WISLA PLOCK – UCM RESITA 26-23 (16-11) in tur a fost 34-30 pentru caraseni. DECLARATIE PRESEDINTE I.ZAMFIRESCU

Echipa UCM Resita s-a calificat in faza optimilor de finala ale Cupei Cupelor la handbal masculin, dupa ce a reusit sa piarda la mai putin de patru goluri, in deplasarea de la Plock. UCM reuseste sa faca inca un pas important in proiectul pe care il deruleaza de mai bine de 4 ani, trecand de un prag important si in Europa, unde de la anul isi doreste sa ia pulsul Ligii campionilor.

In fata a peste 4.000 de spectatori si a unui arbitraj partinitorpentru gazde, formatia noastra nu a cedat lupta nici un moment, mai ales in partea a doua, cand diferenta a capatat proportii ingrijoratoare! Începutul a fost echilibrat, 4-4 în minutul 10,  apoi Wisla  a condus cu  10-6. Finalul partidei, ce a tinut asistenta in tensiune maxima, avea sa apartina UCM-ului, care a revenit senzational de la 7 goluri pentru formatia poloneza cu 20 minute inaintea sirenei (22-15 min.40). Polonezii au avut şi opt goluri, 20-12  în minutul 40. Dupa o mare greseala a lui Fenici, care a dus scorul la 25-19, Resita cere timeout, iar UCMR-istii revin senzational, recuperand intregul deficit (25-22, min.57). Pedrag Vujadinovic a marcat golul calificarii, cu 30 de secunde înainte de final, iar danezul Madsen nu a reusit in ultima fază a partidei, din aruncare de la 9 metri, după expirarea timpului regulamentar sa mai schimba in favoarea gazdelor deznodamantul calificarii.

DECLARATIE PRESEDINTE I.ZAMFIRESCU imediat dupa terminarea partidei in exclusivitate pentru eurohandbal.ro:

A fost o dubla mansa dificila, dar cel mai important este ca ne-am calificat! Nu vreau sa comentez nimic altceva, decat faptul ca per ansamblul celor doua manse, UCM Resita a fost o echipa mai buna decat formatia poloneza! si e lucrul care ne intereseaza cel mai mult – e cel mai important. A fost presiune mare intr-o sala de peste 5.000 de locuri, umpluta de 4.000 – 4.500 spectatori, dar echipa noastra a dovedit ca este mai experimentata decat Plock, iar adevarul a iesit la iveala! CHEIA SUCCESULUI DE AZI? (n.r.sambata seara) – Noi cand am venit in Polonia, am venit cu gandul sa invingem – nu sa aparam cele 4 goluri avans! Noi toti, de la jucatori pana la staff-ul tehnic – eram convinsi ca putem sa ne calificam! Si nu am abandonat aceasta idee pe tot parcursul jocului, chiar daca arbitrajul a fost unul de partea gazdelor cu mult peste ceea ce este normal! E parerea mea , nu inseamna ca am dreptate – dar specialistii in handbal o pot confirma, judecand la rece, fata de mine care am trait in atmosfera meciului, intr-o tensiune si o presiune foarte mare!

Cupa Cupelor este a doua ca importanta in Europa, si ne dorim sa ajungem intr-o faza cat mai avansata, dar totul depinde de noi si cred ca vom reusi. Referitor la faptul ca Odorhei a terminat anul pe primul loc, noi monitorizam tot ce ne intereseaza. Sigur ne-am fi dorit ca Odorhei sa piarda la Timisoara, dar e meritul lor si ii felicitam, valoare trebuie sa isi spuna cuvantul, nu putem sa fim subiectivi!

Calificarea lui UCM Reşiţa in optimile cupei Cupelor, a fost adusa in premiera pentru caraseni de urmatorii jucatori: Levente Szabo, Ionuţ Irimuş, portari şi jucătorii de câmp Borko Djordjevic (2), Cristian Fenici (1), Ionuţ Georgescu (4), Valentin Ghionea (5), Gheorghe Irimescu (1), Eremia Pârâianu (2), Adrian Petrea (2), Mihai Rohozneanu, Alexandru Stamate (3), Adrian Tucanu (1), Predrag Vujadinovic (2). Antrenor: Gligore Czari

JOACA HANDBAL! cu www.ucmsport.com si UCM Resita – in optimile de finala ale Cupei Cupelor