Energia Pandurii a reusit sa invinga pe Dinamo Bucuresti, cu 35-32, intr-o partida in care echipa gazda pornea ca favorita, prin prisma locurilor ocupate in clasament de cele doua echipe, iar iubitorii de handbal de la Tg Jiu ar fi vrut chiar o victorie la scor, categorica, in fata dinamovistilor. O partida in care s-au inscris multe goluri, dar in care s-a si ratat foarte mult, jucatorii gorjeni exceland la acest capitol. Dinamo a dat o replica destul de curajoasa la Tg Jiu, fara insa a periclita vreun moment victoria gorjenilor. O victorie muncita a elevilor lui Vasile Stanga,care au transpirat serios pentru cele doua puncte puse in joc.Vasile Stanga a rulat aproape intreg lotul, singurul jucator trecut pe foaie si care nu a jucat a fost Vali Popescu. Din lotul Energiei a lipsit si Ionut Mazilu, care are din nou probleme medicale.

Partida a inceput sub semnul echilibrului, jucatorii Energiei intrand un pic cam relaxati, astfel incat dupa primele 5 minute de joc scorul era egal 2-2. Dupa inceputul mai slab de meci, jucatorii Energiei au trecut la carma jocului, iar pe la jumatatea primei reprize Energia avea un avans de 6 goluri,12-6. La acest scor antrenorul gorjenilor a cerut time-out si a luat decizia de a rula tot lotul,schimband liniile, in timp ce oaspetii, suparati pe cateva decizii ale arbitrilor (doua eliminari, in min 13 pentru Dinamo, pe deplin justificate)  au vrut sa paraseasaca Sala Sporturilor. Ionel Ene, oficialul B al dinamovistilor, a fost cel mai vehement. Doar interventia lui Eliodor Voica a facut ca partida sa se reia. Dupa cele doua momente de la jumatatea primei reprize, la reluarea meciului, Dinamo a revenit in joc, jucatorii Energiei au rata nepermis de mult, iar Dinamo s-a apropiat amenintator la doar un gol in min 27, cand scorul arata 16-15. Finalul primei reprize le-a apartinut baietilor lui Stanga, care au intrat la pauza cu un avantaj de trei goluri,19-16.

Repriza a doua s-a disputat cam pe aceleasi coordonate, s-a jucat tare, cu contacte fizice aproape de limita regulamentului, barbatesti, care au facut din partida de la Tg Jiu, una disputata, de angajament fizic, cu Energia conducand pe tabela, dar avand evolutii oscilante si cu Dinamo tinandu-se scai de echipa gazda. In minutul 41, Energia  avea din nou sase goluri avans, 26-20. Dinamo nu a depus armele si a incercat sa dea lovitura la Tg Jiu pe  finalul meciului, apropiindu-se la doar doua goluri in minutul 55, cand scorul arata 30-28. Gorjenii insa nu concepeau sa piarda puncte acasa si au incheiat meciul victoriosi in fata dinamovistilor bucuresteni,scor final 35-32.

Vasile Stanga a explicat la finalul partidei evolutia echipei sale:” S-a vazut obosela la unii jucatori, nu am cum sa nu joc cu Kukrika sau fara Apolzan care este singur pe post, dar victoria este victorie, chiar daca s-a jucat mai slab.” Antrenorul  Energiei a pus diferenta mica de scor si pe seama ratarilor, a lipsei de concentrare in fata portii, dar si a problemelor medicale existente in lot inaintea meciului.

La conferinta de presa de dupa meci, Eliodor Voica, antrenorul dinamovistilor a felicitat echipa din Tg Jiu pentru victoria obtinuta, dar a avut ceva de impartit cu arbitrii partidei si a incercat sa scuze iesirea nervoasa a lui Purcarea. Handbalistul dinamovist a avut o iesire necontrolata la adresa unui jucator de la Energia, imediat dupa marcarea unui gol.Injuratura lui Purcarea, trimisa cu mult patos catre banca gorjeana a fost “scapata” de arbitrii ieseni. In mod normal Purcarea trebuia eliminat. Si nu doar doua minute!!

La final cei 500 de suporteri de la Tg Jiu au savurat din plin victoria Energiei care se afla in grafic, urcand dupa acest meci pe locul trei in Liga Nationala Masculina de Handbal, cel putin pana la ora jocului Stelei de la Constanta. Urmeaza acum insa un meci mult mai dificil pentru Energia, in deplasare la Odorhei.

Marcatori:
ENERGIA Gabriel Florea 9g, Darius Apolzan 9g, Ante Kukrika 6g, Humberto Julien 5g, Mihai Paius 2g, Zvonimir Kapular 2g, Madalin Truica 1g, Bogdan Criciotoiu 1g.

DINAMO – Dorin Purcarea 8g, Dorin Dragnea 7g, Bogdan Voica 7g, Cojocea Mihai 5g, Sebastian Bota 3g, Vasile Ionut 2g.

Evoluţie scor :
Repriza I: min.5, 2-2; min.10, 6-3; min.15, 10-6; min.20, 13-10; min.25, 16-14; min.29, 19-16.
Repriza II: min.35, 21-18; min.40, 25-20; min.45, 28-22; min.50, 29-27; min.55, 32-30 ,min.59, 35-32.

Declaratii antrenori dupa meci:

Eliodor Voica

Vasile Stanga

Prezentare realizata cu sprijinul:

sponsor4 sponsor3
sponsor2 sponsor1 sigla radio infinitrosu mica