreste” in handbal – insa parca nu e doar aportul lui la nivel juvenil si de tineret, ci parca mai degraba de coordonator al fetelor – unele exceptionale la ceea vreme! Antrenorul emerit Ioan Baban a reusit sa castige de trei ori titlul national la junioare I in anii 1992 si 1993 dar si 2010 (turneu organizat la Baia Mare), plus campion mondial cu reprezentativa de tineret a Romaniei in Brazilia, in anul 1995 – din care faceau parte super jucatoare la aceea vreme la nivel juvenil – Alina Dobrin (Rapid), Varzaru (Oltchim), Moise Iorgu (Rapid), etc. A plecat pe meleaguri straine sa arate ce poate! In Ungaria a fost asa si asa – Antrenor la Kisvárda in anul 1997, dar in “super extra” campionatul italian de handbal a reusit precum deviza – “Decat muncitor la oras, mai bine sef la sat”: vicecampion al Italiei cu Casano Magnago, a mai antrenat Mezzocorona, Policastelliri, Capua, Gaeta (toate Italia) si a revenit dupa vreo 7 ani – in 2005, la HCM Baia Mare. A mai scris si o carte in urma “realizarilor” sale – chiar anul trecut, fiind medaliat cu bronz la CM Universitar din Italia (2008) si argint 2010 – in Ungaria. In mare, acesta este palmaresul celui care a fost desemnat  si cetatean de onoare al orasului Baia Mare!

Covaciu si Baban - Conferinta presa

Nota: Unele materiale preluate si prezentate sub forma de barfa, dar si Comentariile de la Cronicile celor doua partide preluate de pe www.emaramures.ro – va rugam sa le considerati ca atare!