UCM Resita 2010 - jumate din jucatori nu mai sunt sa vada cum se simt pe locul I!

UCM RESITA – U TRANS. CLUJ 27-26 (14-14), devans et. XIII

FANTASTIC! RAMASA FARA 10 JUCATORI DE BAZA, FORMATIA CARASEANA TRECE PE PRIMUL LOC IN CLASAMENTUL LIGII MASCULINE! CU TREI DINTRE CEI MAI BUNI JUCATORI LUATI TOCMAI DE LA RESITA, U CLUJ ARATA CA INCA NU ESTE OMOGENA! ATMOSFERA SUPERBA! PUBLICUL RESITEAN ESTE ALATURI DE FAVORITI IN ACESTE MOMENTE GRELE SI A PURTAT ECHIPA SPRE VICTORIE! MULTUMIRI LA CONFERINTA DE PRESA EROILOR DIN TEREN SI SPONSORILOR CARE AU FACUT CA UCM SA TERMINE TURUL! ANTRENORUL C.STEFAN – CLUJ, NU A FOST PREZENT LA DECLARATII…

GEST URAT AL FORMATIEI CLUJENE  – Handbaliştii ardeleni au stat cu spatele spre tribuna plina cu spectatori, la prezentarea formatiilor! Vedeti mai jos de ce?!

UCM Reşiţa a învins acasă, greu, dar pe deplin meritat, pe Universitatea Transilvania Cluj cu 27-26, la pauză scorul a fost egal, 14-14. Meciul a fost programat marţi, 15 februarie, în devans, în cadrul ultimei etape a turului Ligii Naţionale masculine de handbal.  În prima repriză cele două formaţii nu s-au desprins la mai mult de două goluri una de alta, ceea ce a şi făcut ca tabela să indice egalitate la finalul primei părţi a jocului, 14-14.

În repriza a doua, reşiţenii au avut şi trei goluri avantaj, care putea să fie mărit în minutul 45, dar pe o greşeală de contraatac, UCM Reşiţa pierde posesia şi se ajunge la o diferenţă de două goluri. În minutul 49, elevii lui Gligore Czari conduceau cu 24-21, iar pe fondul oboselii acumulate de gazde, clujenii înscriu de cinci ori consecutiv, ducând scorul la 26-24 în favoarea lor. Oboseala s-a instalat deoarece greul a fost dus de şapte jucători de câmp şi un portar. Au urmat trei goluri marcate de UCM Reşiţa, ceea ce a făcut ca în minutul 58, vicecampionii naţionali să conducă pe tabelă cu 27-26, scor cu care s-a încheiat acest meci extraordinar reuşit de gruparea de pe Bârzava. Ultimele secunde a găsit Clujul în atac, dar fără a reuşi să înscrie.

O notă mare merită şi cei aproximativ 1400 de spectatori, care au reuşit să demonstreze că pot să-şi poarte echipa favorită spre victorie. A fost un public extraordinar, practic cel de-al 8-lea jucător şi care a suplinit plecarea celor 10 handbalişti de la echipă.

La conferinţa de presă, Gligore Czari a mulţumit publicului, eroilor din teren şi celor care au reuşit să adune o parte din bani pentru ca această echipă să poată să joace ultimele două meciuri din turul de campionat. Antrenorul formaţiei Universitatea Transilvania Cluj, Constantin Ştefan nu a venit la conferinţa de presă. La clujeni au jucat şi trei dintre foştii handbalişti de la UCM Reşiţa, Valentin Ghionea, care a marcat 7 goluri şi Pedrag Vujadinovic, care a reuşit să înscrie de 6 ori. Majoritatea timpului, poarta clujenilor a fost apărată de Ionuţ Irimuş.

La prezentarea formaţiilor, deoarece publicul reşiţean i-a fluierat, în limita decenţei, pe cei trei care au părăsit pe UCM Reşiţa, toţi handbaliştii de la U Cluj au stat cu spatele spre tribună.

Pentru UCM Reşiţa au marcat: Mihai Rohozneanu-7g, Eremia Pîrîianu-6, Marius Grozăvescu- 5, Adrian Tucanu-4, Adrian Petrea-3, Florin Cuciula- 2.

Portarul Cristian Antonaru a închis foarte bine poarta. A fost schimbat la câteva aruncări de la 7 metri de Cristian Ionescu, dar acesta nu a reuşit să apere niciuna. Au mai jucat Alexandru Vulpe, care a ratat un 7 metri, în minutul 5 al primei reprize, iar spre finalul ei s-a accidentat. Un alt jucător care a mai fost introdus în teren a fost Răzvan Radu. Nu au jucat Attila Eros, Vlăduţ Toma şi Roland Czari. Ultimii patru sunt de la echipa de juniori a Liceului Traian Vuia din Reşiţa

La Universitatea Transilvania Cluj a jucat: Ionuţ Irimuş, Tudor Stănescu, Cristinel Burcă,  Paul Fazakaş, Liviu Hossu, Pedrag Vujadinovic (6 goluri), Marius Mocanu (2), Valentin Ghionea (7), Radu Lazăr (3), Mihai Bogdan, Mihai Busecan (6), Alin Bondar (2), Ionuţ Mincan. Au mai fost pe raportul de joc, Alexandru Micu şi Alexandru Musteaţă.

Celelalte partide din cadrul etapei a XIII-a se vor derula după următorul program: Ştiinţa Bacău – HC Odorhei (miercuri), CSM Satu Mare – Minaur Baia Mare şi CSM Bucureşti – Dinamo Braşov (ambele vineri), Poli Timişoara – CSU Suceava şi Steaua Bucureşti – CSM Oradea (ambele sâmbătă).

Tot în devans s-a jucat meciul dintre HCM Constanţa – Energia Pandurii Târgu Jiu, scor 37-32, deoarece că formaţia gazdă evoluează sâmbătă, în deplasare, cu HC Zagreb, în Grupa D a Ligii Campionilor.

JOACA HANDBAL! cu www.ucmsport.com si www.radio-resita.ro
Scris de Daniel Babun