ROMANIA – BELGIA 26-18 (11-9), in debutul turneului preliminar de calificare, ce se desfasoara in Belgia la Angleur.

CLICK AICI – pentru VIDEO de la Belgia – Romania!

Ghita Cristian - inter dreapta Stiinta Bc

In cealalta partida din aceasta grupa a 7-a preliminara, Polonia a invins la limita Ungaria cu 28-27 (17-16), astfel ca tricolorii mici se pare ca se vor duela cu lesii, pentru calificare. Principalul marcator al nostru a fost ca de obicei – in ultimul timp ,bacauanul Cristian Ghita – inter dreapta, cu 7 reusite. Tricolorii mici au inceput hotarat partida si au condus cu 5-1, insa gazdele s-au apropiat la 2 goluri pana la pauza. In repriza a doua conditia fizica a romanilor si-a spus cuvantul, iar gazdele au cedat in fata motoarelor noastre.

Nationala masculina a Romaniei de tineret isi joaca calificarea la Campionatul Mondial in acest week-end, in Belgia (7-9 ian. 2011),  si mai are urmatorul program:

Romania – Belgia (26-18, jucat vineri), Romania – Ungaria (sambata – ora 17,00) si Romania – Polonia (duminica – ora 15,30).

Reamintim ca majoritatea tricolorilor de la Tineret au facut parte din lotul Romaniei B, care a sustinut in decembrie, 2 jocuri bilaterale chiar cu Polonia (selectionata B), incheiate cu 33-26 pentru lesi si un egal 26-26. De la noi s-au evidentiat atunci  Ghita Cristian (Stiinta MD Bacau) cu 9 si respectiv 6 reusite.

Doar prima clasata in urma acestui turneu de calificare european, ajunge la Turneul Final al CM ce se va desfasura in Grecia intre 17 si 31 Iulie 2011. La CM U21 sunt calificate din Europa, Danemarca si Portugalia (finalistele CE din Slovacia 10) si Grecia (ca organizator). In urma calificarilor, inca 8 echipe din Europa vor ajunge in Grecia.

Al. Tarata, G. Bujor, St. Grigoras, Cr. Ghita sub tricolor - Stiinta Bacau