virginia lottery

C.Adomnicai

Sapte ani! Atat au indurat iubitorii de handball din Suceava, pana cand jucatorii de la echipa locala de handbal Universitatea, sa castige in fata granzilor de la Steaua. Asteptarea – spun ei, a meritat. Insa, in ciuda diferentei mari de valoare intre cele doua loturi, precum si a bugetelor celor doua cluburi (Mazilu renuntand la clubul militar dupa ce i sa cerut o noua reducere a salariului!), Victoria a fost foarte greu obtinuta, militarii fiind aproape de o mare surpriza!

Trupa lui Leonard Bibirig a rasturnat, vineri seara, traditia si statisticile, inregistrand prima victorie din istoria confruntarilor directe cu gruparea militara, scor 33-32 (18-18), la capatul unui meci dramatic, cu un gol al victoriei marcat de Dediu (fost jucator al  militarilor) cu doua minute inainte de final si cu o parada de exceptie a portarului Iulian Andrei la ultimul atac al stelistilor.

Dupa o prima repriza echilibrata, incheiata cu 18-18, si in care sucevenii au condus de mai multe ori la 2-3 goluri diferenta, partea a doua a inceput cu Universitatea care si-a refacut avansul de doua goluri in minutul 34, scor 20-18. Privati de serviciile pivotului Ilies, care a fost nevoit sa paraseasca terenul dupa ce i s-a redeschis o rana mai veche la arcada, “studentii” au inceput sa sufere pe semicerc, astfel ca oaspetii au egalat imediat situatia la 20-20.

GAZETASV precizeaza ca din acel moment a inceput preconizatul festival al brigazii de arbitrii Harabagiu / Stanescu. Intreruperi nejustificate de joc, fortari in atac ale stelistilor transformate in faulturi in aparare ale gazdelor, atingeri imaginare ale semicercului din partea sucevenilor sau tolerarea unui joc dincolo de limita pasivului pe atacurile bucurestenilor.

Facem precizarea ca totusi, lasand la o parte inerentele greseli de arbitraj la o partida de handbal, jocul bucovinenilor a fost mult sub asteptari – avand numeroase greseli nepermise, care nu se regaseau in jocul obisnuit de pe teren propriu.

Toate acestea au dus publicul sucevean la exasperare si scorul de pe tabela la 24-27, la jumatatea partii secunde. Ajutati dintre buturi de interventiile veteranului Stefan Laufceac, “ros-albastrii” au condus ostilitatile pana in minutul 55, cand scorul indica 30-31. finalul meciului a consemnat o revenire logica a “studentilor”, care au preluat conducerea in minutul 57, gratie unui gol marcat de Mitrea de pe semicerc, scor 32-31. Steaua nu a capitulat insa, iar dupa o noua parada a portarului Laufceac a restabilit egalitatea cu doua minute inainte de fluierul final. Pe contre, nou-intratul Dediu a dus scorul la 33-32 cu un trasor din noua metri si victoria gazdelor depindea acum de aparare.

Purtat cu un ochi pe cronometru de pe tabela si cu unul pe culoarele din defensiva suceveana, ultimul atac al Stelei s-a lovit de parada portarului Iulian Andrei, care, cu 15 secunde inainte de final, a blocat cel din urma “cartus” trimis de militari, cu o interventie egala cu doua puncte in clasament.

Cel mai bun marcator al Universitatii in meciul cu Steaua a fost Adrian Chirut, care a inscris 6 goluri. Interul stanga al Universitatii a marturisit ca nu se astepta ca meciul de vineri sa fie atat de greu si considera ca, pentru a castiga la Timisoara, echipa suceveana trebuie sa joace mult mai bine.

“A fost un meci mai greu decat ne asteptam, drept dovada este ca am castigat la un singur gol diferenta. Nu stiu care au fost cauzele, vom analiza ce s-a intamplat, dar important ramane faptul ca am luat cele doua puncte. Cred ca oaspetii au fost foarte montati, dar si noi i-am tratat de sus. Meciul de la Timisoara va fi mult mai greu decat cel cu Steaua. Sper sa facem un joc mult mai bun de acesta si sa ne intoarcem cu o victorie”, a spus Adrian Chirut.

Universitatea Suceava: Pralea, Andrei – Chirut (7 goluri), Mitrea (5), Ciubotariu (4), Acatrinei (4), Gavriloaia (3), Dediu (2), Bursuc (2), Soldanescu (1), Adomnicai (1), Tutu (1), Pancu (1), Ilies (1), Matei (1).

JOACA HANDBAL! cu Universitatea Suceava si www.gazetasv.ro