Bucuria pentru JOACA HANDBAL! nu va mai exista la Resita incepand de ieri

Adrian Chebuţiu, preşedinte director general al grupului de firme UCM Reşiţa, şi-a anunţat miercuri demisia din această funcţie şi imposibilitatea de a mai susţine echipa masculină de handbal UCM Reşiţa. Cum motiveaza decizia desfiintarii echipei, o aveti mai jos!

Visul frumos s-a terminat la Reşiţa. Echipa masculină de handbal UCM Reşiţa s-a desfiinţat, anunţul fiind făcut în această dimineaţă de preşedintele Adrian Chebuţiu. Situaţia financiară gravă cu care s-a confruntat vicecampioana naţională a culminat miercuri cu retragerea acestei minunate echipe din competiţiile interne şi internaţionale. Federatia cauta solutii pentru a nu-i fi prejudiciata si ei imaginea! Forul Roman risca sa fie si el amendat, inclusiv numarul echipelor participante pe care Romania are dreptul sa le inscrie  in viitorul sezon international, ar putea fi redus de EHF – datorita desfiintarii UCM! Doru Dinu Glavan a facut o emisiune la Radio Resita – dedicata acestei vesti incredibil de dureroase pentru sportul carasean! Vedeti mai jos, ce s-a discutat! Se pare ca se incearca terminarea sezonului cu sprijinul altor surse, chiar si participarea doar a juniorilor! 

Inevitabilul s-a produs la Reşiţa, preşedintele director-general Adrian Chebuţiu, a anunat astăzi că echipa de handbal masculin este nevoită să se retragă din competiţiile naţionale şi internaţionale. Motivul este cel financiar, uzina reşiţeană nereuşind să mai susţină activitatea. Vicecampioana României se retrage într-un moment în care era liderul campionatului intern şi era calificată în sferturile de finală ale Cupei Cupelor! În aceste condiţii, jucătorii UCMR-ului devin liberi de contract.

„Din păcate vestea proastă de care ne temeam cu toţii am aflat-o acum, după şedinţa conducerii: de astăzi echipa UCM Reşiţa se desfiinţează, a spus antrenorul principal Gligore Czari. Speram cu toţii să nu fie adevătrat, dar preşedintele Adrian Chebuţiu a venit şi ne-a dat vestea. El ne anunţase dinaintea începerii campionatului că atunci când nu va mai putea susţine echipa ne va spune în faţă. Asta s-a şi întâmplat astăzi. Este un şoc pentru mine şi pentru jucători.”

Ion Zamfirescu, preşedintele secţiei de handbal, a declarat pentru Agerpres că motivul încetării activităţii este lipsa susţinerii financiare: ”Începând de azi echipa de handbal UCM Reşiţa îşi încetează activitatea. Nu mai poate fi susţinută financiar, acesta este motivul principal. Consecinţele, din câte ştiu eu, sunt o suspendare de 2 ani, ca urmare a retragerii din Cupa Cupelor, şi probabil o amendă pentru retragere. De azi toţi jucătorii sunt liberi de contract. E normal să nu-i ţinem pentru că nu au nicio vină”.

Preşedintele Grupului UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi directorul executiv al UCM Reşiţa, Adrian Preda, şi-au dat demisia miercuri, 23 februarie. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Grupului UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu, a susţinut că demisiile lor au trei componente: una de funcţionalitate, una de onoare şi una obligatorie. ”Prin renunţarea la funcţie, nu mai am controlul asupra UCMR şi, prin urmare, nu mai pot asigura finanţarea. Jucătorii Petrea, Pârâianu, Rohozneanu vor semna astăzi cu alte echipe. Sunt oameni cu un caracter deosebit, iar a le promite lucruri pe care nu le pot face ar însemna un act mişelesc din partea mea. A fost o aventură frumoasă, cu un obiectiv frumos, această echipă de handbal. Nu mă aşteptam să se întrerupă aşa de repede şi aşa de brusc, mai ales acum, când eram atât de aproape de a deveni nr. 1, aşa cum e sigla UCM Reşiţa’, a precizat miercuri, 23 februarie, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, fostul preşedinte al UCM Group, Adrian Chebuţiu.

