Florea - extr. stg. Energia, este golgeterul LN (93 g/ 10 j), fiind un real castig si pentru Nationala lui Stanga

Energia si-a reluat antrenamentele si are preconizate mai multe turnee amicale, în perioada 22-23 ianuarie, turneu de pregătire la Baia Mare, urmează în 28-29 ianuarie turneu la Odorhei, iar pe 5-6 februarie un turneu de pregătire la Tg-Jiu.Aceste despărţiri( plecările jucătorilor Dan Savenco, Marius Novanc, Julien Humberto, Nikola Stojcevski, Ionuţ Ciobanu, accidentarea lui Ciprian Şandru) contează şi cântăresc mult, mai ales după rezultatele obţinute, dar  antrenorul Liviu Andries spune ca Energia trebuie sa mearga inainte.

Noul antrenor al Energiei si fostul bun jucator al gorjenilor – localnicul Liviu Andrieş, a facut o prezentare a ceea ce isi doreste in 2011 de la echipa si a acordat cateva declaratii la reluarea pregatirilor.

Din punct de vedere sportiv, ca orice antrenor, îmi doresc să meargă lucrurile cât mai bine şi să am la dispoziţie o echipă competitivă, atât sportiv cât şi administrativ. Din punct de vedere sportiv vreau ca acest an să însemne o revenire a mea aşa cum a fost atunci când am plecat, cu ceva ani în urmă,  când am prins un loc de cupă europeană, adică să revin cu prinderea unui loc de cupă europeană.

Încă nu am trasat obiective clare pentru cele două meciuri care au mai rămas din tur şi pentru retur. Trebuie să aplicăm o politică a paşilor mărunţi, meci de meci, iar pe parcurs vom vedea ce se întâmplă, atât în meciurile directe, cât şi în cele indirecte, pentru că momentan a prinde un loc de cupă europeană, nu este imposibil, se poate realiza, dar avem nevoie şi de noroc. Pană la urmă, ocuparea unui loc cinci, care îţi dă dreptul să joci într-o cupă europeană, ar fi cel mai bun lucru pentru noi, am ajunge  în Challenge Cup. Am jucat de două ori în Cupa EHF şi s-a văzut că este foarte greu. Cea mai indicată participare în Europa  ar fi Challenge Cup, dar îndeplinirea acestui obiectiv depinde de rezultatele directe pe care le vom avea cu contracandidatele noastre, dar şi  de rezultatele indirecte. Va fi mult mai greu ca în turul campionatului, când am avut meciuri mai uşoare, returul se anunţă dificil, atat din punct de vedere al programării cât şi din punct de vedere al evenimentelor petrecute în ultima vreme la club.

Fiind din acest oraş, îmi doream foarte mult să revin la Energia, şi să antrenez în Liga Naţională. Ştiam că, odata şi-odată, se va întampla acest lucru, dar ţinând cont de ce s-a întamplat în ultimul timp (echipa era condusă de selecţionerul Vasile Stîngă, care a obţinut medalia de bronz în sezonul trecut, a jucat în cupa EHF, iar în sezonul actual gruparea gorjeană se află pe locul trei în Ligă ) speranţele mele erau egale cu zero. Dar, acum că s-a întamplat, motivele le ştim, ţin de “bucătăria internă” a clubului, s-a ajuns la conluzia că este mai bine să revin eu ca antrenor la această echipă.

Aceste despărţiri( plecările jucătorilor Dan Savenco, Marius Novanc, Julien Humberto, Nikola Stojcevski, Ionuţ Ciobanu, accidentarea lui Ciprian Şandru) contează foarte mult şi cântăresc mult, mai ales după rezultatele obţinute, dar nu avem ce face. Criza a atins inevitabil şi sportul,

Liviu Andries - antrenor Energia

şi cred că plecările de la Tg-Jiu ale acestor jucători se datorează  crizei.

Cât vor conta din punct de vedere sportiv, vom vedea pe parcurs, dar să sperăm că băieţii care au rămas vor strânge rândurile şi vom continua performanţa la Târgu-Jiu. Vom încerca să mergem înaintecu acest lot şi vedem ce se va mai întâmpla pe parcurs. Dar avem nevoie rapid de un pivot, pentru că am rămas doar cu Paul Giotoiu, aici, suntem deficitari din punct de vedere numeric. La nivelul celorlalte posturi putem spune că stăm relativ bine.

Ţinand cont tot de criza financiară, am ajuns la un acord cu conducerea să efectuăm un cantonament în oraş. Ar fi trebuit să urcăm la Ranca, dar nu ştiam dacă vom avea condiţii meteo favorabile pentru a face o pregătire zilnică la munte. Acolo, vremea se poate schimba în orice moment, am considerat că este mai bine să facem pregătirea la Tg-Jiu. Avem toate condiţiile pentru a face antrenamente pe plan local, masă bună, condiţii de cazare foarte bune la Hotel Energeticianul.

În mare parte, am creionat programul echipei până la reluarea campionatului. Sperăm să se şi respecte, dar nu ţine numai de noi, pentru că avem câteva turnee perfectate. Avem, în perioada 22-23 ianuarie, turneu de pregătire la Baia Mare, urmează în 28-29 ianuarie turneu la Odorhei, iar pe 5-6 februarie un turneu de pregătire la Tg-Jiu. Îmi doresc aceste turnee de pregătire, pentru că numai prin jocuri echipa se poate omogeniza şi poate creşte în valoare. Vom întâlni adversari, în mare parte, din Liga Naţională: Minaur Baia Mare, HC Odorhei, Bucovina Suceava, U Transilvania Cluj sau Dinamo Braşov.” a incheiat antrenorul Energiei.