O lume intreaga a auzit din nou de Romania! Si dupa scurta vreme, din nou datorita handbalului si  fantasticului nostru portar – o legenda vie, incepand de ieri! Un fantastic sportiv al nostru, care a primit astfel meritul suprem, datorita unei munci de peste 26 ani – dedicata “JOACA HANDBALULUI!”. Munca pe care o continua si acum, tot in folosul handbalului romanesc. Sa ii multumim…

Luminiţa Huţupan Dinu a fost aleasă cel mai bun portar din toate timpurile, în urma sondajului efectuat de Federaţia Internaţionala de Handbal pe website-ul propriu. Un procent fabulos, pentru un concurs – 94 % din cei peste 7.000 de iubitori de handbal care au participat la sondaj, au votat-o drept cel mai bun portar din istoria handbalului feminin, contracandidatele sale, Cecilie Leganger (Nor) si Lene Rantala (Dan), obtinand doar cateva voturi – fiind astfel intrecute foarte clar!

Este oare adevărat?

Performantele pe care le-a adus si le aduce handbalul, au fost motivele pentru care am început acest Proiect national, o activitatea destinată iubitorilor de handbal. Am avut proiectate mai multe formule de prezentare a lui, dar toate acestea au căzut, atunci la infiintare (in urma cu 2 ani), o data cu aflarea vestii!

“Chiar este adevărat? Se retrage Huţupan?! Mă întrebau prietenii pe stradă zilele acestea. Rămân impresionat! Cum de mă întreabă aşa ceva? Îmi trec prin minte tot felul de amintiri deosebit de plăcute, cu gust dulce aromat. Vie îmi este si in acest moment victoria aceea incredibila cu Franţa, chiar la ea acasă, acel senzaţional meci in faţa a 15.000 de spectatori, împinşi de la spate de un crainic extraordinar, in care Huţupan, era poate, singura jucătoare de pe teren care credea ca putem învinge! Sărea din bară in bară, ferecând poarta noastră, se lupta împotriva arbitrilor, a publicului şi minutele parca nu se mai terminau! A fost o partida incredibila atunci! Prelungiri peste prelungiri, emoţii peste emoţii si in final VICTORIEEEE!!!În noaptea aceea ne-am simţit învingători, în mare măsură şi datorită acestei superbe sportive. A doua zi toată lumea vorbea de HANDBAL, în România! Şi nu este singura amintire! ( CLICK AICI – pentru ultimele 5 minute ale unei partide istorice pentru handbalul romanesc, si vedeti cum apara HUTUPAN! – Eroul nostru in acea fantastica partida)

CLICK AICI – Pentru rezumatul VIDEO Romania – Franta 34-31 (dupa doua serii de prelungiri)

Într-un final îmi iau inima în dinţi şi le răspund prietenilor: Da, se retrage! Mi-as fi dorit şi poate nu sunt singurul, sa fie doar un vis dar din păcate este adevărat!

A câştigat până la vârsta de 36 ani tot ce se putea câştiga. Trei Cupe ale Campionilor, doua cu Krim Ljubljana în 2001 şi 2003 si una cu Kometal Skopje în 2002, o Supercupă a Europei cu echipa din Slovenia în 2004, o medalie de argint la Mondialele de la Sankt Petersburg si nu în ultimul rând Cupa Cupelor cu Oltchim. A fost desemnată de mai multe ori drept cel mai bun portar din lume, dar în cei 26 de ani petrecuţi pe terenul de handbal cel mai important lucru pe care a reuşit să îl câştige a fost simpatia suporterilor, prin muncă şi modestie!

Cu siguranţă că handbalul va fi mai sărac fără această „Mare Doamnă” în teren! De ce „Mare Doamnă”? Pentru că tot la fel de bine o să ţinem minte, când după zeci de meciuri excepţionale în poarta naţionalei, după care, prin declaraţii, a felicitat ECHIPA pentru jocurile câştigate, nu a ezitat să îşi asume întreaga vină la înfrângerea cu Norvegia de la C.E. (Nu am avut nici o şansă pentru că eu nu am apărat nimic. Eu sunt principala vinovată pentru această înfrângere. Parcă am fost drogată! – declaraţie din gsp.ro), chiar daca era la final de carieră pentru România. Noi nu facem altceva, decât să îi reamintim că Norvegia este Campioană Europeană de ceva timp încoace.

