L.Toma - 9g cu Croatia (sfideaza gravitatia), anunta o partida mare a lui HCM la Sarajevo!

RK CROATIA ZAGREB – HCM CONSTANTA 34-30, dupa o partida in care si-a pus amprenta si cei doi arbitrii din Israel – Shlomo Cohen  Yoram Peretz.

Campionii vor oferii sambata, de la ora 19:00, partida inceputului de an pentru handbalul masculin romanesc, in deplasarea de la Bosna Sarajevo – ce pare a fi partida decisiva, in vederea calificarii in optimile Ligii Campionilor 2010/11. „Lanterna roşie” a Grupei D – echipa Bosna Sarajevo, a învins pe St. Petersburg, cu scorul de 25-24, la capătul unui meci extrem de dur, soldat cu nu mai puţin de patru cartonaşe roşii! Astfel, campioana noastra se poate califica mai departe chiar si cu un rezultat de egalitate obtinut in deplasare, in functie de restul rezultatelor, iar o victorie le-ar spori mult sansele pentru optimi!

Intr-un meci contând pentru etapa a opta din cadrul grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin, cu trei jucători noi de valoare, Novanc, Irimescu şi A. Stamate, care au completat lotul campioanei, HCM Constanţa a reusit la Zagreb un joc foarte bun pe alocuri, reusind a demonstra încă o dată Europei, că handbalul masculin românesc poate reveni în elită. PRIMA OPORTUNITATE – SAMBATA CU BOSNA SARAJEVO (LIVE TEXT in TIMP REAL pe CHAT-ul eurohandbal si LIVE ONLINE pe sportliveonline.net)

HCM Constanţa, a arătat o cu totul si cu totul altă faţă la Zagreb, după ce în meciul tur de la Sala Sporturilor croaţii s-au impus fără probleme, la zece goluri diferenţă. Conduşi de pe bancă de un antrenor nou, în persoana lui Ivica Obrvan, croaţii – avandu-l la timona pe cel mai bun jucator din lume (Ivano Balic),  au început în forţă partida şi s-au distanţat la trei goluri pe tabelă încă din debutul jocului. Treptat, HCM a jucat din ce in ce mai spectaculos, si a mai recuperat din handicap, apropiindu-se la un singur gol diferenta. Ineficacitatea in acele momente, sau lipsa de inspiratie, au facut ca acele momente bune sa nu fie fructificate. Elevii lui Ion Craciun nu au abandonat în niciun moment lupta şi au reuşit să se menţină în coasta adversarilor pe întreaga durată a primei părţi, in ciuda acel nereusite din momentele cheie.

Toma a dat sperante intr-un egal la pauza (gol de 17-16), dar Balic a facut diferenta in favoarea gazdelor (gol de 18-16), care au incheiat in avantaj prima repriza, 19-16. Dezavantajata de arbitrii israelieni Schlomo si Peretz, Constanta a desenat frumos in fata a 6.000 de spectatori veniti in Zagreb Arena, dar fara a putea emite insa, pretentii la victorie. Debutant si el in Liga Campionilor, Irimescu s-a dovedit un real castig, marcind 4 goluri. Gojun, Strlek si Valcic au marcat pentru un rezultat care califica Zagrebul (insa nu se stie de pe ce loc, 2 sau 3, – in optimile LC), dar nici nu scoate din cursa HCM-ul dobrogean.

St Petersburg, învinsă la Bosna Sarajevo. În ciuda acestui eşec, HCM Constanţa încă mai speră la calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor după ce „lanterna roşie” a Grupei D, Bosna Sarajevo, i-a învins pe ruşii de la St. Petersburg, cu scorul de 25-24, la capătul unui meci extrem de dur, soldat cu nu mai puţin de patru cartonaşe roşii, dar şi cu numeroase intervenţii ale echipelor medicale pe teren. Cu acest succes, Bosna Sarajevo face trei puncte, în timp ce St. Petersburg şi HCM Constanţa rămân cu patru puncte. Astfel, următorul meci al campioanei României în această competiţie se dovedeşte a fi decisiv pentru calificarea în faza superioară, echipa pregătită de Ion Crăciun urmând să întâlnească, pe 26 februarie, în deplasare, pe Bosna Sarajevo – ora 19:00 (locala, anunta site-ul EHF destinat competitiei).

Constanta ramine la egalitate de puncte, 4, cu Sankt Petersburg, urmata de Bosna, cu 3 puncte. Meciul de la Sarajevo devine decisiv pentru HCM, care, chiar si cu 1 punct isi poate adjudeca locul 4 in grupa D, ultimul care asigura calificarea in optimile de finala, daca restul rezultatelor pana l-a final ar fi cele normale (Flensburg, Croatia si Ciudad castiga partidele pe care le mai au cu outsider-ele Bosna, HCM si St. Petersburg, in ultimele doua partide).

Marcatori HCM Constanta: Toma 9 (4 din 7m ), Buricea 5, Irimescu 4, Csepreghi 3, Mureşan 3, Riganas 2, Stavrositu 2, Novanc 1, Al Stamate 1.

Constanta insa, mai are de jucat in ultima etapa, pe teren propriu cu Ciudad Real, o echipa care ar putea fi calificata la aceea ora de pe locul 1 din grupa, iar evolutia HCM-ului ar putea fi una exceptionala – ca de atatea dati, demonstrata in Liga Campionilor si simtita pe propria piele chiar de Montpellier-ul lui Karabatic!

PARTIDE RAMASE PENTRU HCM DE DISPUTAT IN GR.D A LC: 26.02  Bosna Sarajevo – HCM Constanţa; 03.03 HCM Constanţa – Ciudad Renovalia Real