Adrian Chebutiu - sufletul UCM Resita (handbal)

REINTRA UCM RESITA IN NORMALITATE?! Preşedintele director general al UCM Group, Adrian Chebuţiu şi directorul economic, Adrian Preda au fost eliberaţi luni,21 februarie imediat după ora 24.00. Cei doi urmează să ajungă la Reşiţa, în această după-amiază informeaza colaboratorul www.radio-resita.ro

Preşedintele director general al UCM Group, Adrian Chebuţiu, şi directorul economic, Adrian Preda au fost eliberaţi, noaptea trecută, potrivit informaţiilor oferite aseară în exclusivitate pentru Radio Reşiţa de către avocatul acestora, Zamfira Stepanescu. Cei doi urmează să ajungă la Reşiţa, în această după-amiază. Imediat după ora 24.00,  Zamfira Stepanescu a afirmat in exclusivitate pentru colaboratorul nostru, cităm urmatoarele:

Este în primul rând o victorie a justiţiei române, care a avut curajul să recunoască faptul că Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda au profilul moral de a fi judecaţi, cercetaţi în stare de libertate. Dincolo de orice există convingerea că ceea ce s-a întâmplat până acum a fost o eroare, deoarece clienţii mei nu meritau această soartă. Sperăm ca totul să se remedieze şi să se îndrepte spre direcţia cea bună. Luni după-amiază se vor afla în Reşiţa, dar trebuie să aveţi în vedere faptul că sunt multe probleme, ce au rămas nerezolvate şi care vor trebui soluţionate în regim de urgenţă. În ceea ce priveşte paşii următori, avocatul a declarat că: “există termen pe 14 martie la fondul cauzei, iar până atunci clienţii sunt liberi şi vor fi liberi până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii, când sperăm ca toate instanţele ce vor judeca această cauza vor constata nevinovăţia celor doi şi aceştia vor fi achitaţi. Dl. Adrian Chebuţiu doreşte să revină la Reşiţa şi să îşi reia activitatea, doreşte să dovedească salariaţilor că uzina va merge mai departe şi va face totul pentru ei”.

Reamintim ca echipa de handbal UCM Resita (Castigatoare definitiva – 3 ori consecutiv, a Challenge Cup in 2008/09) sustinuta aproape exclusiv de UCM Group – al carei Director este Adrian Chebutiu, a pierdut aproape 2 echipe de handbalisti, datorita intarzierii platilor la salarii care le-a avut clubul fata de jucatori, acestia preferand sa devina jucatopri liberi de contract si sa se transfere la alte echipe, inainde de startul returului! De aceea formatia caraseana a fost nevoita sa apeleze la 4 juniori de la echipa locala a Liceului Traian Vuia Resita, cu care a reusit sa castige ultimele doua etapa ale turului de campionat – terminand prima jumatate a acestuia pe locul I, in fata lui HC Odorhei si HCM Constanta! In acest week-end cu doar 7 jucatori din vechea formatie, echipa resiteana s-a calificat in sferturile Cupei Cupelor, iar vineri va juca o partida extrem de importanta, in fata lui HC Odorhei – cel mai probabil vineri de la ora 20,00! 

Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda vor fi judecaţi în stare de libertate, în dosarul privind returnarea ilegală de TVA, măsura arestării preventive fiind înlocuită cu aceea a eliberării şi cu interdicţia de părăsi ţara. Tribunalul Bucureşti a respins astfel recursul procurorilor DNA faţă de decizia prin care instanţa inferioară Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a stabilit, vineri, că cei patru pot fi liberi. Recursul DNA s-a judecat de urgenţă, în condiţiile în care, duminică,20 februarie celor doi acuzaţi le-a expirat perioada pentru care le-a fost emis mandatul de arestare preventivă. Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă şi irevocabilă.

JOACA HANDBAL! cu www.radio-resita.ro, www.ucmsport.com si UCM Resita