UCM RESITA RAMANE CAMPIOANA TURULUI!HCM CONSTANTA VINE TARE DIN URMA!

Reintalnirea handbalistilor bacauani cu propriul public s-a derulat in cele mai frumoase conditii. La primul meci din 2011 sustinut acasa, Stiinta Municipal Dedeman a detronat liderul chiar in ultima etapa a turului, dupa victoria cu 27-25 (16-13) obtinuta in fata celor de la HC Odorhei. Elevii lui Gabriel Armanu si Adrian Brezan au condus ostilitatile pe tot parcursul jocului, reusind sa cucereasca doua puncte pretioase in lupta pentru locurile care asigura participarea in viitorul sezon al cupelor europene. Dupa succesul cu HC Odorhei, Stiinta Municipal Dedeman pleaca spre Muntenegru, unde sambata, 19 februarie, va sustine prima mansa cu RK Rudar, din optimile Challenge Cup. G. Armanu – Aveam de aparat un blazon!. V.Caba – Ne-au dominat la toate capitolele!

Victoria de miercuri seara se datorează în primul rând apărării Ştiinţei, care a anihilat cu brio principalele guri de tun ale adversarilor, Kuzmanoski şi Rusia, dar şi evoluţiei senzaţionale a lui Shota Tevzadze, ale cărui intervenţii i-au timorat pe oaspeţi. Dupa un start echilibrat de partida, dupa minutul 10 al confruntarii, Stiinta s-a aflat in permanenta la conducerea jocului, dar nu a reusit sa se distanteze decisiv, conducand la 2-3 goluri pe parcursul primelor 30 minute. “Ruperea” a survenit in startul reprizei II, cand Stiinta s-a dus la 20-14, restul minutelor fiind gestionate de gazde asa cum se cuvine, astfel incat sansele pentru o noua participare in Euroipa cresc iarasi pentru a nu stiu cata oara.

La finalul unei partide extenuante, după ce a bătut cuba cu admirabilii suporteri ai Ştiinţei, Gabriel Armanu a rămas minute în şir pe banca tehnică, iar unii ziarişti au zărit chiar lacrimi de bucurie şi emoţie în ochii tehnicianului băcăuan informeaza website-ul dedicat sportului bacauan – www.bacaulsportiv.ro, unul dintre cele mai interesente si moderne publicatii sportive locale din Romania.

Gabriel Armanu, antrenor Stiinta Municipal Dedeman: “In discutiile dinaintea meciului am subliniat importanta acestui joc. Aveam de aparat un blazon, am format o echipa, un nume, as putea spune chiar un brand. Trebuia sa aratam ca meciurile mai putin reusite din deplasare au fost cauzate de unele greseli omenesti, care pot sa apara oricand si la oricine. Acasa, in fata suporterilor nostri, am cautat sa jucam aproape perfect, ceea ce am si reusit sa realizam. Lucrurile au mers bine atat in atac, cat si in aparare, iar la nivel individual jucatorii s-au achitat de sarcini. Ma bucur ca, la nivel tactic, am aplicat tot ceea ce stim. A fost un meci tactic perfect, lucru care reprezinta un pas inainte pentru mine si pentru echipa. Plecam in Muntenegru cu moralul ridicat. Vrem sa facem un joc bun acolo si sa ne intoarcem acasa cu un rezultat care sa ne dea sanse la calificarea in sferturile de finala ale Cupei Challenge”.

Vlad Caba, antrenor HC Odorhei: “In primul rand, tin sa felicit echipa bacauana, care a facut un meci bun si a fost mai bine pregatita, dominandu-ne la toate capitolele. Noi nu ne-am ridicat la asteptarile pe care le avem, dar suntem abia la jumatatea drumului. Sunt optimist ca vom remedia problemele la meciurile urmatoare si vom reusi sa ne atingem obiectivul, acela de a termina campionatul pe un loc de cupa europeana”.

ŞTIINŢA BACAU: Tevzadze (17 aparate), Tamaş – Bondar 10g, Rotaru 6, Gurkovsky 3, Ghiţă 3, Păunică 2, Grieze 1, Moskalenko 1, Sipos 1, Iancu, Manea, Ramba. Antrenori: Gabriel Armanu şi Adrian Brezan.

HC ODORHEI: Bârză (4 aparate), Varo (10 aparate) – Mihalcea 7g, Rusia 5, Kuzmanoski 4, Stojlov 4, Ferenczi 2, Dimache 1, Orban 1, Talas 1, Frăţilă, R. Răpciugă. Antrenor: Vlad Caba.

Evolutia scorului: 1-0 (min. 1), 1-2 (min. 5), 5-4 (min. 10), 8-5 (min. 15), 10-8 (min. 21), 13-10 (min. 25), 16-13 (pauza); 20-14 (min. 35), 21-17 (min. 41), 23-19 (min. 47), 24-20 (min. 50), 25-22 (min. 56), 27-23 (min. 59), 27-25 (final).

Handbal masculin, Liga Nationala, etapa a 13-a:
UCM Resita – “U” Cluj 27-26 (14-14)
HCM Constanta – Energia Pandurii Targu Jiu 37-32 (18-14)
CSM Satu Mare – Minaur Baia Mare (18 feb, ora 17)
CSM Bucuresti – Dinamo (18 feb, ora 18:30)
Poli Timisoara – CSU Suceava (19 feb, ora 17)
Steaua – CSM Oradea (19 feb, ora 17)

JOACA HANDBAL! cu www.stiintahandbal.ro si Stiinta MD Bacau