Cristina Neagu - Finala LC 2009/10 cu Viborg

B.Popovic - Buducnost

UPDATE: OLTCHIM invinge dupa un joc dramatic cu 21-20 pe Buducnost! Victoria este a lui Tolnai – 22 interventii! Anja Andersen nu cunoaste inca bine echipa…

Duelul Romania – Muntenegru, sau duelul Neagu – Popovic de le europene, se repeta in Liga Campionilor – azi de la ora 18,00 in Sala Traian! Totul despre partida mai jos.

Comentati impreuna cu noi pe CHAT, spectacolul oferit de fetele de la Valcea – LIVE TEXT in timp real!

Aveti mai jos ultimele partide jucate de Buducnost si marcatoarele din Liga Regionala, cu Podravka si Zaječar – ambele castigate la scor de formatia muntenegreana. Declaratii Anja Andersen si Jan Pytlick, dar si alte detalii si informatii complexe!

Cristina Neagu a castigat la europene – la doar 22 ani, duelul cu mult mai celebra Bojana Popovic, facand atunci un joc excelent, care a dus in final Romania, in lupta pentru medalii, scotand Muntenegru din cursa! Azi in Sala Traian, Popovic vine insa cu dor de revansa, dupa ce Neagu a reusit sa ii i-a fata si in clasamentul celei mai bune jucatoare din lume pe 2010! Decizia patronului Roibu, care a umblat la “cutiuta cu surprize” si a adus-o in ultimul moment ca antrenoare, pe celebra Anja Andersen (fara a se consulta cu Pres. Gavrilescu), dar si acest duel prezentat, fac din partida de la Valcea, daca nu derbyul Ligii campionilor 2010/11,  macar derbyul grupei principale 2!

O partida in care fetele noastre vor avea in fata un atac central inalt – care se schimba pe parcurs, Popovic – Jovanovic  – Djokic – Bulatovic, cu o medie de peste 185 cm, cu forta mare de aruncare de la distanta, ele marcand impreuna in acest sezon de Liga campionilor 128 goluri din totalul celor 193, reusite in prima faza a grupelor de formatia munenegreana. Ele vor fi sprijinite de  Radicevic Jovanka – extrema dreapta si ea cu 36 reusite! in competitie! Cam acestea ar fi punctele forte ale adversarului din Sala Traian, care va fi umpluta pana la refuz, pentru acest spectacol – toate cele aproape 1500 bilete puse in vanzare, fiind vandute ca painea calda – desi au costat 40 lei!

Primul pas spre semifinalele LC,  poate fi făcut inca de mâine, la ora 18.00, când „galacticele” cu o victorie, ar incepe noua campanie cu dreptul, in fata uneia dintre favorite la disputarea finalei 2010/11!

Ce-a făcut Neagu in partida cu Rulmentul?
Cristina Neagu a jucat, oarecum cu puţin trac, la început, contra fostei sale echipe şi a antrenoarei care a lansat-o în handbalul mare, Mariana Târcă. Bucureşteanca a trimis mingea în bară, în minutul 8, a reuşit apoi primele sale două goluri din 7 metri şi a dat primul gol din acţiune abia în minutul 25. Până la pauză, Neagu a mai înscris o dată de acţiune, apoi, în partea secundă a intrat în teren abia în minutul 46. Imediat, Cristina a marcat un gol din acţiune, apoi a înscris de la 9 metri – informeaza valceasport.ro, dupa ultima partida oficiala disputata de Oltchim. Ozel, a fost aproape inexistentă! Turcoaica Ozel a fost (din nou) practic inexistentă în teren. Aceasta a încercat o pasă subtilă (pe la spate) si a inscris 2 goluri, aruncand o data mingea in bara! Ramona Maier este refacuta dupa accidentarea suferita inaintea europenelor si se poate conta pe ea, insa ea duce lipsa de jocuri cu importanta si miza.

Marcatoarele chimiste cu Rulmentul, au fost: Puşcaşu – 7g, Neagu – 6g, Gâlcă – 5g, Nechita – 4g, Pidpalova, Manea şi Ozel – câte 2g, Luca, Ardean şi Fiera – câte 1g.

