Cristina Neagu are sanse mari sa nu intre pe teren cu Krim! - Foto eurohandbal.ro: Finala LC 2009/10 cu Viborg

Faceti cu totii pe reporterul! Aduceti – pana duminica, informatii cat mai multe despre partida la sfarsitul articolului! Apoi comentati partida impreuna cu noi – LIVE TEXT IN TIMP REAL pe CHAT!

Duminică, 20 februarie 2011, începând cu orele 18.00, va avea loc în Sala Sporturilor „Traian” jocul de handbal feminin dintre echipele Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Krim Mercator Ljubljana din cadrul Ligii Campionilor. FATA IN FATA – ultimele doua intalniri intre cele doua formatii. Cum a ajuns Krim in Main Round?

Nu ştiu dacă Neagu si Galca vor juca în meciul cu Ljubljana, încă nu m-am decis” – a spus Anja Andersen la Conferinta de presa organizata de Oltchim, inaintea partidei cu slovenele.

LEKIC PRINCIPALUL PERICOL – ESTE A TREIA GOLGETERA DIN LC. ELISEI ESTE SITUATA A -10-A (Prima de la Oltchim).

Topul golgeterelor este condus de norvegiana Heidi Loke, de la Larvik (63 de goluri), urmată de Katarina Bulatovik (Buducnost), cu 57 de goluri, şi de Andreea Lekic (Krim) cu 50 de reuşite.

Singura jucătoare chimistă aflată în Top 10 (principalele marcatoare ale competiţiei) este extrema Valentina Elisei Ardean. Aceasta împarte chiar ultimul loc, al 10-lea, cu alte trei handbaliste:, Camilla Dalby (Randers), Anna Kochetova (Dinamo Volgograd) şi Jovanska Radicevic (Buducnost), toate având câte 39 de reuşite.

„Coşmarul” francez din partidele cu Danemarca de la CE – Revine! Partida Oltchim – Krim Ljubljana va fi oficiată de surorile Charlotte şi Julie Bonaventura, din Franţa, arbitrele care au dezavantajat clar formaţia României la recentul European din decembrie, anul trecut, prin deciziile clar potrivnice echipei lui Radu Voina în meciurile cu Danemarca. Dupa cum bine stiti, in al doilea – degeaba! Deoarece tricolorele au luat medaliile de bronz in fata gazdelor daneze dupa un 16-15 plin de poveste! Cele două franţuzoaice vor fi observate de delegatul EHF Marjan Nachevski, din Macedonia.

„Luminita” a castigat două Ligi ale Campionilor cu Krim
Actualul antrenor de portari de la Olchim (şi secundul lui Radu Voina la Naţională), Luminiţa Huţupan Dinu (sportivă declarată recednt cel mai bun portar al lumii din toate timpurile) şi-a legat, pentru câţia ani, activitatea de gruparea slovenă Krim Ljubljana. Astfel, „Lumi” a câştigat de două ori Liga Campionilor cu adversara de duminică a chimistelor (în 2001 şi 2002), o dată a câştigat Supercupa Europei cu aceeaşi echipă (în 2004), şi de câte şase ori a câştigat Cupa Sloveniei şi Campionatul Naţional al Sloveniei.

Antrenorul principal al echipei Oltchim Rm. Vâlcea, Anja Andersen, a declarat că meciul de duminică în care campioana României va întâlni pe Krim Ljubljana nu este decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

“Avem şanse chiar dacă vom pierde meciul cu Ljubljana. Asta nu înseamnă că nu ne dorim victoria, că fetele nu nu se vor bate pentru cele două puncte puse în joc. Important este că fetele se antrenează cu zâmbetul pe buze, că le place să joace handbal, în ciuda înfrângerii din Spania. Sunt momente în care trebuie să le temperez pentru că vor să arate foarte multe într-un timp foarte scurt. Avem respect pentru orice adversar, normal că şi pentru Krim Ljubljana, dar trebuie să fim atenţi la echipa noastră”, a declarat Andersen.

Anja Andersen a explicat şi de ce nu a folosit-o pe Ionela Stanca în meciul cu Podgorica şi de ce Cristina Neagu nu are voie să arunce la poartă: “Înainte de meciul cu Buducnost ambele handbaliste mi-au spus că au dureri mari. Am cerut diagnosticul de la doctorul Oancea şi l-am dat mai departe la un specialist din Danemarca. Mi s-a spus că Ionela riscă foarte mult dacă mai joacă şi că Neagu riscă de asemenea mult dacă aruncă la poartă. Nu ştiu dacă vor juca în meciul cu Ljubljana, încă nu am decis. Am întâlnit mulţi tehnicieni şi mulţi conducători de club pentru care rezultatele sunt mai importante decât sănătatea handbalistelor. Nu sunt din această categorie de antrenori. Ştiu ce înseamnă ca o handbalistă accidentată să fie forţată şi apoi să-şi rateze cariera”.

Adriana Nechita susţine că Anja Andersen a reuşit să le joace handbalul cu inima: “Eu nu ştiu dacă am trecut de la Stilul Trefilov la stilul Andersen. Personal am avut de învăţşat ceva de la fiecare antrenor cu care am lucrat. Anja lucrează mult la psihicul nostrum. Ne învaţă să nu jucăm mechanic, să simţim tot ceea ce facem. Este ceva extraordinar, sunt sigură că vom avea rezultate din cele mai bune”.

Declaratii conform site-ului gruparii noastre campioane csoltchim.com care citeaza sursa libertatea.ro

ECHIPA OASPETE A ANUNŢAT PREZENŢA A 45 DE  SUPORTERI. 40 RON ESTE  PREŢUL BILETELOR LA OLTCHIM – KRIM!

După două runde, în Grupa Principală 1, este egalitate perfectă de puncte, toate echipele au câte 2 puncte, fiind despărţite doar de golavearaj:

1. Buducnost 2p (+2);
2. Krim Ljubljana 2p (+1);
3. Oltchim 2p (0);
4. Itxako 2p (-3).

FATA IN FATA – ultima data in 2009

2009-02-28 Rk Krim Mercator vs CS Oltchim Rm Valcea 35-34

2009-02-15 CS Oltchim Rm Valcea vs Rk Krim Mercator 36-30

Krim s-a calificat in Main Round din Grupa D a Ligii campionilor, in spatele maghiarelor de la Gyor, inregistrand urmatoarele rezultate:

2010-11-20 Gyori Audi Eto Kc Rk Krim Mercator 26-21

2010-11-13 Rk Krim Mercator Podravka Vegeta 26-22

2010-11-07 SC Zvezda Zvenigorod Rk Krim Mercator 28-32

2010-10-23 Rk Krim Mercator Gyori Audi Eto Kc 30-34

2010-10-16 Rk Krim Mercator SC Zvezda Zvenigorod 37-32

2010-10-10 Podravka Vegeta Rk Krim Mercator 30-35