lottery

DUNAREA BRAILA – HC ZALAU 25-30. ECHIPA LUI TADICI FACE RAVAGII IN LIGA I ! ESTE LA A CINCEA VICTORIE CONSECUTIVA SI URMEAZA DERBY-UL CU CSM BUCURESTI (DUMINICA – ORA 12,00)

În actualul campionat, înaintea întâlnirii directe, HC Dunărea avea 16 puncte, la fel ca Oţelul Galaţi şi Tomis Constanţa, grupări sportive care însă au golaveraje superioare şi se afla înaintea brăilencelor, iar HC Zalău ocupa locul al 4-lea, având cu două puncte mai mult.

După întâlnirea epuizantă cu danezele de la Team Esbjerg in Cupa EHF – pierduta la limita, partida a fost foarte dificilă pentru  brăilencele, chiar daca elevele Alexandrinei Soare au pregătit în detaliu meciul cu formaţia din Zalău,  ele au cedat initiativa dupa pauza (13-13). Astfel ca, acest insucces  în faţa unei adversare puternice din campionatul României, cum este echipa pregătită de Tadici, nu putem spune ca le ridica moralul brăilencelor, în perspectiva manşei retur a optimilor Cupei EHF, una care se va derula în Danemarca şi în care se va stabili cine va merge în faza următoare a competiţiei europene.

Tanara echipa de la HC Zalău – a devenit din ce in ce mai bine pusa la punct, s-a mobilizat exemplar, cum de altfel şi anunţa managerul Gheorghe Tadici in sportulsalajean.ro, şi a obţinut un nou succes extrem de important, pe terenul unei echipe care reprezintă încă România în cupele europene. Primele minute ale partidei au fost extrem de echilibrate. În minutul 16, brăilencele au trecut pentru a doua oară în avntaj, 10-9, graţie reuşitei golgeterei Ada Moldovan, iar Irimia şi Brot au dus scorul la 12-9 pentru Dunărea în minutul 20. Spectatorii in numar de peste 1.000 deja au vazut invingatoare echipa lor, dar zălăuancele au pus stăpânire încet-încet pe duelul din teren.

La scorul de 12-12 HC Dunărea a ratat două aruncări de la 7 metri prin Moldovan şi Brot, care au trimis pe rând mingea în barele porţii apărate de Nichita, iar la acţiunea următoare coordonatoarea de joc a Zalăului, Ana Maria Şomoi, a adus formaţia lui Tadici în avantaj. A fost 13 egal la pauza, dar repriza II a fost inceputa perfect de Zalau care s-a desprins rapid pe tabela. Diferenţa a crescut până la cinci goluri, iar aceasta s-a menţinut până la final, Zalaul desprinzandu-se de urmaritoarele sale pentru Europa, la o lungime de 4 puncte (locul 4 – 20p) si asteapta cu incredere partida derby de duminica – ora 12,00, cu CSM Bucuresti (23 puncte – loc 3)

HC Dunărea: Vasile, Voicu – Moldovan 9g, Luca 5, Brot 4, Tomuleanu 2, Crăciun 2, Irimia 1, Adespii 1, Eşanu 1, Radovici, Perianu.
HC Zalău: Nichita, Cheta – Molfea 9g, Băbeanu 9, Şomoi 6, Ciuciulete 4, Ţurcaş 2, Ailincăi, Cristoaica, Czeczi, Trif.

CLICK AICI – Declaratie Sorin Rădulescu, antrenor HC Zalău facuta pentru sportulsalajean.ro