Toma Laurentiu - 7g la Suceava

UNIV.SUCEAVA – HCM CONSTANTA 28-30 (15-15).

UNIV. SUCEAVA NU A REUSIT NICI IN ACEST WEEK-END SA SPARGA GHEATA IN INTALNIRILE CU HCM CONSTANTA! CAMPIONII MAI AU DE TRECUT UN HOP DIN SAPTAMANA DE FOC – MIERCURI DE LA 18,00, IN DIRECT PE DIGI SPORT, CU ST.PETERSBURG IN LIGA CAMPIONILOR.

Doua din trei! Urmeaza si a treia victorie?! HCM Constanţa şi-a respectat blazonul şi a învins duminica cu 30-28 la Suceava, în etapa a 10-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, rezultat care o menţine la 3 puncte distanţă de liderul Odorhei, dupa o partida in care s-a vazut diferenta de banca de rezerve intre cele doua echipe. Echipa antrenată de Eden Hairi şi Alexandru Buligan se pregăteşte acum pentru al treilea meci în 7 zile: miercuri joacă la Sankt Petersburg, în Liga Campionilor!

Deşi abia au avut timp să doarmă după meciul epuizant de joi cu Sankt Petersburg, cîştigat dramatic, în ultimele secunde, campionii României au trecut cu bine şi de al doilea hop important al săptămînii, impunîndu-se la Suceava, pe un teren unde favoritele au întotdeauna viaţă grea. Ca şi în sezonul precedent, HCM a rupt greu echilibrul partidei, după o primă repriză terminată la egalitate, 15-15. Băieţii lui Leonard Bibirig au condus cu 18-16, dar s-au lovit apoi de o apărare agresivă, care le-a permis constănţenilor să întoarcă în favoarea lor balanţa victoriei. Titularii moldoveni au obosit pe final, dobrogenii fiind mai experimentati reusind sa isi apropie victoria dupa un meci care i-a mai stors putin de vlaga.

HCM rămîne pe locul al 4-lea în clasamentul Ligii Naţionale, la 3 puncte în urma liderului HC Odorhei, care-şi continuă parcursul deosebit, trecînd şi de Minaur. Reşiţa are 2 puncte mai mult, iar Energia Tîrgu Jiu are doar unul dupa ce a pierdut pe teren propriu in fata Stiintei Bacau.

Învingători în Moldova, campionii României au plecat deja în Capitală, de unde vor zbura marţi dimineaţă spre Sankt Petersburg pentru meciul care poate decide a 4-a echipă din grupa D calificată în optimile Ligii Campionilor. Ciudad Real e lider, cu 9 puncte, după succesul clar de la Sarajevo, scor 29-22. În derbiul serii, Flensburg a învins cu 32-29 Croatia Zagreb, şi este pe locul 2, cu 8 puncte. Croatia, 6 puncte, HCM 4, Sankt Petersburg 2 şi Bosna 1 punct completează configuraţia grupei după 5 etape. Cea de-a 6-a debutează miercuri cu meciul Sankt Petersburg – HCM.

Univ. Suceava: Pralea, Andrei – Adomnicăi 7 goluri, Ciubotariu 6, Gavriloaia 4, Ilieş 3, Chiruţ 2, Acatrinei 2, Tutu 1, Şoldănescu 1, Bursuc 1, Pancu 1.

HCM Constanţa: Popescu, Stănescu – Toma 7 goluri , Sadoveac 5, Mureşan 4, Băiceanu 3, Csepreghi 2, Stavrositu 2, Buricea 2, Sabou 2, Schuch 2, Angelovski 1.