UCM Reşiţa se calificase duminică în sferturile Cupei Cupelor. Deşi a promovat din 2004 în liga naţională, UCM Reşiţa a devenit una dintre echipele fanion ale campionatului masculin, câştigând de 3 ori Cupa Challenge (2007, 2008, 2009), titlurile de vicecampioană în 2009 şi 2010, locul 3 în 2008, Cupa României în 2010.
În Liga Naţională, după 13 etape, UCM ocupa primul loc, cu 23 puncte, urmată de HC Odorhei, 22 p, şi HCM Constanţa, 21 p, etc. Vineri, de la ora 20,00, UCM trebuia să întâlnească pe HC Odorhei, în etapa a 14-a.

IUBITORII DE HANDBAL DIN RESITA INCEARCA CA UCM RESITA SA MEARGA MAI DEPARTE SUB ORICE FORMA! CHIAR SI CU JUNIORI!

Ieri după-amiază, au fost studiate posibilităţile ca echipa masculină de handball UCM Reşiţa să poată fi salvată de la dizolvare şi să îşi continue drumul competiţional în Liga Naţională şi în Cupa Cupelor. Din surse demne de consemnat www.radio-resita.ro a aflat că astazi, la ora 10.30, antrenorul Gligore Czari a convocat lotul existent la un nou antrenament în timpul căruia se va afla deznodământul acestei echipe. Conducerea UCM Sport a fost de acord să ofere şanse unei alte grupări din Reşiţa sau din judeţul Caraş-Severin de a prelua şi continua activitatea echipei.  Ilie Vaidasigan s-a reîntors la Poli Municipal Timişoara, iar ceilalţi jucători aşteaptă soluţiile ce se vor găsi în Reşiţa. În privinţa bunelor intenţii exprimate ieri după-amiază – dupa aflarea vesti teribile, pentru salvarea echipei, se doreşte, chiar şi cu un număr mare de juniori, menţinerea în Liga Naţională.

Demisia anunţată miercuri de directorul general şi preşedinte al grupului de firme UCM Reşiţa, Adrian Chebutiu, şi desfiinţarea echipei de handbal au constituit şi tema emisiunii „Care-i problema” de la Radio Resita . Ascultătorii care au intrat în direct şi-au exprimat în primul rând consternarea şi dezamăgirea pentru desfiinţarea celei mai bune echipe de handbal din ţară, cu numeroase trofee la activ. Întrebaţi de consacratul Director al Radioului si moderatorul emisiunii de ieri – Doru Dinu Glăvan, ce soluţii văd pentru ieşirea din acest impas şi continuarea activităţii echipei de handbal, majoritatea au fost de părere că oamenii cu bani din judeţ ar trebui să „pună mână de la mână” pentru susţinerea în continuare a echipei.

„Procurorii DNA au susţinut mereu că din funcţia de preşedinte director general am posibilitatea să influenţez martorii şi să distrug probele. Atunci am promis că voi demisiona şi voi fi la dispoziţia instanţei de judecată pentru soluţionarea acuzelor, din libertate” – a afirmat Adrian Chebuţiu.

Acesta a mai precizat că a desfiinţat şi echipa de handbal, motivând gestul prin lipsa de susţinere din partea altor instituţii: „Am rămas singurul susţinător financiar al echipei, iar pierderea calităţii de preşedinte director general al grupului de firme UCM Reşiţa, atrage după sine şi o lipsă de susţinere a companiei pentru echipa de handbal. Nu era normal să le promit jucătorilor un lucru care nu depinde de mine” a mai precizat Adrian Chebuţiu.

De reţinut faptul că Adrian Chebuţiu nu a fost salariat al UCM Reşiţa, el deţinând funcţia de membru al comitetului director numit de INET AG, firma elveţiană care deţine pachetul majoritar la grupul de firme UCM Reşiţa

COMENTARIU IUBITOR DE HANDBAL: Virgil – asa se intampla cand isi vara dracul coada pacat mare pacat ca ni se fura si bucuria de a mai putea sa traim acele trairi minunate pe care numai un adevarat suporter le poate avea alaturi de favoritii lui. oare cate se vor mai petrece apropo uite si la meciul pierdut de pandurii la masa verde cu otelul . ps. fara cuvinte

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat, www.radio-resita.ro si din pacate (ne exprimam si noi regretul) fara UCM Resita – incepand de ieri!