Reintalnire cu Balic Ivano: HCM - CRO (foto: eurohandbal.ro)

UPDATE: RK Croatia Zagreb – HCM Constanta 34-30. Constantenii au facut o partida buna in fata mult mai titratului adversar! datatoare de sperante privind partida decisiva de saptamana viitoare de la Bosna Sarajevo care a invins pe St. Petersburg cu 25-24!

Sambata de la oara 18,30 – COMENTATI impreuna cu noi LIVE TEXT IN TIMP REAL – pe CHAT, partida!

HCM reia lupta pentru calificarea in optimile Ligii Campionilor!

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, începe lupta pentru o nouă calificare în optimile Ligii Campionilor cu forţe proaspete, după cele patru transferuri importante din această iarnă.

Astfel, astăzi, de la ora 18.30, echipa pregătită de Ion Crăciun va întâlni la Zagreb formaţia locală HC Croaţia, partidă contând pentru etapa a opta din Grupa D. După eşecul usturător din meciul tur disputat la Constanţa, când campioana Croaţiei s-a impus cu 33-23, HCM speră să reuşească să-şi ia revanşa astăzi şi să obţină un rezultat pozitiv. Dacă la acel meci constănţenii au fost depăşiţi la toate capitolele de puternica echipă croată, jocul de astăzi se anunţă mult mai echilibrat, HCM aducându-şi întăriri la Zagreb, după transferurile lui Alexandru Stamate, Gheorghe Irimescu, Marius Novanc şi Bogdan Criciotoiu. Totodată, cele două echipe vor aborda întâlnirea cu doi antrenori noi. Astfel, dacă Ion Crăciun a sosit la cârma HCM-ului în urmă cu două luni, tehnicianul croat Ivica Obrvan conduce de Croatia Zagreb de la începutul acestui luni, după ce l-a înlocuit pe Nenad Kljaic. HCM Constanţa se află pe poziţia a 5-a în grupa D, cu patru puncte, dar încă păstrează şanse matematice de calificare în primăvara Ligii Campionilor de pe locul 4, ocupat în acest moment de ruşii de la St. Petersburg HC. “Suntem obligaţi să obţinem această calificare în primăvara europeană, care ar mulţumi pe toată lumea. Avem un meci dificil în Croaţia, după care ne jucăm şansa în Bosnia. Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte”, a declarat antrenorul secund al formaţiei de pe litoral, Alexandru Buligan.

Echipe de club aproape naţionalele celor doua tari

După achiziţionarea celor patru jucători, HCM Constanţa va aborda partida din Croaţia cu nu mai puţin de nouă jucători care au participat alături de naţionala noastră la Campionatul Mondial: Toma, Popescu, Sadoveac, Mureşan, Csepreghi, Novanc, Alexandru Stamate, Sabou şi maghiarul Schuch. Nici adversara constănţenilor nu se lasă însă mai prejos, Croaţia Zagreb având în lot opt jucători prezenţi la turneul final din Suedia (Balic, Gojun, Matulic, Pesic, Sego, Strlek, Maric şi Kopljar).

De altfel, România şi Croaţia s-au întâlnit la Campionatul Mondial în chiar primul meci din faza grupelor, încheiat cu victoria fostei vicecampioanei mondiale. Meciul de sâmbătă va fi arbitrat de o brigadă din Israel, formată din Shlomo Cohen şi Yoram Peretz, iar delegatul EHF este letonul Valerijs Jaskins.