Anja Andersen

DEBUT DE FOC SI PENTRU ANDERSEN! ATENTIE ARBITRII! FETELE NOASTRE AU PRIMIT CU BUCURIE NOUL ANTRENOR – SUNT ENTUZIASMATE! Chiar daca a semnat pentru 4 luni, presa din Danemarca are numai cuvinte de laudă la adresa numirii celebrei Anja Andersen la cârma Oltchimului! Contractul are insa si posibilitatea prelungirii pe inca 2 ani cu antrenoarea daneza, care a si schimbat numarul de ore de antrenament la jumatate  – fata de cat se facea pe vremea lui Kovacs, Roibu facand in opinia specialistilor o schimbare care s-ar putea sa fie geniala pentru urmatoarele 2-3 luni! Dupa o munca fizica asidua, venind un program mult mai lejer – in care “placerea” de a JUCA HANDBAL! va fi primordiala, asa cum a anuntat antrenoarea daneza, inca de la instalare – fiind mult mai pe placul fetelor noastre, care imbratiseaza aceasta idee! O ideee care ar putea aduce si mai mult spectacol!  Se pare ca a pregatit bine jocul cu Buducnost din perspectiva interilor formatiei muntenegrene, incercand o aparare putin mai avansata la antrenamentul dinaintea partidei. Pasul impins  putin mai in fata poate bloca interii mai usor in opinia antrenoarei. sa vedem cum se va descurca Oltchim la prima partida sub comanda ei. Viitorul apropiat ne va raspunde la mai multe intrebari, mai ales ca Valcea va juca timp de aproape 2 luni, in Liga Campionilor, saptamana de saptamana…

Celebra pentru comentariile aduse arbitrajului inca de cand era pe terenul de joc, Anja s-a facut cunoscuta in nenumarate randuri si pe banca tehnica in “razboiul” cu deciziile fluierasilor! Tadici este cunoscut ca un vulcanic antrenor, insa Andersen il poate intrece! Atentie la manifestare, atentie arbitrii! Dumnica Andersen este pe banca Oltchimului!

Telul meu este sa am performante an de an cu echipa pe care o antrenez! Daca conducerea are rabdare cu mine, proiectul Oltchim ar putea fi unul de viitor, deosebit, chiar si dupa plecarea mea de aici!” a spus Anja pentru Digi Sport inaintea acestei partide.

Considerată una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria handbalului danez, Anja Andersen are 726 de goluri în 133 de meciuri pentru naționala nordică, iar în 1999, după ce a devenit campioană olimpică, mondială și europeană, a fost nevoită să se retragă din cauza problemelor cardiace.

Anja este foarte ambiţioasa. Sunt convins va imprima handbalul din România cu deciziile ei. Oltchimul are un grup fantastic  de jucătoare de mare valoare si potential. In functie de adaptare, Anja poate face lucruri mari“, a declarat Jan Pytlick, antrenorul reprezentativei Danemarcei.

In ultima partida oficiala jucata, Buducnost a trecut in Liga Regionala – o competitie la care participa formatii campioane din spatiul ex-yugoslav si Austria (In viitor si Ungaria), de formatia sarba Zaječar cu 37:24. In penultima partida din aceasta competitie, Buducnost a trecut de Podravka Vegeta Koprivnica (SLO) cu 36-30.

Marcatoarele lui Buducnost cu Zaječar, au fost: Knezovic (6 aparate), Vukčević (4 aparate), Barjaktarovic (3 aprate), Miljanić, Radicevic 7, Djokic 4, Jovanovic 4, Bulatovic A. 1, Pecevska 6, Kindl, Popovic 3, Markovic, Vukcevic S, Bulatovic K. 5, Mehmedovic, Knezevic 6.

PROGRAM OLTCHIM IN GRUPA 2 PRINCIPALA DIN LC:

C.S. “Oltchim” Rm. Va… vs “Buducnost” 06.02.2011
Itxako Reyno De Nav… vs C.S. “Oltchim” Rm. Va… 12.02.2011
C.S. “Oltchim” Rm. Va… vs RK Krim Mercator 20.02.2011
C.S. “Oltchim” Rm. Va… vs Itxako Reyno De Nav… 06.03.2011
“Buducnost” vs C.S. “Oltchim” Rm. Va… 13.03.2011
RK Krim Mercator vs C.S. “Oltchim” Rm. Va… 19.03.2011