UCM Reşiţa poate rata cea mai mare şi poate singura şansă de a câştiga campionatul – informeaza colaboratorul www.arenabanateana.ro.

Pretendentă la titlu în acest sezon, echipa masculină de handbal UCM Reşiţa îşi măsoară forţele în perioada de pregătire cu adversari de liga a doua. Este tot ceea ce poate obţine la această oră vicecampioana şi deţinătoarea Cupei României, din cauza situaţiei financiare dezastruoase, ce a dus la anularea a două cantonamente în ianuarie. Mai întâi cel de la Debrecen, apoi cel de rezervă, de la Herculane. Iar meciurile de verificare, numărate pe degetele de la o mână, sunt cu echipe din liga a doua. După HC Arad, învinsă cu 42-28, în această săptămână a venit la Reşiţa o altă divizionară A, Potaisa Turda – pe care resitenii au invins-o cu scorul de 39 – 33 (17 –13), intr-o partida in care ardelenii au aratat ca stiu handbal si pot rezerva numeroase surprize in viitorul apropiat in Liga I! Joi de la ora 11, UCM Resita va acorda o sansa de revansa echipei din Turda.

UCM RESITA: Levente Szabo in poarta, Eremia Piraianu 4 goluri, Gheorghe Irimescu 8, Ionut Stan – 6, Adrian Petrea – 5, Mihai Rohozneanu – 4, Predrag Vujadinovic – 4, Tiberiu Popovici – 2, Florin Cuciula – 2, Marius Grozavescu – 2.

Cu salarii neachitate de trei luni, cu jucători care şi-au depus memorii, UCM Reşiţa nu se prezintă deloc bine în aceste zile premergătoare reluării competiţiei interne. Elevii lui Gligore Czari nu au plecat din Reşiţa pentru a se pregăti în altă parte, şi nici pentru a disputa jocuri de verificare, deoarece financiar gruparea bănăţeană nu şi-a putut permite. În schimb, vedetele de la UCM Reşiţa, sătule de promisiuni neonorate, pot părăsi definitiv echipa, pentru alte angajamente. Momentan se aşteaptă un răspuns din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, care a avut astăzi o întâlnire cu oficialii UCM Sport şi componenţii echipei de handbal. În aceste momente critice, singura şansă de salvare o reprezintă Consiliul Judeţean. O nouă întâlnire este preconizată pentru săptămâna viitoare, iar până atunci jucătorii nu au de făcut decât să aştepte şi să spere că situaţia lor se va clarifica şi vor putea continua la Reşiţa, unde au ca obiectiv câştigarea titlului.

La fel, şi iubitorii handbalului, toţi cei care s-au ataşat în timp de această echipă, aşteaptă cu sufletul la gură verdictul.

JOACA HANDBAL! cu www.arenabanateana.ro – Sursa ta zilnică de informaţii. Sport din Banat! si www.ucmsport.com