HCM CONSTANTA – FLENSBURG HANDEWITT, joi 02.12.10 – ora 20:00, IN DIRECT pe DIGI SPORT.

Declaratie Craciun – la despartirea de Tomis, o aveti mai jos.

HCM Constanţa are de ieri un nou antrenor principal: Ion Crăciun! Consiliul Director al clubului a luat decizia înlocuirii lui Eden Hairi în urma înfrîngerii de la Sankt Petersburg, care a redus şansele de calificare în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Crăciun, care părăseşte banca tehnică a echipei feminine de handbal CS Tomis pentru a prelua HCM-ul, îi va avea secunzi pe Alexandru Buligan şi probabil Eden Hairi, care va da un răspuns în această privinţă zilele următoare.

Ion Crăciun a fost prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă, la sediul clubului – anunta Neptun TV. Tehnicianul constănţean, în vîrstă de 56 de ani, revine după 7 ani la HCM. Ion Crăciun, care a mai lucrat cu aproape jumătate dintre jucătorii actuali, fie în mandatul precedent, fie la Medgidia sau la lotul naţional de tineret, a intrat deja în pîine, conducînd alături de secundul Alexandru Buligan prima şedinţă video pentru meciul cu Flensburg de joi. HCM susţine ultimul meci din acest an, joi, de la ora 20.00, în Sala Sporturilor, contra lui Flensburg, în grupa D a Ligii Campionilor si are mare nevoie de puncte, mai ales ca joaca acasa.

“Plec de la Tomis cu regretul de a fi lăsat neterminat un lucru ce începuse bine. Trebuie să recunosc faptul că perioada petrecută la conducerea echipei feminine a Constanţei a reprezentat o perioadă în care m-am simţit mai bine ca nicăieri. Am avut şansa de a avea lângă mine nişte fete deosebite, adevărate caractere, care mi-au permis să-mi fac meseria aşa cum ştiu mai bine, iar rezultatele au răsplătit toată această muncă”, a declarat noul antrenor al HCM-ului, pentru website-ul clubului feminin de handbal constantean – cstomisconstanta.blogspot.com. “Sper ca problemele financiare ale Tomisului să se rezolve, comunitatea locală să-şi aplece atenţia şi asupra acestor fete, iar echipa să fie ajutată să rămână la acelaşi nivel de performanţă, indiferent de numele celui care îmi va continua munca”, a mai spus Ion Crăciun.

Ion Craciun il inlocuieste pe Hairi, datorita jocului pierdut de dobrogeni cu St. Petersburg, dar si datorita punctelor pierdute in Liga I de campioni la Bacau.

Vestea numirii lui Ion Crăciun în funcţia de antrenor principal la HCM Constanţa i-a luat prin surprindere pe oficialii lui CS Tomis Constanţa, care sunt acum nevoiţi să îi găsească acestuia un înlocuitor. Până la numirea unui nou principal, antrenamentele echipei de la malul mării vor fi conduse de antrenorul secund, Florin Cazan.