TOLNAI apara unicul 7m al DAN in Finala pentru Bronz (eurohandbal.ro)

AM TREMURAT! INSA TOLNAI NE-A FACUT DIN NOU FERICITI (21 interventii in poarta Oltchimului)! ANJA ANDERSEN A AMETIT INTREAGA SUFLARE HANDBALISTICA CU SCHIMBARILE DIN FORMATIE, INSA IN CELE DIN URMA A AVUT NOROC! “REZULTATUL ESTE CEL CARE CONTEAZA PESTE CATEVA ZILE” A SPUS VOINA LA SFARSITUL PARTIDEI LA DIGI SPORT

Echipa feminină de handbal, Oltchim Rm. Vâlcea a învins pe Buducnost Podgorica cu scorul de 21-20 (13-12), duminică 6 februarie, în Sala Sporturilor ”Traian”, în primul meci din Grupa principală 2 a Ligii Campionilor. Acest meci a reprezentat şi debutul pentru Anja Andersen pe banca gazdelor. Nu a fost o partida in care sa predomine duelul Neagu – Popovic, a fost insa o partida grea in care echipa noastra s-a trezit la timp pentru a obtine punctele puse in joc. Prin daruire si cu aportul exclusiv a lui Tolnai, Oltchim face un pas important catre semifinalele competitiei, inca dupa prima partida din grupele principale, in ciuda unor fluctuatii mari in joc. Valcea a avut iar 10 minute in care nu a inscris, insa la fel de bine a reusit sa se apere excelent in ultimele 10 minute ale partidei – momente care au fost si cele cheie in desfasurarea spectacolului din Sala Traian.Oltchim a reuşit o victorie dificilă, dar meritată, după ce Talida Tolnai a salvat câteva mingi foarte grele în ultimele secunde. Tolnai a fost dealtfel si cea mai bună jucătoare a meciului, cu 21 mingi salvate.

Anja Andersen aproape a revoluţionat în câteva zile stilul de joc al echipei vâlcene, insa nu putem spune ca in mod neaparat placut pentru iubitorii handbalului de la noi! In meciul cu campioana Muntenegrului, Ardean a evoluat în unele momente inter dreapta, Ramona Farcău a jucat şi extremă stânga, Beşe a evoluat ca inter stânga şi ca pivot, iar Cristina Neagu a schimbat mai multe posturi la linia de 9 metri. Andersen i-a oferit multă libertate turcoaicei Yeliz Özel, care a impresionat prin execuţiile tehnice. De asemenea, daneza a imprimat echipei un stil agresiv şi a schimbat în permanenţă echipa – rotatia excesiva aducand suporterii in pragul infarctului, cand Buducnost a reusit sa preia conducerea cu 2 goluri – in ultimele 10 minute.

Meciul, cel mai dificil din grupă pentru campioana României, a fost unul echilibrat, în prima repriză Oltchim conducând doar în trei rânduri la două goluri, cu 3-1 (min. 8), 11-9 (27) şi 12-10 (28). Buducnost a avut o singură dată avantaj pe tabelă, în min. 24, cu 9-8, dar apoi gazdele au marcat trei goluri consecutive.

Anja Andersen a fost protagonista unei faze inedite în repriza secundă (min. 35), la scorul de 15-14, când a intrat pe teren fără ca jocul să fie oprit, după ce Yeliz Özel a fost lovită la faţă. Oltchim a primit eliminare de bancă la această fază.

Repriza secundă a fost una slabă pentru Oltchim, care s-a blocat la un moment dat şi, dacă pe faza de apărare a evoluat bine, iar Talida Tolnai a ţinut poarta închisă mult timp, pe faza de atac nu a marcat decât de două ori în 18 minute. Timp de 11 minute nu s-a înscris niciun gol, iar Oltchim nu a marcat timp de 16 minute (33-49). Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii anul trecut, nu s-a simţit deloc în apele sale, a tras puţin la poartă şi nu a marcat.

Buducnost a condus cu 17-15 (48) şi cu 18-16 (50), dar Oltchim a înscris trei goluri la rând şi a trecut în avantaj, 19-18 (54). În cele din urmă, Oltchim a câştigat la limită, iar în meciul următor va întâlni pe Itxako Reyno De Navarra, în data de 12 februarie. În alt meci, RK Krim Mercator Ljubljana a dispus de Itxako, scor 30-26.

Meciul a fost arbitrat bine – trebuie sa recunoastem pentru echipa noastra, de cehii Jiri Opava şi Pavel Valek.  Cei doi oficiali ne-au iertat de o eliminare importanta in ultimele minute ale partidei pe postul de pivot. Observator a fost israelianul Moshe Herman.

Au evoluat echipele:
Oltchim:
Talida Tolnai, Tereza Pâslaru – Valentina Ardean (8 goluri), Valeria Beşe, Iulia Curea (3), Ramona Farcău (1), Adina Fiera (1), Steluţa Luca, Oana Manea (1), Cristina Neagu, Adriana Nechita, Yeliz Özel (5), Anastasia Pidpalova (2). Antrenor: Anja Andersen.
Buducnost:
Sanela Knezovic, Marina Vukcevic – Jovanka Radicevic (1), Katarina Bulatovic (5), Ana Radovic, Bojana Popovic (4), Ana Djokic (3), Marija Jovanovic (5), Milena Knezevic (2), Gabriella Kindl-Kovacs, Andzela Bulatovic, Dragana Pecevska. Antrenor: Dragan Adzic. (Agerpres)

PROGRAM OLTCHIM IN GRUPA 2 PRINCIPALA DIN LC:

Itxako Reyno De Nav… vs C.S. “Oltchim” Rm. Va… 12.02.2011
C.S. “Oltchim” Rm. Va… vs RK Krim Mercator 20.02.2011
C.S. “Oltchim” Rm. Va… vs Itxako Reyno De Nav… 06.03.2011
“Buducnost” vs C.S. “Oltchim” Rm. Va… 13.03.2011
RK Krim Mercator vs C.S. “Oltchim” Rm. Va… 19.03.2011