Cristina Neagu - Finala LC 2009/10 cu Viborg

CRISTINA NEAGU CASTIGA TROFEUL CELEI MAI BUNE HANDBALISTE DIN LUME PE 2010! JUCATOAREA NOASTRA ADUCE INCA O PERFORMANTA MAJORA HANDBALULUI SI ROMANIEI IN GENERAL! OARE DE CATE PERFORMANTE MAI ARE NEVOIE HANDBALUL, PENTRU CA PRIVIRILE CELOR CARE NE CONDUC SA COBOARE INSPRE ACEST FENOMEN? SI SA IL SPRIJINE IN VIITOR…

Preşedintele forului mondial – egipteanul Hassan Moustafa, a anunţat cei mai buni Jucători de Handbal din Lume ai anului 2010, la sfârşitul conferinţei de presă de deschidere organizata de IHF la Goteborg, înainte de startul celei de-a 22-a editie a Campionatelor Mondiale. Castigatori au devenit Filip Jicha (Cehia) si Cristina Neagu (Romania)!

Intr-un singur an, Cristina Neagu face un pas urias, de la cea mai buna tanara speranta in handbalul feminin pe 2009, la trofeul major – de cea mai buna jucatoare de handbal din

foto: csoltchim.com

lume, la senioare! La doar 22 ani – NEAGU Cristina Georgiana, s-a “apropiat” de premiul decernat joi dupa amiaza de IHF, dupa ce a reusit performante deosebite in tot anul 2010.  Mai intai a jucat Finala Ligii campionilor cu Oltchim Rm. Valcea, apoi la recentul CE din DAN/NOR, unde a castigat medaliile de bronz cu Romania, a fost pe locul intai la numarul paselor decisive – cu 36 de astfel de reusite, reusind in acelasi timp sa devina si golgetera turneului final – cu 53 goluri inscrise!

Prin prestatia de la europene, handbalista noastra a depasit la puncte adversare selecte ca: Lunde Haraldsen (NOR) – de la ETO Gyor,  Bojana Popovic (MUN) – Buducnost Podgorica, viitoarea adversara a Oltchimului in Liga Campionilor sau Gritt Jurack (GER) – HK Viborg. Locul 2 in clasament l-a ocupat norvegianca, la aproximativ 2% din totalul numarului de voturi date castigatoarei – Cristina Neagu.

CRISTINA GEORGIANA NEAGU – nascuta la 26.08.1988

Inaltime 180 cm, greutate 70 kg, locul nasterii Bucuresti