DOAR IN ROMANIA SE POATE INTAMPLA ASA CEVA! Oltchim este foarte ingrijorata ca la partidele din 2011, in Faza a doua a grupelor din Liga campionilor, ar putea ramane fara lumina in sala Traian!

“Dupa ce am investit in Sala Traian si am facut mai multe modernizari la ea, sunt stupefiat sa aud asa ceva,  ca am putea juca fara lumina la meciurile din Liga Campionilor, mai ales ca la prima partida se va infrunta de fapt, Romania cu Muntenegru! (n.r. Oltchim – Buducnost in 06.02.2011 – Derby-ul grupei I din LC)” a declarat pentru eurohandbal.ro, vizibil mahnit – Vicepresedintele clubului Oltchim, Petre Berbecaru.

Dupa ce 11 jucatoare din lotul vicecampioanei Europei si a portdrapelul handbalului romanesc – Oltchim Rm. Valcea, au avut o contribuţie aproape exclusiva în obţinerea medaliei de bronz a României la Campionatul European din Dan/Nor, conducerea clubului nostru campion,  se afla in fata unei situatii hilare – care ar putea face foarte rapid valuri, in toata presa europeana! Dupa ce a fost nevoita sa mute Finala de Liga Campionilor, de anul trecut la Bucuresti, datorita faptului ca sala din Valcea nu are capacitatea de a gazdui un astfel de eveniment, acum s-ar putea sa fie nevoita sa se mute mai repede! De vina, cine ar putea fi altcineva, decat Guvernul Romaniei!

Meciurile de handbal din LC se vor juca la lumânare, datorita faptului ca, o administraţie centrala este incapabilă să-şi gestioneze banii şi să-şi plătească datoriile. Grav este că, dacă guvernul condus de premierul Emil Boc, nu virează 4 miliarde de lei în contul firmei SC Extrem Turism SRL, handbalistele noastre campioane vor juca în beznă, iar Romania in primul rand si Valcea, va ajunge de râsul lumii – informeaza www.arenavalceana.ro, intr-un articol publicat inainte de Craciun, parca ca un cadou al guvernarii, pentru performanta recenta a handbalistelor noastre, realizata in fata a 12.000 de localnici la Herning – Danemarca.

Sala Traian din Rm. Valcea se afla in proprietatea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea, la care clubul nostru campion plateste chirie pentru a-si desfasura activitatea. Insa aceasta are o datorie de 4 miliarde de lei vechi către firma SC Extrem Turism SRL, care a modernizat Tabăra Cozia pe banii ei, în contul unei concesionări pe 30 de ani (contract încheiat în 2005) – se arata in articolul aparut in publicatia valceana (Guvernul PD-L vrea să ne lase în 2011 şi fără handbal – CLICK AICI pentru articol complet din www.arenavalceana.ro)

Direcţia de Sport Valceana riscă, la inceputul anului 2011 (luna februarie), o nouă blocare a conturilor dacă Guvernul nu rezolvă problema tranzacţiei si nu aloca banii datorati, astfel ca “O să ne vedem pe toate televiziunile mondiale, pentru că în momentul în care vor veni echipele să joace în Champions League, vor avea lumina stinsă în sală, pentru că noi vom avea conturile blocate şi nu vom avea bani să plătim nici lumina.” a spus conform publicatiei amintite, Directorul Sportului Valcean -Paul Dinu, care a amintit ca a avut deja blocate conturile o data, pentru aceasta problema si a reusit cu greu sa obtina o amanare, pana la inceputul anului viitor.

Este pentru prima data cand aud acest lucru, este intradevar o problema pentru noi si ne vom interesa foarte amanuntit despre acest lucru, deoarece ar fi de rasul lumii ca la acest nivel al Ligii Campionilor sa patim asa ceva. Sala Traian apartine intradevar Directiei de Sport Valcea, insa noi am facut anumite modernizari la ea pentru a o aduce la standarde cat mai europene, iar lucrurile nu pot ramane asa, pentru ca la debutul in 2011 din Liga Campionilor va juca de fapt Romania contra Muntenegru” ne-a declarat telefonic, vizibil mahnit, Vicepresedintele CS Oltchim – Petre Berbecaru.

Reamintim ca la vizita premierului Boc de anul trecut, inaintea finalei de Liga Campionilor disputata de Oltchim in fata lui Viborg, s-a promis construirea unei sali in Ramnic, care sa permita disputarea unui asemenea eveniment in viitor, chiar in localitate si nu la Bucuresti, asa cum s-a intamplat in sezonul trecut – Sala polivalenta fiind singura care poate gazdui la aceasta ora un asemenea meci, avand capacitatea de 5.000 locuri – norma impusa de EHF. “La discutiile cu oficialii din Consilul Local si Primaria Valcea ni s-a promis ca se vor face toate demersurile pentru construirea unei astfel de sali” insa momentan nu s-a realizat nimic concret pentru a se reusi acest lucru, a incheiat oficialul gruparii valcene – Petre Berbecaru, pentru site-ul nostru.

Partidele din Champions League sunt programate în perioada 5 februarie – 20 martie 2011.

Cum achizitia, doar a serviciilor de proiectare, conform legislatiei in vigoare, dureaza aproximativ 2-3 luni pentru un astfel de proiect, iar executia lucrarilor aproape un an, iar bani nu au fost inca alocati pentru acest lucru, putem spune ca este greu de crezut, ca Valcea ar putea gazdui o Finala de Liga Campionilor si in 2012-2013!! Putem concluziona ca, singurul sport de echipa – handbalul, care aduce beneficii fantastice de imagine Romaniei, este lasat de izbeliste! Investitiile in infrastructura (dupa ce ati vazut ce conditii au danezii si norvegienii la recentul european) sunt aproape nule, pentru sustinerea si modernizarea sportului nostru national! Asta in timp ce pe la sate si comune se construiesc sali foarte scumpe, asa cum se precizeaza in articolele din presa centrala!

Astfel ca, dupa ce recent, guvernul a alocat suplimentar Ministerului de Sport – 1,5 milioane de lei pentru premierea handbalistelor in urma performantei obtinute in fata Danemarcei la CE si obtinerea medaliilor de bronz, sa speram ca se vor gasi din economiile facute pe spatele romanilor si suma datorata firmei SC Extrem Turism SRL.