Florin Pera - UResita, si Ioan Baban - HCM Baia Mare

Echipa feminină de handbal Universitatea Reşiţa a obţinut prima victorie din actualul sezon al Ligii Naţionale. În etapa a 15-a, elevele antrenorilor Florin Pera şi Liviu Viaşu au învins duminică, 6 februarie, la Sala Polivalentă din Reşiţa, formaţia HCM Ştiinţa Baia Mare, cu scorul de 25-19 (15-9).

CLICK AICI pentru VIDEO: U.Resita – HCM Baia Mare

După un început echilibrat, în care băimărencele au revenit pe tabelă şi au preluat conducerea cu 6-5, în minutul 10, formaţia reşiţeană s-a dezlănţuit. A fost 11-7 în minutul 21, pentru ca la pauză studentele să aibă avantaj de şase goluri, scor 15-9. În repriza secundă, Universitatea ajunge la o incredibilă diferenţă de zece goluri, 19-9, în minutul 35 şi 20-10, în minutul 37. Fluierul de final a consfinţit o victorie meritată a echipei Universitatea Reşiţa, care a cucerit primele două puncte în campionat. Succesul de astăzi poate fi semnalul pentru reînceperea luptei pentru menţinerea în Liga Naţională. „Este o victorie de moral pentru noi, care ne dă încredere pentru meciurile următoare. Avem un retur de campionat mai accesibil decât turul şi sper din tot sufletul ca oamenii care au rămas alături de această echipă, să ne susţină în continuare. Le felicit pe fete pentru modul în care au jucat. Dedic această victorie celor care au fost alături de noi, la bine şi la greu“, a spus antrenorul Florin Pera.

Principalele marcatoare au fost, pentru Universitatea Reşiţa, Loredana Iancu (9 goluri), Gulnara Garipova şi Mirabela Cricleviţ, câte cinci reuşite, iar pentru Baia Mare, Eliza Buceschi a marcat de şase ori. În etapa următoare, Universitatea Reşiţa va juca în deplasare, la Drobeta Turnu Severin, cu SCM Craiova – una dintre cele mai importante partide in vederea evitarii retrogradarii.

Cele mai slabe minute au fost cele din finalul primei reprize si inceputul reprizei secunde, cand echipa din Resita s-a desprins la 10 goluri. Am revenit ulterior in joc si am recuperat, dar nu am mai putut schimba nimic. Nici macar absentele notabile din echipa noastra nu pot scuza jocul modest al echipei, al unor jucatoare precum Ravasz sau Pirvut. Este o infrangere rusinoasa, dar atat am putut azi, cu lotul pe care l-am avut la dispozitie. Desigur, va urma o analiza a jocului. Pentru noi vin meciuri foarte dificile, date fiind accidentarile cu care ne confruntam, dar ne dorim sa facem o figura onorabila in Liga I in continuare a declarat pentru eMaramures.ro directorul tehnic al lui HCM – Ioan Baban.

Universitatea Reşiţa – HCM Ştiinţa 25-19 (15-9)
Sala sporturilor – circa 700 de spectatori. Arbitri: Bogdan Ştark (Bucureşti) şi Romeo Ştefan (Ploieşti).

Univ. Reşiţa: Teodorescu-Vişan, Bobeică, Anghelescu – Iancu 9, Cricleviţ 5, Garipova 5, Calu 2, Haşegan 2, Irimuş 1, Duţă 1, Roiban, Herciu. Antrenor: Florentin Pera (principal) şi Liviu Viaşu (secund).
HCM Ştiinţa
: Cetăţeanu, Matei, Şerban –  El. Buceschi 6 (3 din 7m), Pîrvuţ 5, Rudics 3 (1), Tătar 2, Ravasz 2, Pop Cr. 1, Tomescu, Bota, Klocza, Tămaş. Director tehnic: Ioan Băban. Antrenor: Lucian Ghiulai.

Aruncări de la 7m: 8-6 (transformate 8-4, au ratat El. Buceschi, Pîrvuţ)
Minute de eliminare:
8-10.