Vasile G.Mihaela - a aparat excelent poarta Dunarii Braila

CUPA EHF, HC Dunarea Braila – Team Esbjerg (DEN) 20-21 FINAL, in prima mansa din optimile de finala. Declaratii dupa partida mai jos.

Sambata de la ora 11, a avut loc in sala Danubius, meciul tur dintre HC Dunarea Braila si Team Esbjerg contand pentru optimile Cupei EHF. Brailenii care au luat cu asalt sala sporturilor pentru a vedea un spectacol sportiv agreabil, nu au avut ce regreta, poate doar rezultatul final al partidei. Pe teren, echipa daneza, care a sosit la Braila cu doua zile inaintea disputei dar si fetele de la Dunarea au oferit un JOACA HANDBAL! frumos, intr-o atmosfera de mare sarbatoare. Cele 9 handbaliste care activeaza in mai multe reprezentative nationale din puternica formatie daneza – Marta Mangue (SPA) fiind principala vedeta, au avut mult de munca cu actualul loc 7 al LNFH!

Si poate daca ghinionul din final, cand mingea a lovit barele portii daneze de 3 ori, nu era in defavoarea noastra, atunci brailencele s-ar fi putut mandrii cu o victorie mare. Daruirea si o puternica aparare pusa la punct de fetele Alexandrinei Soare au adus o partida foarte echilibrata, in ciuda avantajului mare de care dispuneau danezele inaintea partidei. Finalul a fost incendiar, cu un crainic care a stiut sa ridice spectatorii din sala – in picioare, pe fondul jocului gazdelor bun! Formatia noastra a avut posibilitatea chiar sa preia conducerea, in ultimele 5 minute cand a beneficiat de o superioritate numerica, insa portarul oaspetelor a fost la post! Pe final Ada Moldovan care a blocat-o destul de bine pe Mangue, – timp de 60 minute, a fost eliminata pentru o foarte mica neatentie,astfel ca formatia daneza a avut pe langa experienta si avantajul numeric de partea ei, in finalul meciului. In ciuda eliminarii, portarul formatie noastre a aparat foarte bine astfel ca, declaratia Adei inainte de partida conform careia  “ii asiguram pe suporteri ca vom lupta din primul pana in ultimul minut pentru victorie“, s-a adeverit! Din pacate Aruncarile lui Adespi si Luca au lovit in ultimele 3 minute – de 2 ori barele portii aparate de portarul danez, astfel ca efortul depus in cele 60 minute nu s-au regasit si pe tabela, la sfarsit!

O victorie a danezelor care au prima sansa la calificare, daca tinem cont ca au eliminat formaţia germană Buxtehuder SV, după 25-29 în deplasare şi 28-23 pe teren propriu, in turul anterior al Cupei EHF. Din lotul echipei daneze nu au lipsit, printre altele, portarul norvegian Kari Aalvik Grimsbo, Marta Mangue Gonzales (Spania) sau Goril Snorroeggen.

Vom incerca sa jucam la fel de bine in aparare si in mansa retur, sa facem un joc bun si chiar sa ne calificam” – a spus Ada Moldovan pentru TVR3, la sfarsitul spectacolului de sambata

prof. Alexandrina Soare a declarat pentru aceeasi televiziune “Imi felicit jucatoarele pentru partida facuta. Consider ca am avut ghinion in final cand mingea noastra s-a dus in bara. Rezultatul putea sa fie mai bun, insa sunt multumita de fetele mele

antrenorul danez Jan Paulsen a subliniat la sfarsitul transmisiei TV “Am intalnit o formatie puternica, care stie handbal, insa si noi am jucat bine. Spectacolul a fost foarte frumos, atmosfera excelenta!

JOACA HANDBAL! la HC Dunărea – anunta clubul brailean!

Clubul HC Dunărea doreşte formarea propriei pepiniere de jucătoare, iar pentru realizarea acestui obiectiv conducerea a stabilit să organizeze zilnic acţiuni de selecţie în vederea formării unor echipe juvenile. Înscrierile se fac zilnic, între orele 10.00-12.00 la Sala Polivalentă, acţiunea de iniţiere în practicarea handbalului vizând fetele născute între anii 2000-2004.