Tadici se impune la ResitaCu o etapa inaintea finalului de tur, Jolidon a castigat detasat in fata locului 3 – CSM Bucuresti cu 36-26, distantandu-se pe locul secund in clasament. Brasovul scapa momentan de emotiile retrogradarii, iar Deva intra clar in aceasta, fiind doar la un singur punct in fata Craiovei. Zalaul lui Tadici urca pe 5! Doar la Buzau o semi- surpriza si al doilea rezultat de egalitate, inregistrat consecutiv de buzoience, pe teren propriu, in rest, rezultate normale in cadrul etapei XII.

În etapa a 12-a a Ligii Naţionale feminine de handbal, Universitatea Reşiţa a jucat miercuri, 19 ianuarie, pe teren propriu, cu Handbal Club Zalău. Întâlnirea s-a încheiat cu victoria echipei din Zalău, cu scorul de 31-27. Principalele marcatoare ale formaţiei Universitatea Reşiţa au fost Gulnara Garipova , cu nouă reuşite, secondată de Loredana Iancu, cu şapte goluri. De partea cealaltă, la zălăuance, cea mai eficace jucătoare a fost Elena Băbeanu, cu opt goluri.

Nu pot să le reproşez prea multe fetelor, au şi ele nişte limite” a spus antrenorul principal al echipei reşiţene, Florin Pera. “E adevărat că au făcut unele greşeli şi s-au pierdut în anumite momente în care erau în superioritate numerică. Am luat goluri foarte uşoare, din extremă. Aici şi portarii au avut partea lor de vină, însă nu era permise aceste greşeli, care ne-au costat.

Partida a fost echilibrata in primele 30 minute, insa dupa pauza Zalaul nu a mai oferit nici o sansa gazdelor. Cu 9 minute înainte de final, Georgiana Ciuciulete a mărit avansul la 7 goluri (19 – 26), după care Universitatea a mai redus proporțiile scorului, astfel că tabela a “înghețat” la 26 – 31. Altfel spus, al doilea succes consecutiv, care, însă, nu va avea nicio valoare, dacă nu va fi dublat de o victorie în fața vicecampioanei “U” Jolidon Cluj, în ultima partidă a turului, programată duminică dimineța, cu începere de la ora 11.00, la Zalău. (INFO LIVE TEXT despre partida, pe sportulsalajean.ro)

Universitatea Reşiţa – HC Zalău 27 – 31 (13 – 15)

Au marcat: Gulnara Garipova (9 goluri), Loredana Iancu (7), Cătălina Calu (5), Maria Cricleviț (4), Simona Duță (1) și Claudia Hașegan (1) – RESITA, respectiv Dana Băbeanu (8), Georgiana Ciuciulete (7), Dana Molfea (6), Alina Czeczi (3), Crina Ailincăi (3), Andrada Trif (2), Ana Maria Șomoi (1) și Florina Țurcaș (1) – ZALAU.

Joi, 20 ianuarie, de la ora 17, se va disputa ultimul joc al etapei, Oltchim Rm Vâlcea – Oţelul Galaţi. VEDETI CEL MAI COMPLET CLASAMENT ACTUALIZAT!

Celelalte rezultate inregistrate in cele 6 partide jucate miercuri – etapa XII:

Tomis Constanţa – SCM Craiova 32-22

Rulmentul Braşov – Ştiinţa HCM Baia Mare 26-24

CSM Cetate Deva – HCM Roman 25-31

Universitatea Jolidon Cluj – CSM Bucureşti 36-26

HCM Buzău – Dunărea Brăila 21-21