Tocmai de aceea, începutul activităţii noastre, prin realizarea acestui web care sa vină in sprijinul handbalului românesc, îl dedicăm Luminiţei Huţupan Dinu.(articol scris in ianuarie 2009)

Să îi mulţumim îngerului păzitor de peste 16 ani al porţii naţionalei de handbal feminin! Adresa-ţi un mesaj Luminiţei pe CHAT si  FORUM.

Cuvant inainte:

SA II MULTUMIM LUI LUMINITA DINU HUŢUPAN!

               Este oare adevărat?
               Calificarea naţionalei masculine la o competiţie majora după 11 ani, rezultatele bune ale naţionalei feminine obţinute si la acest recent încheiat Campionat European din Macedonia, performantele echipelor de club româneşti în întrecerile continentale, un campionat intern din ce in ce mai puternic si spectaculos la băieţi, rivalitatea Oltchim – Rulmentul la fete, Centrele Naţionale Olimpice de Excelenta la fete si băieţi realizate de FRH , etc., toate acestea erau motive pentru a ne începe activitatea destinată iubitorilor de handbal prin realizarea portalului nostru. Am avut proiectate mai multe formule de prezentare, dar toate acestea au căzut la aflarea vestii. 
               Chiar este adevărat? Se retrage Huţupan?! Mă întrebau prietenii pe stradă zilele acestea. Rămân impresionat! Cum de mă întreabă aşa ceva? Îmi trec prin minte tot felul de amintiri deosebit de plăcute, cu gust dulce aromat. Vie îmi este si in acest moment victoria aceea incredibila cu Franţa, chiar la ea acasă, acel senzaţional meci in faţa a 15.000 de spectatori, împinşi de la spate de un crainic extraordinar, in care Huţupan, era poate, singura jucătoare de pe teren care credea ca putem învinge! Sărea din bară in bară, ferecând poarta noastră, se lupta împotriva arbitrilor, a publicului şi minutele parca nu se mai terminau, prelungiri peste prelungiri, emoţii peste emoţii…În noaptea aceea ne-am simţit învingători, în mare măsură şi datorită acestei superbe sportive. A doua zi toată lumea vorbea de HANDBAL, în România! Şi nu este singura amintire!
               Într-un final îmi iau inima în dinţi şi le răspund prietenilor: Da, se retrage! Mi-as fi dorit şi poate nu sunt singurul, sa fie doar un vis dar din păcate este adevărat.      
               A câştigat până la vârsta de 36 ani tot ce se putea câştiga. Trei Cupe ale Campionilor, doua cu Krim Ljubljana în 2001 şi 2003 si una cu Kometal Skopje în 2002, o Supercupă a Europei cu echipa din Slovenia în 2004, o medalie de argint la Mondialele de la Sankt Petersburg si nu în ultimul rând Cupa Cupelor cu Oltchim. A fost desemnată de mai multe ori drept cel mai bun portar din lume, dar în cei 26 de ani petrecuţi pe terenul de handbal cel mai important lucru pe care a reuşit să îl câştige a fost simpatia suporterilor, prin muncă şi modestie.
               Cu siguranţă că handbalul va fi mai sărac fără această „Mare Doamnă” în teren! De ce „Mare Doamnă”? Pentru că tot la fel de bine o să ţinem minte, când după zeci de meciuri excepţionale în poarta naţionalei, după care, prin declaraţii, a felicitat ECHIPA pentru jocurile câştigate, nu a ezitat să îşi asume întreaga vină la înfrângerea cu Norvegia de la C.E. (Nu am avut nici o şansă pentru că eu nu am apărat nimic. Eu sunt principala vinovată pentru această înfrângere. Parcă am fost drogată! - declaraţie din gsp.ro), chiar daca era la final de carieră pentru România. Noi nu facem altceva, decât să îi reamintim că Norvegia este Campioană Europeană de ceva timp încoace.   
               Tocmai de aceea, începutul activităţii noastre prin realizarea acestui web care sa vină in sprijinul handbalului românesc, îl dedicăm Luminiţei Huţupan Dinu. 
               Mai avem privilegiul să o urmărim încă o jumătate de sezon mulţumită Oltchim-ului. Să nu ratăm nici o ocazie! Cu siguranţă ne va fi dor de ea!   
 
               
               Să îi mulţumim îngerului păzitor al porţii naţionalei de handbal feminin! 

Adresa-ţi un mesaj Luminiţei pe CHAT si FORUM