Ana Horobet - golul victoriei

HCM ROMAN – DUNAREA BRAILA 20-19! Romascanele aproape de cupele europene, dupa un meci in care au luptat pana la capat si au invins dramatic!

HCM Roman a pierdut in urma cu doua etape jocul cu U Jolidon Cluj Napoca cu 26-27, ultimul gol al meciului fiind inscris de oaspete in ultimele secunde ale disputei, dupa ce gazdele au ratat, in minutul 59 (la 26-26), o aruncare de la 7m. Miercuri, 16 februarie, norocul si-a intors fata catre echipa antrenata de Cornel Badulescu si Dan Mosii.  HCM Roman a invins pe Dunarea Braila cu 20- 19 (9-13), cu golul marcat de extrem dreapta Ana Maria Horobet cu numai zece secunde inainte de finalul confruntarii. Pina atunci, oasptele au dominat prima repriza si au terminat-o in avantaj, dupa care au inceput bine si mitanul secund, 14- 17. Scorul a devenit egal, 18-18, in minutul 53, dupa care ultimele trei goluri s-au marcat in ultimele doua minute de joc.

Chiar daca au pierdut handbalistele brailene au intrat bine in joc si au preluat conducerea ostilitatilor inca din primul minut, prin reusita Lilianei Craciun. In primele cincisprezece minute nicio echipa nu s-a desprins pe tabela, Dunarea fiind mereu in avantaj (min. 14: 4-6) Cu o aparare care a fuctionat aproape fara greseala brailencele au blocat incercarile de a inscrie ale gazdelor, HC Dunarea conducand si la sase goluri – min. 28: 7-13. Pana la final de repriza au inscris doar jucatoarele din Roman, tabela oprindu-se in min. 30 la scorul: 9-13. In partea a doua a intalnirii tot brailencele au avut “prim-planul” (min. 32: 10-14; min: 45: 14-17). In trei minute echipa gazda a inscris de trei ori, iar echipa oaspte o data min. 48:17-18. Urmatorul gol a fost inscris dupa cinci minute si a fost reusit de Roman: min. 53: 18-18. Au urmat alte cinci minute fara gol, o noua egalitate consemnandu-se in min. 58: 19-19. In penultimul minut de joc Janina Luca a fost eliminata pentru proteste la o decizie a arbitrilor. Cu opt secunde inainte de final gazdele au inscris golul victoriei: HCM ROMAN – HC DUNAREA BRAILA 20-19.

HCM Roman a urcat pe locul 6, la egalitate cu Otelul Galati, iar pe 27 februarie va evolua in fieful lui CSM Bucuresti, a treia clasata in prezent in Liga Nationala.

HCM ROMAN – Oana Pop 6, Stoleru 4, Strungaru 2, Busuioceanu 2, Horobet 2, Iuganu 1, Marin 1, Gherman 1, Tita 1.

HC DUNREA BRAILA – Luca 5, Craciun 4, Brot 3, Lazarin 3, Tomuleanu 2, Irimia 1, Moldovan 1.

JOACA HANDBAL! cu HCM Roman si www.sportneamt.com (FOTO) si Dunarea Braila (www.hc-dunarea.com